ΣΠΑΡΤΗ. Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 19 Αυγούστου 2019 , η καθιερωμένη εκδήλωση της Ιεράς Μητροπόλεως Μονεμβασιάς και Σπάρτης προς τιμήν των ομογενών που έλαβε χώρα στον περίβολο του Ιδρύματος Περιθάλψεως Χρονίως Πασχόντων ‘’ο Άγιος Παντελεήμων’’ στη Μαγούλα.

Στο αντάμωμα, όπως αναφέρεται στο ανακοινωθέν της Μητροπόλεως Σπάρτης εκπροσωπήθηκαν δεκάδες ομογενειακοί σύλλογοι απ’ όλα τα μήκη και πλάτη της Γης.

Τους απόδημους και τους επισήμους προσκεκλημένους καλωσόρισε ο Διευθυντής του Ιδρύματος π. Ιωάννης Προφύρης.

Ο π. Ιωάννης αναφέρθηκε στο πολυποίκιλο φιλανθρωπικό και κοινωνικό έργο της τοπικής Εκκλησίας, ενώ ευχαρίστησε εκ μέρους του Ιδρύματος τους ομογενείς για τη συγκινητική συνδρομή τους στην εύρυθμη λειτουργία του.

Ο Μητροπολίτης Μονεμβασιάς και Σπάρτης, κ. Ευστάθιος. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση Ιεράς Μητρόπολης Μονεμβασιάς και Σπάρτης.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Ευστάθιος, ο οποίος αρχικά εξέφρασε τη χαρά του επειδή για άλλη μια χρονιά επέτρεψε ο Πανάγαθος Θεός να πραγματοποιηθεί το όμορφο αυτό αντάμωμα, το οποίο φέρνει ακόμα πιο κοντά την τοπική Εκκλησία με τους απόδημους αδελφούς μας.

Ο κ. Ευστάθιος στη συνέχεια απηύθυνε τις ευγνώμονες ευχαριστίες του προς όλους τους ομογενείς, για την έμπρακτη και συνεπή αγάπη και στήριξη την οποία επιδεικνύουν την δύσκολη αυτή περίοδο προς τα Ιδρύματα της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, έτσι ώστε αυτά να συνεχίσουν να προσφέρουν απρόσκοπτα τις υπηρεσίες τους προς τους ηλικιωμένους και τους εμπερίστατους συνανθρώπους μας. Παράλληλα τους διαβεβαίωσε ότι η διαχείριση της πολύτιμης προσφοράς τους γίνεται με ιδιαίτερη προσοχή και σύνεση, ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη διανομή των χρημάτων από τον πρόσφατο χορό στο Μόντρεαλ του Καναδά.

Ο Σεβασμιώτατος γνωστοποίησε μάλιστα ότι είχε προγραμματιστεί η απονομή τιμητικού επαίνου στον κ. Τσατά, ο οποίος για την επιτυχία της φιλανθρωπικής εκδήλωσης στο Μόντρεαλ προσέφερε αφιλοκερδώς το πολυτελέστατο κατάστημά του, το προσωπικό, τα εδέσματα και ένα σημαντικό χρηματικό ποσό, ωστόσο αυτή αναβλήθηκε λόγω ενός προβλήματος υγείας της συζύγου του, που δεν του επέτρεψε να βρίσκεται στην Ελλάδα.

Το τραπέζι των επισήμων. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση Ιεράς Μητρόπολης Μονεμβασιάς και Σπάρτης.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο Σεβασμιώτατος τόνισε ότι οι ομογενείς έχουν κλείσει στις καρδιές τους Χριστό και Ελλάδα, ενώ τους ευχήθηκε να συνεχίσουν να προοδεύουν κάνοντας υπερήφανους και όλους τους Έλληνες που τους καμαρώνουν από την Πατρίδα. Κατακλείοντας την ομιλία του ευχαρίστησε θερμά τους επίσημους προσκεκλημένους για την παρουσία τους, τον κ. Ζαχαρία Καρούνη και τους συνεργάτες του, που αφιλοκερδώς ομόρφυναν την εκδήλωση με το μουσικό τους πρόγραμμα, καθώς και τον Διευθυντή του Ασύλου Ανιάτων, τα μέλη του Δ.Σ, τους εργαζόμενους και όλους όσοι βοήθησαν στη διοργάνωση της βραδιάς.

Εκ μέρους των ομογενών χαιρετισμό απηύθυνε ο Πρόεδρος της Παλλακωνικής Ομοσπονδίας Αμερικής – Καναδά κ. Θεόδωρος Παυλάκος, ο οποίος, αφού ευχαρίστησε για την ευγενική πρόσκληση, εκθείασε το πλούσιο πνευματικό, φιλανθρωπικό και κοινωνικό έργο του Σεβ. Μητροπολίτη μας, επισημαίνοντας ότι είναι χρέος του απόδημου Ελληνισμού να συμβάλει σε τέτοιου είδους θεάρεστες και αξιέπαινες προσπάθειες.

Επίσης χαιρετισμό απηύθυνε ο Πρόεδρος της Λακωνικής Ομοσπονδίας Μόντρεαλ Καναδά κ. Παντελής Παπαμιχαλόπουλος, ο οποίος διαβεβαίωσε ότι ο Ελληνισμός του Μόντρεαλ θα συνεχίσει να είναι αρωγός της τοπικής Εκκλησίας.

Οι ομογενείς ενώ παρακολουθούν την τελετή. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση Ιεράς Μητρόπολης Μονεμβασιάς και Σπάρτης.

Επίσης μίλησε με θερμά λόγια για την προσωπικότητα και το πλούσιο έργο του σεπτού Ποιμενάρχη μας υπογραμμίζοντας την βαθιά πνευματική σχέση που έχει «κτιστεί» μεταξύ αυτού και του ομογενειακού Ελληνισμού. Τέλος, εκ μέρους των ομογενών της Αυστραλίας, μίλησε εμφανώς συγκινημένος ο κ. Κρεμαστιώτης.

Ακολούθησε ένα ευχάριστο μουσικό πρόγραμμα με παραδοσιακά τραγούδια και τραγούδια της ξενιτιάς το οποίο πρόσφεραν ο καταξιωμένος συμπατριώτης μας κ. Ζαχαρίας Καρούνης και οι συνεργάτες του από το τοπικό σχήμα ‘’Γραμμές’’, που απαρτίζουν οι αδελφοί Σπύρος και Ηλίας Καππάκος και ο Γεώργιος Ζίτσας.

Ο κ. Καρούνης, πριν την έναρξη του προγράμματος, ευχαρίστησε συγκινημένος τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας για τη στήριξη και την καθοδήγηση που του παρέχει από την παιδική του ηλικία τονίζοντας ότι θα είναι πάντα κοντά στο έργο της τοπικής Εκκλησίας με όποιο τρόπο του ζητηθεί.

Ο πρόεδρος της Παλλακωνικής Ομοσπονδίας Θεόδωρος Παυλάκος. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση Ιεράς Μητρόπολης Μονεμβασιάς και Σπάρτης.

Στον επίλογο της βραδιάς ο Μητροπολίτης προσέφερε, ως ευλογία, σε κάθε ομογενή ένα αναμνηστικό δώρο.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, μεταξύ άλλων, οι Βουλευτές Λακωνίας κύριοι Αθανάσιος Δαβάκης, Νεοκλής Κρητικός και Σταύρος Αραχωβίτης, η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Λακωνίας κ. Αδαμαντία Τζανετέα, ο Αστυνομικός Διευθυντής Λακωνίας κ. Βασίλειος Τσιγαρίδης, εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων.

Στον περιβάλλοντα χώρο εκτέθηκαν χειροτεχνίες των τροφίμων του Ιδρύματος καθώς και τιμητικές διακρίσεις τους από συμμετοχές σε αγώνες για άτομα με ειδικές ανάγκες.

Στιγμιότυπο από την εκδήλωση. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση Ιεράς Μητρόπολης Μονεμβασιάς και Σπάρτης.
- Advertisement -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.