Θεόδωρος (Τεντ) Σοφοκλέους – Theodore (Ted) John Sophocleus (1939 – 2018)

  0

  Ο πολιτειακός βουλευτής της 32ης εκλογικής περιφέρειας του Μέριλαντ Θεόδωρος (Τεντ) Σοφοκλέους (Theodore “Ted” John Sophocleus) την Παρασκευή, 8η Ιουνίου 2018, άφησε την τελευταία του πνοή βυθίζοντας σε πένθος την οικογένειά του, τους συγγενείς και φίλους.

  Η σορός του το απόγευμα της Τετάρτης, 13ης Ιουνίου από τις 4.00 – 8.00 μ.μ. και της Πέμπτης από τις 2-4 και 7-9 μ.μ. θα εκτεθεί για προσκύνημα στο Γραφείο Τελετών «Singleton Funeral & Cremation Services, P.A., 1 2nd Ave. SW, Glen Burnie, MD, US, 21061.

  Η νεκρώσιμη ακολουθία θα ψαλεί το πρωί της Παρασκευής, 15ης Ιουνίου, στις 11.00 π.μ. στον Καθεδρικό Ναό του Ευαγγελισμού (Greek Orthodox Cathedral of the Annunciation) στη διεύθυνση, 24 W. Preston St., Baltimore, MD 21201.

  Αμέσως μετά θα λάβει χώρα ο ενταφιασμός του στο Ελληνικό Κοιμητήριο (Greek Orthodox Cemetery) στη διεύθυνση 5917 Windsor Mill Road, Woodlawn, MD, 21207.

  Ο θάνατός του καταλυπεί την σύζυγό του Αλίκη (Alice) τα παιδιά του Evangeline και Franklin Weese Elena και Steven Thomas, τα εγγόνια Ronald και Katelyn Taylor, Nicholas Smith, Tristan Furrow, Despina και Christian Thomas, τα αδέλφια Δρ. Γρηγόρη Σοφοκλέους, Σοφοκλή και Αν Σοφοκλέους, τα ανίψια, τα ξαδέλφια και τους λοιπούς συγγενείς εδώ και στην Κύπρο.

  Ο εκλιπών γεννήθηκε στις 28 Μαϊου 1939 στην Βαλτιμόρη. Οι αείμνηστοι γονείς του Τζον και Δέσποινα Σοφοκλέους τον γαλούχησαν με τις καλύτερες αρετές μας και επένδυσαν όσο ελάχιστοι στην παιδεία του.

  Μετά την αποφοίτησή του από το Λύκειο έδινε δεκτός στην φαρμακευτική σχολή του Πανεπιστημίου του Μέριλαντ (University of Maryland School of Pharmacy) από όπου το 1962 απέσπασε το πτυχίο του Φαρμακοποιού.

  Τα πρώτα χρόνια εργάστηκε στην αλυσίδα Read’s Drug Store, όπου με την πάροδο του χρόνου ανέλαβε διάφορα διοικητικά αξιώματα. Αργότερα άνοιξε το δικό του φαρμακείο στο  Linthicum του Μέριλαντ.

  Το 1982 εκλέχτηκε για πρώτη φορά στο συμβούλιο της κομητείας Anne Arundel County του Μέριλαντ και επανεκλέχτηκε για άλλη μια θητεία. Το 1990 και το 1994 διεκδίκησε το αξίωμα του προέδρου της κομητείας, αλλά ηττήθηκε και τις δύο φορές.

  Το 1993 διορίστηκε από τον κυβερνήτη του Μέριλαντ στο καθήκον του πολιτειακού βουλευτή της 32ης εκλογικής περιφέρειας του Μέτιλαντ. Στις εκλογές του 1998 διεκδίκησε το εν λόγω αξίωμα και εκ τότε εκλεγόταν θριαμβευτικά.

  Ο κυβερνήτης του Μέριλαντ Larry Hogan μέσω του μηνύματος που ανήρτησε στο Twitter εξέφρασε την θλίψη του για τον θάνατό του, εξήρε την προσφορά του και εξέφρασε τα ειλικρινή και εγκάρδια συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

  -Advertisement / Διαφήμιση-

  LEAVE A REPLY

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.