Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ζητάει από τους αιτούντες βίζας να υποβάλουν στοιχεία για τα social media τους

0
Η σελίδα του Στέιτ Ντεπάρτμεντ στο Facebook

ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ. (ΑΠΕ – ΜΠΕ) Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ θα απαιτεί τώρα από σχεδόν κάθε πρόσωπο, το οποίο θα καταθέτει αίτημα έκδοσης αμερικανικής βίζας, να συμπεριλαμβάνει πληροφορίες για τυχόν λογαριασμούς του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπως τα ονόματα χρηστών (user names), και προηγούμενες, σε βάθος 5ετίας, διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και τηλεφωνικούς αριθμούς, σε μια προσπάθεια να βελτιώσει τις διαδικασίες ελέγχου των μεταναστών και επισκεπτών.

Προηγουμένως, αυτές οι πληροφορίες απαιτούνταν μονάχα από υποψηφίους που χρειάζονταν περαιτέρω έλεγχο, όπως πρόσωπα που είχαν επισκεφθεί ή είχαν ζήσει σε χώρες, οι οποίες ελέγχονταν από τρομοκρατικές οργανώσεις.

«Το (αμερικανικό) Στέιτ Ντιπάρτμεντ επικαιροποίησε τα έντυπα αιτήσεων για χορήγηση βίζας ζητώντας επιπρόσθετες πληροφορίες, μεταξύ αυτών αναγνωριστικά στα social media, από τους περισσότερους υποψηφίους για τις ΗΠΑ» αναφέρει σε μια ανακοίνωση ένας αξιωματούχος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών.

Ο ίδιος συμπλήρωσε ότι οι νέες απαιτήσεις αποτελούν ένα μέτρο με στόχο τη βελτίωση των διαδικασιών ελέγχου που θα προστατεύουν τους Αμερικανούς πολίτες από ενδεχόμενες απειλές.

Μονάχα οι υποψήφιοι από για ορισμένους τύπους διπλωματικών κι επίσημων θεωρήσεων εισόδου θα εξαιρούνται από το εν λόγω μέτρο.

Τα νέα προαπαιτούμενα, τα οποία είχαν προταθεί τον Μάρτιο του 2018 και τέθηκαν σε ισχύ χθες, αναμένεται να επηρεάσουν περίπου 15 εκατομμύρια ξένους, που υποβάλλουν αίτημα για έκδοση αμερικανικής βίζας κάθε χρόνο. Στην περίπτωση που το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ανακαλύψει ότι οι υποψήφιοι είπαν ψέματα για τα στοιχεία τους στα social media, όπως σημειώνει, ενδέχεται να βρεθούν αντιμέτωποι με «σοβαρές μεταναστευτικές συνέπειες».

-Advertisement-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.