Θλίψη και συγκίνηση για τον πρόωρο θάνατο του Ελληνοαμερικανού Βασιλείου Σχοινάκη

0
718
Ο Βασίλης Σχοινάκης. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση οικογένειας

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ο Βασίλειος Σχοινάκης (Bill Schinakis) δεν υπάρχει πια ανάμεσά μας. Αποχώρησε από τον μάταιο ετούτο κόσμο, το Σάββατο, 3 Σεπτεμβρίου 2022 σε ηλικία 49 ετών, στην Αστόρια όπου διέμενε με την οικογένειά του.

Η θλιβερή είδηση για τον θάνατό του μεταδόθηκε σε κλάσματα δευτερολέπτου στις δύο πλευρές του Ατλαντικού και προκάλεσε την θλίψη στην Χίο, όπου είχαν μεταβεί οι θείοι του Στυλιανός και Αγγελική Ζερβούδη, Ευάγγελος και Αθηνά Ζερβούδη και τα ξαδέλφια του για να παρευρεθούν στις εκδηλώσεις της Χίου και της ομογένειας προς τιμή του Αρχιεπισκόπου Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρου.

Η θλιβερή είδηση – ένεκα της διαφοράς ώρας με την Ελλάδα – μεταδόθηκε το πρωί της Κυριακής την ώρα που ο Αρχιεπίσκοπος τελούσε την αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Καλλιμασιά. Αν και ήταν μια από τις πιο λαμπερές ημέρες, εν τούτοις ο ήλιος φαινόταν πως είχε χάσει την λάμψη του.

Από αριστερά διακρίνονται ο Βασίλης Σχοινάκης με την κόρη του Μαρία, ο πατέρας Γιώργος Σχοινάκης, τα αδέλφια Ελένη και Δημήτρης Μπαρδής, η γιαγιά Νίκη Ζερβούδη και την μητέρα του Μαρία Ζερβούδη. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση οικογένειας.

Οι συγγενείς και οι φίλοι της οικογένειας Ζερβούδη άναψαν ένα κεράκι και προσευχήθηκαν όπως ο Θεός αναπαύσει την ψυχή του Βασιλείου και όπως χαρίσει κουράγιο και δύναμη στην κορούλα του Μαρία, στους γονείς του Γεώργιο Σχοινάκη και Μαρία το γένος Ζερβούδη, στα αδέλφια του Ελένη και Δημήτριο Μπαρδή, στα ανίψια του Σπύρο, Γεωργία και Θωμά Μπαρδή, στους θείους, στις θείες, στα ξαδέλφια και τους λοιπούς συγγενείς εδώ και στην Ελλάδα.

Ο Στυλιανός και ο Ευάγγελος Ζερβούδης αναχώρησαν εσπευσμένα με τις οικογένειές τους από την Χίο και το πρωί της Πέμπτης, 8 Σεπτεμβρίου 2022 παρέστησαν στην Εξόδιο Ακολουθία που τελέστηκε στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Δημητρίου στην Αστόρια.

Το πρωί του Σαββάτου, 8 Οκτωβρίου 2022 οι συγγενείς και οι φίλοι συγκεντρώθηκαν στον ναό των Αγίων Αικατερίνης και Γεωργίου, επίσης στην Αστόρια και παρακολούθησαν με θλίψη και συγκίνηση το 40ήμερο μνημόσυνο, υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του.

Ο Βασίλης Σχοινάκης με την κόρη του Μαρία στα 16α γενέθλιά της. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση οικογένειας

Ο Βασίλειος Σχοινάκης γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αστόρια. Οι γονείς του Γεώργιος Σχοινάκης και Μαρία Σχοινάκη κατάγονταν από τις Καλύβες Αποκορώνου, Χανίων  Κρήτη και την Μέσα Διδύμα Χίου, αντίστοιχα και έφεραν στον κόσμο δύο παιδιά τον Βασίλειο και την Ελένη και τα γαλούχησαν με τις καλύτερες αρετές της φυλής μας.

Ο αείμνηστος αποφοίτησε από το σχολείο του Αγίου Δημητρίου Αστόριας και ακολούθησε το επάγγελμα του Ηλεκτρολόγου. Διακρινόταν για την αγάπη για τους γονείς του και την κορούλα του, την Μαρία, και έκανε το παν όχι μόνο για την οικογένεια, τους συγγενείς και φίλους, αλλά και όλους όσους γνώριζε, αλλά έκανε ακόμη περισσότερα για όσους είχαν πράγματι ανάγκη.

Οι «Αναμνήσεις» εκφράζουν τα ειλικρινή και εγκάρδια συλλυπητήρια στους χαροκαμένους γονείς, στην Μαρία, στα αδέλφια, στα ανίψια, τους θείους – θείες και τους λοιπούς συγγενείς. Αιωνία του η μνήμη.      

Ο Βασίλης Σχοινάκης με την κόρη του Μαρία. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση οικογένειας
Ο Βασίλης Σχοινάκης. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση οικογένειας
Ο Βασίλης Σχοινάκης με την κόρη του Μαρία. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση οικογένειας
Ο Βασίλης Σχοινάκης προ τεσσάρων δεκαετιών με την μαθητική στολή του Αγίου Δημητρίου Αστόριας. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση οικογένειας
O Κωνσταντίνος Ζερβούδης με την πρώτη δισεγγονή του, την κόρη του Βασίλη Σχοινάκη, Μαρία. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση οικογένειας
Ο Βασίλης Σχοινάκης λάτρευε το ψάρεμα. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση οικογένειας
Ο Βασίλης Σχοινάκης στην παιδική ηλικία. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση οικογένειας
Ο Βασίλης Σχοινάκης. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση οικογένειας
Ο Βασίλης Σχοινάκης με το αγέρωχο βλέμμα του. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση οικογένειας
Ο Βασίλης Σχοινάκης. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση οικογένειας
- Advertisement -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.