ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Η κοινότητα του Αγίου Δημητρίου Αστόριας και οι Σύλλογοι Βορειοηπειρωτών «Πύρρος» και Θυγατέρες της Ηπείρου την Κυριακή, 2 Ιουνίου 2019 τίμησαν τη μνήμη του ευεργέτη του Λυκείου και της κοινότητας Πέτρου Γ. Πατρίδη.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με τη Θεία Λειτουργία και το μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του Πέτρου Γ. Πατρίδη που τέλεσε ο π. Νικόλαος Πάρος και ολοκληρώθηκαν με την εκδήλωση που διοργανώθηκε στην κοινοτική αίθουσα, όπου έγιναν αναφορές στη ζωή και στο έργο του αειμνήστου.

Στις εκδηλώσεις παρέστησαν ηγέτες της κοινότητας και ο πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής και συνάμα ευεργέτης του σχολείου Νίκος Ανδριώτης και στελέχη και μέλη του ιστορικού συλλόγου Βορειοηπειρωτών «Πύρρος» και η πρόεδρος των Θυγατέρων της Ηπείρου Κωνστάντω Κολέζη.

Στιγμιότυπο από την εκδήλωση που διοργανώθηκε στην κοινοτική αίθουσα. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Ο Πέτρος Γ. Πατρίδης, όπως έγραψαν οι «Αναμνήσεις» απεβίωσε προ είκοσι ετών και η αείμνηστη μητέρα του Βικτωρία Πατρίδη και η αδελφή του Έφη προσέφεραν ένα εκατομμύριο δολάρια για τη διαιώνιση της μνήμης του γιου / αδελφού και η κοινότητα μετονόμασε το πολιτιστικό της κέντρο σε Πολιτιστικό Κέντρο «Πέτρος Γ. Πατρίδης».

-Advertisement / Διαφήμιση-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.