ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Η διοικούσα επιτροπή της Πλατείας Αθηνών σε συνεργασία με τον Κωνσταντίνο Λαμπρόπουλο και με την υποστήριξη ομογενών και όχι μόνο επιχειρηματιών το πρωί της Παρασκευής 20 Νοεμβρίου 2020 εγκατέστησε το χριστουγεννιάτικο δέντρο στην Πλατεία Αθηνών της Αστόριας.

Πρόκειται για το μεγαλύτερο δέντρο που έχει στηθεί στο Κουίνς, το οποίο έφεραν από την Πενσιλβάνια και το οποίο θα φωταγωγηθεί το βράδυ της Τετάρτης, 2 Δεκεμβρίου 2020 και ώρα 6.00 μ.μ.

Στην εγκατάσταση του δέντρου παρέστησαν οι χορηγοί της εκδήλωσης Μιχάλης Ψηλός, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Alma Bank, Κυριάκος Καράμπελας, πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Alma Bank, Ηλίας Φίλας, συνέταιρος της «Sacco and Fillas LLP», Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος, πρόεδρος του ομώνυμου Γραφείου Τελετών, η Μαρία Μάρκου, πρόεδρος της Markou Global Legal Group, ο Κωνσταντίνος Λαμπρόπουλος και ο Luca Di Ciero, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της NY Space Finders

Από αριστερά διακρίνονται οι Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος, Κυριάκος Καράμπελας, Ηλίας Φίλας, Κωνταντίνος Λαμπρόπουλος, Μαρία Μάρκου, Μιχάλης Ψηλός και Luca Di Ciero. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Παρέστησαν επίσης ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης Κλεάνθης Μεϊμάρογλου, ο πρόεδρος του Συλλόγου Ελληνοαμερικανών Ιδιοκτητών Ακινήτων της Αστόριας, κ. Γιώργος Αλεξίου και άλλοι ομογενείς.

Ο Κωνσταντίνος Λαμπρόπουλος, ο οποίος έπαιξε καταλυτικό ρόλο στην κινητοποίηση των ομογενών, μιλώντας στις «Αναμνήσεις» εξέφρασε την ικανοποίησή για την υλοποίηση αυτής της πρωτοβουλίας και τόνισε ότι αποτελεί ελάχιστο δείγμα της αγάπης των επιχειρηματιών για την ελληνοκρατούμενη Αστόρια.

«Θελήσαμε όλοι μαζί να εκπέμψουμε ένα μήνυμα αισιοδοξίας εν όψει των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς και να υπενθυμίσουμε σε όλους ότι η Πλατεία Αθηνών ήταν και παραμένει ένα από τα μεγαλύτερα μνημεία που φέρει την σφραγίδα της ομογένειας», επεσήμανε ο κ. Λαμπρόπουλος.

Η Πλατεία Αθηνών, όπως έγραψαν οι «Αναμνήσεις» αποτελεί έναν από τους πιο σημαντικούς πολιτιστικούς χώρους του Κουίνς, καθώς κάθε καλοκαίρι φιλοξενεί τις ελληνικές βραδιές, την τελετή έπαρσης της σημαίας και άλλες εκδηλώσεις.

Εφέτος λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού η Πλατεία παρέμεινε βουβή και η εγκατάσταση και η φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου θα αλλάξει τα δεδομένα και θα εκπέμψει μηνύματα αισιοδοξίας και ελπίδας ότι το 2021 θα επανέλθουν οι ελληνικές βραδιές και ότι θα φιλοξενήσουν εορταστικές εκδηλώσεις για την 200ή επέτειο της Ελληνικής Ανεξαρτησίας.     

Στιγμιότυπο από την άφιξη του χριστουγεννιάτικου δέντρου στην Πλατεία Αθηνών της Αστόριας. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Στιγμιότυπο από την άφιξη του χριστουγεννιάτικου δέντρου στην Πλατεία Αθηνών της Αστόριας. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Το χριστουγεννιάτικο δέντρο στην Πλατεία Αθηνών της Αστόριας. Φωτογραφία: “Αναμνήσεις”
- Advertisement -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.