Συλλήψεις και βαριές κατηγορίες στον εν διαστάσει σύζυγο της αγνοούμενης και την ερωμένη του

Ο ομογενής Φώτης Ντούλος. Φωτογραφία: Facebook

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Οι αρχές του Κονέκτικατ λίγο πριν τα μεσάνυχτα του Σαββάτου, 1 Ιουνίου 2019 συνέλαβαν τον 51χρονο Φώτη Ντούλο (Fotis Dulos), εν διαστάσει  σύζυγο της Jennifer Dulos που αγνοείται από το πρωί της 24ης Μαϊου 2019 και την 44χρονη ερωμένη του Michelle C. Troconis.

Ο διευθυντής του Αστυνομικού Τμήματος του New Canaan Leon Krolikowski επεσήμανε ότι η Αστυνομία βάσει των τεκμηρίων της έρευνας εκτέλεσε το ένταλμα σύλληψης που εξέδωσαν η Πολιτειακή Εισαγγελία του Κονέκτικατ και το Ανώτατο Δικαστήριο και στις 11.00 μ.μ. της 1ης Ιουνίου 2019 συνέλαβαν τον Φώτη Ντούλο και την Michelle C. Troconis και τους οδήγησαν στο Αστυνομικό Τμήμα του Νιου Κάναν.

Ο 51χρονος Φώτης Ντούλος, ο ο οποίος συνελήφθη για την εξαφάνιση της εν διαστάσει συζύγου του. Φωτογραφία New Canaan Police Department

Εις βάρος και των δύο απαγγέλθηκαν κατηγορίες πρώτου βαθμού για αλλοίωση ή κατασκευή αποδείξεων και παρεμπόδιση της δίωξης. Ο δικαστής αποφάσισε τη φυλάκισή τους με εγγύηση $500.000 σε ομόλογα και διέταξε την επιστροφή τους στο Ανώτατο Δικαστήριο του Νόργουακ (Norwalk Superior Court)  το πρωί της Δευτέρας 3 Ιουνίου 2019.

Ο αστυνομικός διευθυντής διευκρίνισε ότι οι συλλήψεις δεν επηρέασαν το στάτους της Jennifer Dulos, ότι παραμένει αγνοούμενη και ότι οι έρευνες για τον εντοπισμό της συνεχίζονται ταυτόχρονα με την ποινική έρευνα.

Διευκρίνισε επίσης ότι με την πρόοδο των ερευνών θα απαγγελθούν νέες κατηγορίες εις βάρος των συλληφθέντων.

H Michelle C . Troconis η οποία συνελήφθη. Φωτογραφία New Canaan Police Department

Χρονικό της σύλληψης

Ο κατηγορούμενος, όπως έγραψαν οι «Αναμνήσεις» από τις αρχές της προηγούμενης εβδομάδας βρέθηκε στο επίκεντρο των ερευνών και καταλυτικό ρόλο προς αυτή την κατεύθυνση έπαιξαν τα δικαστικά έγγραφα του διαζυγίου τα οποία σκιαγραφούσαν τον εν διαστάσει σύζυγο και πατέρα τω ν πέντε παιδιών κίνδυνο για τη ζωή της.

Το βράδυ της Παρασκευής περιπολικά εθεάθησαν στην έπαυλη του Φώτη Ντούλου και μετά από σύντομη συνομιλία ο ομογενής μπήκε στο αυτοκίνητό του με την φίλη του Michelle Traconis και με τη συνοδεία περιπολικών οδηγήθηκαν στο αστυνομικό τμήμα του Νιου Κάναν, όπου και ανακρίθηκαν.

Το πρωί του Σαββάτου, 1 Ιουνίου 2019 οι αρχές εξασφάλισαν ένταλμα και άρχισαν τις έρευνες στο σπίτι του ομογενή και συνέλεξαν γενετικό υλικό και άλλα ευρήματα προκειμένου να τα συγκρίνουν με το γενετικό υλικό που βρήκαν στο σπίτι της αγνοούμενης και των κηλίδων αίματος..

Το απόγευμα της Παρασκευής η Αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα τη δήλωση της οικογένειας μέσω της οποίας εκφράζει την ευγνωμοσύνη για τις αρχές και σε όλους όσους προσέφεραν πληροφορίες στην Αστυνομία σχετικά με την εξαφάνιση της Τζένιφερ Ντούλου.

«Τζένιφερ, σε αγαπούμε. Η απουσία σου είναι αισθητή και ευελπιστούμε ότι θα επιστρέψεις σύντομα κοντά μας σώα και αβλαβή» ανέφερε η δήλωση της οικογένειας.

Η οικογένεια εξέφρασε την ευγνωμοσύνη και για τη δέηση που τελέστηκε το βράδυ της Πέμπτης και ζήτησε από το κοινό και τους δημοσιογράφους να μην τους ενοχλήσουν σε τούτες τις δύσκολες στιγμές.

Τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, όπως έγραψαν οι «Αναμνήσεις», από τις αρχές της εβδομάδας είχαν στρέψει την προσοχή τους στη δικαστική διαμάχη του Φώτη Ντούλου με την αγνοούμενη σχετικά με το διαζύγιο και την κηδεμονία των πέντε ανήλικων παιδιών, τέσσερα από τα οποία είναι δίδυμα.

H Jennifer Dulos. Φωτογραφία New Canaan Police Department

Η ιστοσελίδα dailymail.com ανάρτησε την προ δύο ετών συνομιλία του Φώτη Ντούλου με την Αστυνομία το βράδυ που η σύζυγός του πήρε τα πέντε ανήλικα παιδιά και επέστρεψε στους γονείς της και την επόμενη ημέρα αποτάθηκε στο Δικαστήριο για την αίτηση διαζυγίου.

Παράλληλα αναφέρει ότι εις βάρος του ομογενή εκκρεμεί και η μήνυση που έχει καταθέσει η πεθερά του για οφειλές 1.7 εκατομμυρίων δολαρίων. Πρόκειται για τα δάνεια που έχει λάβει ο Φώτης Ντούλος, από τον πεθερό του Hilliard Farber που έχει πεθάνει το 2017 και τα οποία δάνεια συμπεριλαμβάνονται στην κληρονομιά του εκλιπόντα.

Η φωτογραφία της αγνοούμενης την οποία ανήρτησε η Αστυνομία στο Instagram.
-Advertisement-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.