ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Οι «Αναμνήσεις» τις τρεις τελευταίες εβδομάδες επικοινώνησαν με αναγνώστες και άλλους ομογενείς προκειμένου να καταγράψουν τους πόθους τους, τις ευχές για το νέο έτος και συνάμα τα δώρα που θα ήθελαν να τους φέρει ο Άη Βασίλης των «Αναμνήσεων».

Αν και οι προτιμήσεις τους ποικίλουν, εν τούτοις ο Άη Βασίλης ήταν κάτι παραπάνω από μεγαλόψυχος και γενναιόδωρος και σε λίγες ώρες θα μοιράσει τα δώρα.

Στον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρο ο Άη Βασίλης θα προσφέρει τις μερικές δεκάδες   εκατομμυρίων δολαρίων που υπολείπονται για την επανέναρξη των εργασιών για την ανέγερση του ιστορικού ναού του Αγίου Νικολάου στο Παγκόσμιο Κέντρου Εμπορίου της Νέας Υόρκης, ούτως ώστε να μπορέσει να υλοποιήσει την υπόσχεσή του να τελέσει τα θυρανοίξια ανήμερα της 20ής επετείου της τρομοκρατικής επίθεσης της 11ης Σεπτεμβρίου 2001.

Ο αγιασμός εντός του ημιτελούς ναού του Αγίου Νικολάου. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Παράλληλα θα του υπενθυμίσει ότι «δεν κάνει το ράσο τον παππά» και ότι το ράσο τουλάχιστον για την ομογένεια της Αμερικής είναι σημαία. Είναι ιερό σύμβολο το οποίο οφείλουν να τιμούν και να το φορούν με υπερηφάνεια όλοι οι άξιοι λευίτες στον αμπελώνα του Κυρίου, τόσο εντός, όσο και εκτός των ναών.

Στον Επίσκοπο Φασιανής, κ. Αντώνιο ο Άη Βασίλης θα του χαρίσει τα εκατομμύρια που υπολείπονται για την ανέγερση του νέου Οίκου Ευγηρίας του Αγίου Μιχαήλ στο Γιούνινοντέιλ του Λονγκ Αϊλαντ.

Από αριστερά οι Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος, Επίσκοπος Φασιανής Αντώνιος και Χάϊδω Μιχάλτση. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Στον Μητροπολίτη Νέας Ιερσέης, κ. Ευάγγελο ο Άη Βασίλης να του χαρίσει τη δύναμη και την έμπνευση να ιδρύσει το πρώτο Ημερήσιο Σχολείο σε μια από τις ακμάζουσες κοινότητες της Νέας Ιερσέης

Στο νέο διευθυντή του Τμήματος Ελληνικής Παιδείας, Δρα Αναστάσιο Κουλαρμάνη να του χαρίσει τη δύναμη και το κουράγιο να υλοποιήσει τις αποφάσεις του Συνεδρίου για την Ελληνική Παιδεία που συγκάλεσε προ δύο μηνών ο Αρχιεπίσκοπος.

Ο νέος διευθυντής του Τμήματος Παιδείας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής, Δρ. Αναστάσιος Κουλαρμάνης. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Στον πρόεδρο και στο διοικητικό συμβούλιο του κοινωφελούς Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος», στη Σχολική Επιτροπή και στο συμβούλιο της κοινότητας του Αγίου Δημητρίου Αστόριας ο Άη Βασίλης καλείται να τους δώσει το έναυσμα να βάλουν λιγάκι νερό στο κρασί τους και να ξεκινήσουν από μηδενική βάση τη συζήτηση για την υλοποίηση της δωρεάς των 25 εκατομμυρίων δολαρίων για το Λύκειο του Αγίου Δημητρίου Αστόρια, του μεγαλύτερου και του πιο προηγμένου εκπαιδευτικού συστήματος όχι μόνο στην Αμερική, αλλά και σε όλον τον κόσμο.

Στο κέντρο διακρίνονται ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος, ενώ συνομιλεί με τον πρόεδρο του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος Ανδρέα Δρακόπουλο τον Δεκέμβριο του 2018. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Στον αεικίνητο ύπατο πρόεδρο της ΑHEPA Γιώργο Χωριάτη ο Άη Βασίλης να του προσφέρει υπομονή, την επιμονή και την έμπνευση να θέσει επί τάπητος στο επικείμενο εθνικό συνέδριο την αναγκαιότητα μετατροπής της μονοετούς θητείας του προέδρου και της ύπατης ηγεσίας σε διετή γιατί όχι και τετραετή θητεία, ούτως ώστε να μπορούν να προλαβαίνουν να υλοποιήσουν το πρόγραμμα για το οποίο εκλέγονται.

Ο ύπατος πρόεδρος της AHEPA Γιώργος Χωριάτης. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Στο Ίδρυμα Ελληνικής Συμπαράστασης την έμπνευση να συνεχίσει το θεάρεστο έργο για τους ελάχιστα τυχερούς συμπατριώτες μας στη γενέτειρα και συνάμα να ξεκινήσει αφιλοκερδώς τη διοργάνωση σεμιναρίων σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας των μη κερδοσκοπικών οργανισμών καθώς επίσης και για να δώσει τη δική του συνταγή για την θεραπεία της προεδρομανίας που ταλαιπωρεί και σε πλείστες περιπτώσεις έχει καθηλώσει αρκετούς οργανωμένους φορείς της ομογένειας. 

Στιγμιότυπο από την χριστουγεννιάτικη γιορτή για τα παιδιά των οικογενειών που ευεργετούνται από τη γενναιοδωρία των ομογενών. Φωτογραφία: Ίδρυμα Ελληνικής Αλληλεγγύης.

Στην Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης ο Άη Βασίλης καλείται να της υπενθυμίσει ότι «όπου λαλούν πολλά κοκόρια αργεί να φέξει», ότι «η Γυναίκα του Καίσαρα δεν αρκεί να είναι τίμια, αλλά πρέπει και να φαίνεται» και ότι δεν θα χαλάσει ο κόσμος εάν απαλλαγούν μια και καλή από τις «σφραγίδες».

Από αριστερά διακρίνονται οι Βασίλης Εγκλέζος, Αυγερινή Κατέχη, Κλεάνθης Μεϊμάρογλου, πρόεδρος, Άννα Νότη και Νομική Καστανά. Φωτογραφία: ETA / PRESS.

Ο «Αη Βασίλης» των Αναμνήσεων μερίμνησε και για την Επιτροπή Παρελάσεως της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης και μάλιστα την απάλλαξε από την αγωνία για τους Τελετάρχες της Παρελάσεις, διότι πρότεινε να αφιερώσουμε τις επικείμενες παρελάσεις σε όλη την επικράτεια στους εστιάτορες και ως τελετάρχες να εκλέξουμε τα Φιλανθρωπικά Ιδρύματα των Παν Γκριγκόριαν της Νέας Υόρκης, της Νέας Ιερσέης, των Βόρειων Προαστίων της Νέας Υόρκης, του Κονέκτικατ, της Βόρειας Καρολίνας, και του Παν Γκριγκόριαν της Αμερικής.

Από αριστερά οι Αλέξης Φαίδωνος – Βαντέτ, Μιχάλης Ταννούσης, Βασίλειος Σταθάκος, Κλεάνθης Μεϊμάρογλου, Πέτρος Γαλάτουλας, Άννα Νότη και Δημήτριος Παλιούρας. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Στον ευεργέτη της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης Βασίλειο Σταθάκο ο Άη Βασίλης καλείται να του χαρίσει υγεία και να τον εμπνεύσει να αποδεσμεύσει την αναθεώρηση του Καταστατικού, από την δωρεά για την προσθήκη τρίτου ορόφου στο Σταθάκειο Κέντρο στην Αστόρια.

Στην πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ελλήνων Εκπαιδευτικών Στέλλα Κοκόλη ο Άη Βασίλης αποφάσισε να της χαρίσει υγεία, δύναμη και την έμπνευση να συνεργαστεί με τους Συλλόγους των Εκπαιδευτικών και με το νέο διευθυντή του Τμήματος Παιδείας, Δρ. Αναστάσιο Κουλαρμάνη, ούτως ώστε από κοινού να ξεκινήσουν την εκστρατεία υλοποίησης των πορισμάτων του Συνεδρίου Ελληνικής Παιδείας.

Η πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελλήνων Εκπαιδευτικών Στέλλα Κοκόλη ενώ συνομιλεί με τον Αρχιεπίσκοπο Ελπιδοφόρο. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Στους ομογενείς πολιτικούς Μιχάλη Γιάνναρη, Αραβέλλα Σιμωτά, Νικόλ Μαλλιωτάκη, Ανδρέα Γουναρδή, Κώστα Κωνσταντινίδη και στον υποψήφιο πολιτειακό βουλευτή του Μπρούκλιν και του Στάτεν Αϊλαντ, Μιχάλη Ταννούση ο Άη Βασίλης κλήθηκε να τους υπενθυμίσει ότι πρέπει να ποντάρουν στον άγνωστο παράγοντα που τους χάρισε την εκλογή και την επανεκλογή και ο οποίος ακούει στο όνομα ομογένεια και συνάμα να τιμούν καθημερινά την εμπιστοσύνη των ομογενών.

Στην Παμμακεδονική Ένωση Αμερικής και στις Παμμανεδονικές Ενώσεις όλου του κόσμου να τους χαρίσει τη δύναμη και την έμπνευση να συνεχίσουν τον αγώνα για την ακύρωση της «προδοτικής» Συμφωνίας των Πρεσπών και να αποδείξουν ότι τα σχόλια μερίδας του τύπου περί χειραγώγησης των συλλαλητηρίων και των διαμαρτυριών είναι κακόβουλα και στερούνται αλήθειας.

Η αφίσα του Ραδιομαραθωνίου της Παμμακεδονικής Ενωσης και του Hellas-FM για το συλλαλητήριο της Αθήνας.

Στην Πανηπειρωτική Ομοπονδία Αμερικής ο Άη Βασίλης καλείται να τους χαρίσει υπομονή και επιμονή και κυρίως τη φώτιση να αντιληφθούν ότι οι διαγραφές δεν λύνουν τα προβλήματα και ότι πριν να είναι αργά πρέπει να αναλάβουν πρωτοβουλίες για την αποκατάσταση της ενότητας και της γαλήνης στους κόλπους όλων των φορέων μελών της.

Το νέο συμβούλιο της Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας Αμερικής το οποίο εκλέχτηκε κατά τη διάρκεια του συνεδρίου στο Κλίαργουότερ της Φλόριδας.

Στη νεοϊδρυθείσα Ομοσπονδία Βορειοηπειρωτικών Συλλόγων ο Αη Βασίλης καλείται να τους χαρίσει τη φώτιση να ανοίξουν τα χαρτιά τους και να ξεκινήσουν το διάλογο με τους Βορειοηπειρωτικούς και τους Ηπειρωτικούς Συλλόγους συμπεριλαμβανομένου και του ιστορικού Συλλόγου Βορειοηπειρωτών «Πύρρος» που λόγω της αποφάσεως της πλειοψηφίας του Διοικητικού Συμβουλίου για την προσχώρηση στη νεοϊδρυθείσα Ομοσπονδία διανύει μια από τις πιο δύσκολες στιγμές της ιστορίας του. Κι αυτό διότι οι απόψεις της πλειοψηφίας των μελών είναι διαμετρικά αντίθετες με την απόφαση της ισχνής πλειοψηφίας του Διοικητικού Συμβουλίου για τη προσχώρηση σε αυτήν.  

Στην Παμποντιακή Ομοσπονδία Αμερικής και Καναδά ο Άη Βασίλης να της χαρίσει δύναμη, υπομονή και επιμονή να εντείνουν τον αγώνα για τη διεθνοποίηση και αναγνώριση της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού.

Το σήμα της 100ής επετείου της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου. .

Στο Ιερό Ίδρυμα Ποντίων «Παναγία Σουμελά» Ποντίων Αμερικής και Καναδά ο Άη Βασίλης να χαρίσει τα φώτα και τη δύναμη να ολοκληρώσει την αγορά του παρακείμενου οικοπέδου και την μετατροπή της Ποντιακής Γης στο Νέο Κόσμο σε ένα Θρησκευτικό και Ερευνητικό Ιδρυμα για την καταγραφή της ιστορίας του Πόντου.

Στον Σύλλογο Ποντίων «Πόντος» του Κονέκτικατ ο Άη Βασίλης καλείται να τους χαρίσει τη δύναμη να αναγείρουν σε χρόνο ρεκόρ το μνημείο της Γενοκτονίας στο Πάρκο του δήμου του Νόργουακ.

Στην Παγκόσμια Συντονιστική Επιτροπή Κυπριακού Αγώνα και στον πρόεδρό της Φίλιπ Κρίστοφερ ο Άη Βασίλης αποφάσισε να χαρίσει δύναμη να εντείνουν τον αγώνα ούτως ώστε το 2020 να καταστεί το έτος της αποχώρησης των κατοχικών στρατευμάτων και της  ελευθερίας της Κύπρου.

Aναμνηστική φωτογραφία των συνέδρων μπροστά στα σκαλιά του Καπιτωλίου, κατά τη διάρκεια του προσφάτου συνεδρίου της ΠΣΕΚΑ στην Ουάσινγκτον. Φωτογραφία: ETA PRESS

Στην Ομοσπονδία Κυπριακών Οργανώσεων Αμερικής και στον πρόεδρό της Κυριάκο Παπαστυλιανού ο Άη Βασίλης καλείται να τους χαρίσει δύναμη και έμπνευση να συνεχίσουν με μεγαλύτερο ζήλο την απόφραφη των Κυπρίων της Αμερικής και με το παράδειγμά τους να δώσουν το έναυσμα στις Ελληνικές Ομοσπονδίες και τους φορείς να ακολουθήσουν το παράδειγμά τους.

Στον Παγκύπριο Σύνδεσμο Αμερικής ο Άη Βασίλης καλείται να τους χαρίσει τη δύναμη να πείσουν την Επιτροπή Πολεοδομίας και τις άλλες αρμόδιες αρχές να δώσουν το πράσινο φως για την ανέγερση του Θεάτρου «Νίκος Μούγιαρης».

Η ομάδα του Παγκυπρίου. Φωτογραφία: Ντίνος Αυλωνίτης.

Στις θρυλικές ποδοσφαιρικές ομάδες του Παγκύπριου ο Άη Βασίλης θα τους χαρίσει αρετή και τόλμη για να κατακτήσουν νέα τρόπαια και να δοξάσουν τη φανέλα και τη σημαία του Παγκυπρίου και της Κύπρου.

Στον Προεδρικό Επίτροπο της Κύπρου, Φώτη Φωτίου ο Άη Βασίλης καλείται να του χαρίσει τη φώτιση να επανεξετάσει την απόφασή του για αναβολή του ταξιδιού των Παιδικών Ομάδων Ελευθέρια – Παγκυπρίου στην Κύπρο για το έτος 2021.

ΠτΔ – Ποδοσφαιρική ομάδα συλλόγου «Ελευθερία – Παγκύπριος Νέας Υόρκης» Προεδρικό Μέγαρο, Λευκωσία, Κύπρος Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης, στην παρουσία του Προεδρικού Επιτρόπου κ. Φώτη Φωτίου, δέχεται την ποδοσφαιρική ομάδα του συλλόγου «Ελευθερία – Παγκύπριος Νέας Υόρκης». // PoR – “Eleftheria Pancyprian New York” soccer team Presidential Palace, Lefkosia, Cyprus Τhe President of the Republic, Mr Nicos Anastasiades, in the presence of the Presidential Commissioner, Mr Photis Photiou, receives the “Eleftheria Pancyprian New York” soccer team.

Στους αρχηγούς των Κομμάτων και στη διακομματική επιτροπή της Βουλής για τους Απόδημους ο Άη Βασίλης αποφάσισε να τους χαρίσει το “CD” με το τραγούδι «στα ξένα είμαι Έλληνας και στην Ελλάδα ξένος».

Στο νέο υφυπουργό Εξωτερικών αρμόδιο για θέματα Αποδήμου Ελληνισμού, Δρα. Κώστα Βλάση ο Άη Βασίλης καλείται να του χαρίσει δύναμη και κυρίως την έμπνευση να αποκαταστήσει τις ήδη τραυματισμένες σχέσεις του Υφυπουργείου με τα ομογενειακά μέσα ενημέρωσης της Νέας Υόρκης και κατ΄ επέκταση της Αμερικής.  

Ο Κώστας Βλάσης ενώ ορκίζεται ενώπιον του Ευαγγελίου. Φωτογραφία: Ευρωκίνηση / Γιώργος Κονταρίνης.

Να τα θεωρήσει συμμάχους στην ευόδωση των στόχων του και το πιο σημαντικό να αποκαταστήσει δίαυλους επικοινωνίας τόσο με τα έντυπα όσο και με τα ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης.

Στα ομογενειακά μέσα ενημέρωσης – έντυπα και ηλεκτρονικά – ο Άη Βασίλης καλείται να τα εμπνεύσει να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να καταβάλλουν προσπάθειες για να παραμείνουν αδέσμευτα και ανεξάρτητα και το πιο σημαντικό να συνειδητοποιήσουν ότι η λαϊκή ρήση «ό,τι ακούς στη γειτονιά σου πάντεχέ το στη γωνιά σου» ισχύει για όλους.

Παράλληλα να συνειδητοποιήσουν ότι πρέπει να θωρακιστούν πριν να είναι αργά από τα «fake news».

Στον πρόεδρο του «Titan Foods» και «Optima Foods» Κώστα Μάστορα ο Άη Βασίλης καλείται να του προσφέρει μια πέννα ούτως ώστε παράλληλα με την εισαγωγή ελληνικών προϊόντων στην Αμερική να ξεδιπλώνει και το κρυφό μέχρι στιγμής ταλέντο του, ως σχολιογράφου.

Στο στιγμιότυπο από την πρόσφατη διεθνή έκθεση διακρίνεται ο Κώστας Μάστορας με τους συνεργάτες του. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας

Στους λειτουργούς των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης της ομογένειας ο Άη Βασίλης καλείται να τους εμπνεύσει να τιμούν την πένα και το πιο σημαντικό «να την βουτούν στο μελανοδοχείο της ψυχής τους και όχι στο μελανοδοχείο της χολής τους», που έλεγε και ο Αρχιεπίσκοπος Βορείου και Νοτίου Αμερικής, μακαριστός Ιάκωβος. 

Στους αναγνώστες, στους φίλους και στους υποστηρικτές των «Αναμνήσεων» και στον απανταχού Ελληνισμό ο Άη Βασίλης των Αναμνήσεων καλείται να τους χαρίζει υγεία, χαρά, ευημερία και ευόδωση όλων των στόχων.

Χρόνια πολλά, ευλογημένό και δημιουργικό το 2020, φίλοι αναγνώστες.

- Advertisement -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.