Συνάντηση Ελπιδοφόρου με τον Πρέσβη των ΗΠΑ επί θεμάτων θρησκευτικών ελευθεριών

0
Ο πρέσβης επί θεμάτων Θρησκευτικών Ελευθεριών κ. Σάμουελ Μπράουνμπακ (Samuel Brownback) και ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος. Φωτογραφία: GOA / Δημήτρης Πανάγος.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ – Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος την Τρίτη, 25 Ιουνίου 2019, υποδέχτηκε ως πρώτο επίσημο επισκέπτη στο γραφείο του μετά την ενθρόνισή του, τον Πρέσβη επί θεμάτων Θρησκευτικών Ελευθεριών κ. Σάμουελ Μπράουνμπακ (Samuel Brownback)

Ο κ. Μπράουνμπακ, όπως αναφέρεται στη σχετικά ανακοίνωση τύπου, ενημέρωσε τον Σεβασμιώτατο για τις θέσεις και τις ενέργειες  της Αμερικανικής Κυβερνήσεως υπέρ των θρησκευτικών ελευθεριών και προσκάλεσε τον Αρχιεπίσκοπο στην Υπουργική Σύνοδο για την υπεράσπιση των θρησκευτικών ελευθεριών που οργανώνει για δεύτερη χρονιά το State Department στην Ουάσιγκτον στα μέσα Ιουλίου και η οποία αναμένεται να συγκεντρώσει πλέον των χιλίων συνέδρων.

Αμέσως μετά τη συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο ο κ. Μπράουνμπακ δήλωσε: «Είμαι ιδιαίτερα ευτυχής για τη συνάντησή μου με τον Σεβασμιώτατο, τον συνεχάρην για τη νέα του θέση. Είμαι ενθουσιασμένος για τις προοπτικές συνεργασίας με την Ορθόδοξη Κοινότητα, είναι μια υπέροχη κοινότητα και στις Ηνωμένες Πολιτείες αλλά και ανά τον κόσμο. Σε θέματα θρησκευτικών ελευθεριών, η Ορθόδοξη κοινότητα βρίσκεται στην πρώτη γραμμή μερικών από τις βαρύτερες διώξεις στον κόσμο και θεωρώ ότι μπορούμε από κοινού να κάνουμε πολλά ώστε η θρησκευτική ελευθερία να ανθίσει, να σταματήσουν οι διώξεις και οι άνθρωποι σε αυτά τα δύσκολα μέρη να αποκτήσουν την υποστήριξη της παγκοσμίου κοινότητος για την ελευθερία τους. Εύχομαι λοιπόν στον Αρχιεπίσκοπο από Θεού ευόδωση του έργου του και κάθε επιτυχία στην θητεία του στον μεγάλο και βασικό ρόλο που ανέλαβε».

Στη δική του δήλωση μετά τη συνάντηση ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος σημείωσε: «Θεωρώ ιδιαίτερη τιμή  την επίσκεψη του κ. Brownback, την πρώτη επίσημη επίσκεψη μετά την ενθρόνισή μου και έτσι θα καταγραφεί στην ιστορία. Είμαι ευγνώμων γι’ αυτό. Επιπλέον είμαι ευγνώμων διότι η επίσκεψη αυτή είναι συνδεδεμένη με τα ανθρώπινα δικαιώματα και τη θρησκευτική ελευθερία, κάτι πολύ σημαντικό για το Κέντρο του Ορθόδοξου Χριστιανικού κόσμου, το Οικουμενικό μας Πατριαρχείο.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος είναι ο πνευματικός πατέρας όχι μόνο της Ελληνικής κοινότητος της Κωνσταντινούπολης, αλλά και όλων των πιστών της Αρχιεπισκοπής μας εδώ στην Αμερική.

Για τους ορθοδόξους των Ηνωμένων Πολιτειών η ευημερία του ορθόδοξου κέντρου μας είναι εξαιρετικά σημαντική και είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς με το γεγονός ότι η κυβέρνησή μας στην Ουάσιγκτον στηρίζει τον πνευματικό μας πατέρα Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο και το πνευματικό μας κέντρο».

-Advertisement / Διαφήμιση-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.