Συνάντηση Κικίλια-Πάιατ: Στις 7 Μαρτίου ξεκινούν οι απευθείας πτήσεις από τις ΗΠΑ

0
166
Ο Βασίλης Κικίλιας, αριστερά και ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Τζέφρι Πάιατ. Φωτογραφία: ΑΠΕ.

ΑΘΗΝΑ. (ΑΠΕ – ΜΠΕ) «Η έναρξη των πτήσεων από τις ΗΠΑ προς την Ελλάδα στις 7 Μαρτίου, νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά, αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης στη χώρα μας από μία πολύ σημαντική αγορά που δημιουργεί υψηλή προστιθέμενη αξία για τον ελληνικό τουρισμό», δήλωσε ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας μετά τη σημερινή συνάντησή του με τον πρεσβευτή των ΗΠΑ Τζέφρι Πάιατ, που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Τουρισμού.

Όπως έγινε γνωστό μετά τη συνάντηση, οι αμερικανικές αεροπορικές εταιρείες θα πραγματοποιούν κατά τη διάρκεια της υψηλής περιόδου περισσότερες από 14 απευθείας πτήσεις προς την Ελλάδα, συνδέοντας την Αθήνα με 8 μεγάλα αμερικανικά αεροδρόμια.

Στη συνάντηση συζητήθηκε και η θετική επίπτωση που θα έχει στην προσέλκυση περισσότερων επισκεπτών, η άρση της υποχρέωσης επίδειξης αρνητικού τεστ κορονοϊού για τους πλήρως εμβολιασμένους ταξιδιώτες από τις ΗΠΑ.

Ο κ. Κικίλιας ενημέρωσε επίσης τον Αμερικανό πρέσβη για τις αυξημένες, σε σχέση με το 2019, κρατήσεις ταξιδιωτών από τις ΗΠΑ, αλλά και για τις στοχευμένες ενέργειες του υπουργείου Τουρισμού που θα ενισχύσουν περαιτέρω τις τουριστικές ροές από τις ΗΠΑ.

Προοπτική για χρονιά ρεκόρ

Ως επιπλέον καταλύτη για την οικονομική αναζωογόνηση, χαιρετίζει ο Αμερικανός πρέσβης Τζέφρι Πάιατ την άρση της υποχρέωσης επίδειξης αρνητικού τεστ κορονοϊού για τους πλήρως εμβολιασμένους ταξιδιώτες από τις ΗΠΑ.   

Ειδικότερα, σε ανάρτησή του στο Twitter μετά τη συνάντηση με τον υπουργό Τουρισμού Βασίλη Κικίλια ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Ελλάδα είπε πως συζήτησαν για την επανέναρξη των απευθείας πτήσεων αμερικανικών αερομεταφορέων προς την Ελλάδα τον επόμενο μήνα και την προοπτική μίας ακόμη τουριστικής χρονιάς-ρεκόρ από Αμερικανούς.

- Advertisement -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.