Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη – Πληροφορίες για τουλάχιστον 8 νεκρούς, δεκάδες τραυματίες

0
Στιγμιότυπο από το τόπο της τραγωδίας.

Εκτροχιασμός τρένου σημειώθηκε το βράδυ της Τρίτης στην περιοχή των Τεμπών,  με πληροφορίες να κάνουν λόγο για τουλάχιστον 8 νεκρούς, ενώ υπάρχουν δεκάδες τραυματίες, κάποιοι από τους οποίους σοβαρά. Τουλάχιστον 350 επιβάτες επέβαιναν και στις δύο αμαξοστοιχίες, σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες.

Η επιβατική αμαξοστοιχία Intercity, που εκτελούσε το δρομολόγιο Λάρισα – Θεσσαλονίκη, εκτροχιάστηκαν στην περιοχή «Ευαγγελισμός» γύρω στις 11 το βράδυ, έπειτα από σύγκρουση με εμπορική αμαξοστοιχία η οποία υπό άγνωστες συνθήκες βρισκόταν στην ίδια γραμμή.

Από τη σύγκρουση προκλήθηκε πυρκαγιά, ενώ πολλά βαγόνια εκτροχιάστηκαν. Αρκετοί επιβάτες έχουν υποστεί εγκαύματα, ενώ αρκετοί εγκλωβίστηκαν στα βαγόνια. Κάποιοι μάλιστα έχουν ακρωτηριαστεί.

Άμεσα κινητοποιήθηκαν οι Αρχές. Στο σημείο έσπευσε η 8η ΕΜΑΚ, η Πυροσβεστική Υπηρεσία Λάρισας και συνολικά 30 ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ από τη Λάρισσα, καθώς και άλλα 10 ασθενοφόρα από γειτονικούς νομούς, όπως και γιατροί από Λάρισα, Βόλο και Θεσσαλονίκη.

Μετά από εντολή του Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας άνοιξαν τα επείγοντα του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας για να παραλάβουν τους τραυματίες, κάποιοι εκ των οποίων μεταφέρονται και στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας.

Επιπρόσθετα, σε επιφυλακή για να υποδεχθεί τυχόν τραυματίες βρίσκεται και το νοσοκομείο Κατερίνης, όπως και το νοσοκομείο Παπανικολάου στη Θεσσαλονίκη, ενώ και τα στρατιωτικά νοσοκομεία Αθήνας και Θεσσαλονίκης βρίσκονται σε επιφυλακή, εφόσον χρειαστεί να υποδεχθούν τραυματίες.

Στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας έχουν ήδη μεταφερθεί οκτώ άτομα, ενώ στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο άλλα δέκα, εκ των οποίων ο ένας διασωληνώθηκε.

Στο σημείο έσπευσαν και λεωφορεία για την παραλαβή των επιβατών που είναι καλά στην υγεία τους.

Ο υπουργός υγείας Θάνος Πλεύρης μεταβαίνει αυτή τη στιγμή προς τα νοσοκομεία, ενώ ο ΓΓ του υπουργείου Μεταφορών Γιάννης Ξιφαράς μεταβαίνει προς το σημείο της σύγκρουσης.

Ο υπουργός πολιτικής προστασίας Χρήστος Στυλιανίδης βρίσκεται στο κέντρο επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας. Ενημερώνεται ο Πρωθυπουργός συνεχώς.

Παράλληλα, 1η Στρατιά και οι μονάδες της Περιοχής Θεσσαλίας ενεργοποιούνται και μπαίνουν σε πρωτόκολλο συναγερμού όπως προβλέπεται σε περίπτωση τέτοιων ατυχημάτων.

Πηγή: https://www.mononews.gr/

-Advertisement-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.