Ουκρανία: Τηλεοπτικό διάγγελμα Ζελένσκι, προειδοποίησε για ρωσική εισβολή την Τετάρτη

0
159
Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Τηλεοπτικό διάγγελμα απηύθυνε στον ουκρανικό λαό ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι, τονίζοντας πως σύμφωνα με πληροφορίες που έλαβε, η Ρωσία ετοιμάζεται να εισβάλει στη χώρα μέσα σε ένα 48ωρο.

Μέχρι σήμερα, ο Ζελένσκι απέφευγε να αναφερθεί σε πιθανότητα μιας ρωσικής εισβολής, ζητώντας μάλιστα να πέσουν οι τόνοι, υπό το βάρος των αρνητικών επιπτώσεων στην οικονομία της χώρας του.

Οι ΗΠΑ είχαν αναφερθεί στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας στην πιθανότητα μιας ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία μέχρι την Τετάρτη. Μάλιστα, όπως ανέφεραν νωρίτερα, μέσα στο Σαββατοκύριακο οι ρωσικές δυνάμεις αυξήθηκαν στα σύνορα με την Ουκρανία.

Στο διάγγελμά του, ο Ζελένσκι αναφέρει πως στην Ουκρανία την Τετάρτη θα παίζει παντού ο εθνικός ύμνος από το πρωί, ενώ θα κρεμαστεί η σημαία της χώρας σε κεντρικά κτίρια.

Την Τετάρτη «θα υψώσουμε σημαίες, θα βάλουμε μπλε και κίτρινες κορδέλες και θα δείξουμε στον κόσμο την ενότητά μας» είπε ο πρόεδρος Ζελένσκι.

«Θέλουμε ειρήνη και θέλουμε να επιλύσουμε όλα τα ζητήματα αποκλειστικά μέσω διαπραγματεύσεων. Τόσο το Ντονμπάς όσο και η Κριμαία θα επιστρέψουν στην Ουκρανία. Αποκλειστικά μέσω διπλωματίας. Δεν καταπατούμε άλλους, αλλά δεν θα εγκαταλείψουμε τα δικά μας», είπε ο Ζελένσκι.

«Είμαστε σίγουροι για τις ένοπλες δυνάμεις μας, αλλά ο στρατός μας πρέπει επίσης να αισθανθεί την υποστήριξή μας. Η συνοχή μας και η ενότητά μας. Η βάση του στρατού μας είναι η εμπιστοσύνη του λαού μας και μια ισχυρή οικονομία», πρόσθεσε.

Υποστήριξε τέλος πως  οι αρχές είχαν σχηματίσει επαρκή αποθεματικά για να αποκρούσουν «επιθέσεις» στο εθνικό νόμισμα. Ως εκ τούτου, πρόσθεσε, καμία από τις βιομηχανίες που χρειάζονται υποστήριξη δεν θα περάσει απαρατήρητη, «όπως συνέβη με τις αεροπορικές εταιρείες. Απόδειξη αυτού είναι η σταθερή ισοτιμία του εθνικού νομίσματος και ο ανοιχτός ουρανός».

Πηγή: www.mononews.gr

- Advertisement -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.