ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Η σημερινή αναβολή του αγώνα Παγκυπρίου με την «Philadelphia Lone Star» λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού μας έδωσε την ευκαιρία να έχουμε μια σύντομη συζήτηση με τον αρχιτέκτονα των επιτυχιών της ομογενειακής ποδοσφαιρικής ομάδας το προπονητή του Παγκυπρίου Στρατή Μαστροκυριάκο.

Έμπειρός ο Σρατής στον αγώνα και στη ζωή και έχοντας πλήρη επίγνωση του τι εστί πιστή εφαρμογή των οδηγιών, όπως στο ποδόσφαιρο έτσι και στη ζωή είναι αναγκαίο να ακολουθούνται οι οδηγίες των ειδικών προκειμένου ο αγώνας να αναδείξει τον νικητή. Ο πολύπειρος πετυχημένος τεχνικός είχε πολλά και ενδιαφέροντα να μας πει με αποκορύφωμα τη δήλωση ότι «θα είμαστε πρωταθλητές αν βγούμε αλώβητοι από αυτή τη δύσκολη δοκιμασία.»

Ερώτηση:  Ποια η άποψη σας για την αναβολή του σημερινού αγώνα και τη διακοπή του περυσινού πρωταθλήματος λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού;

Απάντηση: Η προσωρινή  διακοπή για εφέτος, όσο και η οριστική του περσινού πρωταθλήματος είναι μια από τις μεγάλες αλλαγές που έφερε η πανδημία στην ζωή μας και δυστυχώς επηρέασε και το άθλημα που αγαπάμε και υπηρετούμε! Πάνω από όλα όμως βρίσκεται η προστασία της υγείας όλων μας και κανείς δεν μπορεί να ρισκάρει με αυτό.

Ο προπονητής του Παγκυπρίου Στρατής Μαστροκυριάκος. Φωτογραφία: Ντίνος Αυλωνίτης

Ερώτηση:  Πως αντέδρασαν οι υπεύθυνοι σε άλλα μεγαλύτερα πρωταθλήματα σε σχέση με την πανδημία;

Απάντηση: Όταν σε όλα τα μεγάλα πρωταθλήματα όλων των χωρών που οι συνθήκες παρακολούθησης των αγώνων είναι σε υψηλό επίπεδο την στιγμή που υπάρχουν κρούσματα και προβλήματα αναβολής αγώνων, πως μπορούν να λειτουργήσουν όλα τα άλλα  ημιεπαγγελματικά και ερασιτεχνικά πρωταθλήματα όπως το δικό μας; Σε μια τέτοια εξαιρετική δύσκολη κατάσταση το ποδόσφαιρο έρχεται σε δεύτερη μοίρα.

Ερώτηση:  Άρα συμφωνείτε στην αναβολή ή ακόμη και διακοπή του πρωταθλήματος προκειμένου να προστατευτούν παίκτες και θεατές.

Απάντηση: Η απόφαση για αναβολή ή ακόμη και για οριστική διακοπή του πρωταθλήματος, αν παρθεί οριστικά, εμένα με βρίσκει σύμφωνο αν και όλα τα παιδιά στην ομάδα νιώθουμε ότι έχουμε την καλύτερη ομάδα. Ειδικά πέρσι που η πανδημία μας βρήκε στο τελείωμα της ποδοσφαιρικής σεζόν, το πρωτάθλημα διακοπεί οριστικά εκεί που όλα έδειχναν η πρωτιά μας στη βαθμολογία και το υψηλό ηθικό της ομάδας. Θα ήμασταν πρωταθλητές αν δεν ερχόταν η πανδημία και πήγαιναν όλα καλά!

Ο προπονητής του Παγκυπρίου Στρατής Μαστροκυριάκος. Φωτογραφία: Ντίνος Αυλωνίτης

Ερώτηση:  Ατενίζοντας το μετά κορωναϊό μέλλον, πως προβλέπετε η συνέχιση των πρωταθλημάτων υπό το πρίσμα των οδηγιών των ειδικών σε θέματα πανδημίας;

Απάντηση: Σίγουρα το ποδόσφαιρο δεν θα είναι ίδιο… όμως πρέπει να προχωρήσουμε και να προσαρμοστούμε στις καινούργιες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί. Όλοι μας πρέπει να ακούμε τους ειδικούς και να συμμορφωθούμε με τις εντολές τους για να προστατεύσουμε τους εαυτούς μας και όλους όσους αγαπάμε. Αξίζουν πολλά ευχαριστώ και ευγνωμοσύνη σε όλους αυτούς που εργάζονται για το καλό της υγείας μας και να μην ξεχνάμε ότι όλοι μας θα είμαστε πρωταθλητές αν βγούμε αλώβητοι από αυτή τη δύσκολη δοκιμασία!

Ο προπονητής του Παγκυπρίου Στρατής Μαστροκυριάκος. Φωτογραφία: Ντίνος Αυλωνίτης

- Advertisement -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.