ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ.  Με πυροτεχνήματα, σαμπάνια και ασπασμούς υποδέχτηκαν το νέο χρόνο πολλοί κάτοικοι αλλά και τουρίστες στον Σεντραλ Παρκ. Για πρώτη φορά ήταν εκεί καταγράφοντας την αλλαγή της δεκαετίας και οι «Αναμνήσεις».

Όπως και στην κατάμεστη «Τάιμς Σκουέρ» η Αστυνομία ήταν εκεί για να παρακολουθεί το πλήθος και να ελέγχει διακριτικά την είσοδο τους στο Πάρκο.

Άλλωστε την ιδιά στιγμή διεξαγόταν ένας μικρός αγώνας δρόμου που είναι γνωστός ως «Μidnight Run» και στον οποίο φέτος είχαν δηλώσει συμμετοχή πέντε χιλιάδες λάτρεις του αθλήματος.

Ο Νεοϋορκέζοι και οι τουρίστες που βγήκαν στο Σέντραλ Παρκ για να υποδεχτούν το 2020. Φωτογραφία: ΕTA PRESS.

Ωστόσο η πλειοψηφία των επισκεπτών είχε την προσοχή της στραμμένη προς την πλατεία “Τάιμς Σκουέρ” , αφού υπάρχει ένα σημείο μέσα στο πάρκο, όπου η θέα αγγίζει και ευθυγραμμίζεται οπτικά με την πλατεία. Και σίγουρα η θέα των κτιρίων στις παρυφές του Πάρκου είναι από μόνη της ένα αξιοθέατο.

Σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων της περιοχής υπάρχουν αρκετοί επισκέπτες και καλεσμένοι σε διάφορα ρεβεγιόν, που θέλουν να ζήσουν από κοντά την εμπειρία να υποδεχθούν μέσα στο πάρκο το νέο χρόνο και παρόλο που η ατμόσφαιρα στα σπίτια είναι εξίσου γιορτινή, προτιμούν να κατέβουν από τα γύρω κτίρια και να περπατήσουν στο πάρκο.

Πράγματι, υπήρχε μια διαφορετική διάθεση ανάμεσα στον κόσμο. Κάποιοι είχαν φροντίσει να φέρουν μαζί τους τα απαραίτητα αξεσουάρ, όπως γυαλιά με την υπογραφή 2020, γυαλιά με λαμπάκια καθώς και πλαστικά ποτήρια για την  σαμπάνια.

Η Αστυνομία ήταν επ΄ποδώς. Φωτογραφία: ΕTA PRESS.

Πέντε λεπτά πριν σε όσους είχαν καθαρό οπτικό πεδίο με την φωτεινή μπάλα της “Τάιμς Σκουερ” , άρχισε η αντίστροφη μέτρηση. Όμως το μεγάλο μπαμ ακούστηκε λίγα μόλις δευτερόλεπτα αφότου έγινε η ανταλλαγή των ασπασμών, όταν ακριβώς πίσω από το πλήθος ο ουρανός γέμισε από βεγγαλικά και η νύχτα στο σημείο εκείνο έγινε μέρα.

Τα πυροτεχνήματα στο Σεντραλ Παρκ είναι τόσο φημισμένα όσο και τα πυροτεχνήματα του Macy’s την ημέρα της Ανεξαρτησίας της Αμερικής. Το σόου με τα πυροτεχνήματα επιμελείται η γνωστή οικογένεια  Grucci που επιμελείται και το σόου του Καλοκαιριού.

Για πάνω από δεκαπέντε λεπτά τα πυροτεχνήματα διαδεχόταν το ένα το άλλο και ο κρότος που έκαναν σίγουρα θα ανησύχησε τα περισσότερα από τα άγρια ζώα που ζουν μέσα στο πάρκο καθώς και όσα κατοικούν στον κοντινό ζωολογικό κήπο.

Στιγμιότυπο από το Midnight Run. Φωτογραφία: ΕTA PRESS.

Λίγο μετά την φαντασμαγορική λήξη του πρωτοχρονιάτικου σόου, οι παρέες  διαλύθηκαν ειρηνικά και στο πάρκο επέστρεψε η γαλήνη.

Όμως ακόμα και έξω από το πάρκο, στους γύρω δρόμους όπως η  Σεντραλ Παρκ Γουέστ και η Λεωφόρος Κολομπους, είχε διαχυθεί η γιορτινή ατμόσφαιρα. Το πλήρωμα ενός περιπολικού που περνούσε εκείνη την στιγμή, στον άδειο από αυτοκίνητα δρόμο, ευχήθηκε από τα μεγάφωνα “Χάπι Νιου Γιαρ”, ενώ κάποιοι ποιο τολμηροί ντυμένοι σαν τον Αι – Βασίλη στάθηκαν πάνω σε ηλεκτροκίνητα “σκειτ μποαρντ” και κατέβαιναν στην λεωφόρο, ενώ σταματούσαν και για αναμνηστικές φωτογραφίες με τους πεζούς, συμβάλλοντας έτσι στην χαλαρή ατμόσφαιρα της βραδιάς. Και του Χρόνου!

Στιγμιότυπο από το Midnight Run. Φωτογραφία: ΕTA PRESS.
Ένα από τα ασθενοφόρα. Φωτογραφία: ΕTA PRESS.
Ο Νεοϋορκέζοι και οι τουρίστες οι οποίοι κατέκλυσαν το Σέντραλ Παρκ. Φωτογραφία: ΕTA PRESS.
Τα πυροτεχνήματα. Φωτογραφία: ΕTA PRESS.
Η Αστυνομία ήταν παρούσα. Φωτογραφία: ΕTA PRESS.
Στιγμιότυπο από το Midnight Run. Φωτογραφία: ΕTA PRESS.
-Advertisement / Διαφήμιση-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.