Σπύρος Βαλλιανάτος – Spiro Vallianatos (1973 – 2019)

    0

    Ο Σπύρος Βαλλιανάτος (Spiro Vallianatos) την Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2019 άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 45 ετών βυθίζοντας σε πένθος την οικογένειά του, τους συγγενείς και φίλους.

    Η σορός του το απόγευμα της Παρασκευής από 5.00 – 9.00 μ.μ. θα εκτεθεί για προσκύνημα στο Γραφείο Τελετών «Riverdale Funeral Home» στη διεύθυνση 5044 Broadway, at 214 Street, New York, NY 10034.

    Η νεκρώσιμη ακολουθία θα ψαλεί το πρωί του Σαββάτου 2 Φεβρουαρίου 2019, και ώρα 11 π.μ. στον ιερό ναό του Αγίου Σπυρίδωνα, στη διεύθυνση, 124 Wadsworth Ave, New York, NY, 10033.

    Αμέσως μετά θα λάβει χώρα ο ενταφιασμός του στο Κοιμητήριο “St. Michael’s Cemetery» στη διεύθυνση 72-02 Astoria Blvd S Flushing, New York 11370.

    Ο θάνατός του καταλυπεί τη μονάκριβη κόρη του Εύα Βαλλιανάτου, τη μητέρα Ελπίδα Βαλλιανάτου, τα αδέλφια  Παναγιώτη και Χριστίνα Βαλλιανάτου, Νίκο και Θεοδώρα Βαλλιανάτου, τα ανίψια Alexis, Elianna και Sophia Vallianatos , Styliana και Joanna Vallianatos, τους θείους, τις θείες και τους λοιπούς συγγενείς και φίλους εδώ και στην Ελλάδα.​

    Ο Σπύρος γεννήθηκε στις 2 Οκτωβρίου 1973 στο Ουάσινγκτον Χάιτς του Μανχάταν, όπου και μεγάλωσε. Οι γονείς του Στυλιανός Βαλλιανάτος και Ελπίδα το γένος Μιχαλάτου είχαν γεννηθεί στα Βαλσαμάτα και στα Βλαχάτα της Κεφαλληνίας, αντίστοιχα και ήρθαν στη Νέα Υόρκη στις αρχές της δεκαετίας του 1970. Το ζεύγος  εγκαταστάθηκε στο Ουάσινγκτον Χάιτς, αφ ενός μεν διότι την εποχή εκείνη αποτελούσε τη Μέκκα του Ελληνισμού της Νέας Υόρκης, αφ ετέρου δε διότι υπήρχε το Ημερήσιο Σχολείο «Τσοϊλανός – Γουλανδρής» της κοινότητας του Αγίου Σπυρίδωνα για να διδαχτούν τα παιδιά τους την ελληνική γλώσσα και τον πολιτισμό.

    Ο Στυλιανός ήταν αρχιμάγειρας και με την πάροδο του χρόνου απέκτησε το δικό του εστιατόριο, ενώ η Ελπίδα αφιέρωσε όλη της την ζωή στην ανατροφή των τριών αγοριών τους, του Παναγιώτη, του Σπύρου και το Νίκου και μετέπειτα των εγγονιών της.

    Η οικογένεια Βαλλιανάτου δοκιμάστηκε σκληρά λόγω του πρόωρου θάνατο του συζύγου και πατέρα, Στυλιανού, το 1993.

    Ο Σπύρος, όπως και τα αδέλφια του αποφοίτησαν από το Ημερήσιο Σχολείο «Τσοϊλανός – Γουλανδρής και ομιλούν άπταιστα την ελληνική γλώσσα. Ασχολήθηκε με το μάρκετινγκ και στα τέλη της προηγούμενης δεκαετίας ίδρυσε τη δική του εταιρεία, την «Horizon Lists» με έδρα τη Νέα Υόρκη.

    Ο αείμνηστος διακρινόταν για το σπάνιο του χαρακτήρα του. Ήταν μεγαλόκαρδος και γενναιόδωρος όσο ελάχιστοι. Αγαπούσε την κόρη του Εύα, τα ανίψια και τα παιδιά γενικότερα και έκανε το παν γι’ αυτά. 

    Ο αδελφός του Νίκος επεσήμανε ότι ο Σπύρος αγαπούσε όλον τον κόσμο και έκανε το παν για να βοηθήσει τους συνανθρώπους μας που είχαν πράγματι ανάγκη και τους ολιγότερο τυχερούς της Νέας Υόρκης.

    Αιωνία του η μνήμη.

    -Advertisement-


    LEAVE A REPLY

    Please enter your comment!
    Please enter your name here

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.