Προπαρασκευαστική για τις εκλογές η γενική συνέλευση της Ομοσπονδίας ΝΥ

0
Ο Γιώργος Γεωργόπουλος. Φωτογραφία: Ντίνος Αυλωνίτης,

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Προπαρασκευαστική για το εκλογικό συνέδριο και τις πρόωρες εκλογές αναμένεται να είναι η τακτική γενική συνέλευση της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης που συγκαλεί την Τρίτη του Πάσχα (26 Απριλίου 2022 και ώρα 8.00 μ.μ.) το εν εξορία διοικητικό συμβούλιο υπό την προεδρία του Γιώργου Γεωργόπουλου.

Πρόκειται για την δεύτερη γενική συνέλευση που συγκαλεί το εν λόγω συμβούλιο στο Μινωϊκό Σπίτι στην Αστόρια, απέναντι από τον Ιερό Ναό των Αγίων Αικατερίνης και Γεωργίου και δεν αποκλείεται να είναι και η τελευταία εν εξορία, καθώς στις 10 Μαΐου το Δικαστήριο αναμένεται να αποφασίσει σε ποιον θα παραδοθούν τα κλειδιά του Σταθάκειου Πολιτιστικού Κέντρου στην Αστόρια.

Το εν λόγω διοικητικό συμβούλιο, όπως έγραψαν οι «Αναμνήσεις» εκλέχτηκε στις εκλογές της 19ης Σεπτεμβρίου 2021, υπό την αμφισβήτηση της πλειοψηφίας της Επιτροπής των Πρώην Προέδρων που στις 14 Σεπτεμβρίου 2021 αλυσόδεσε το Σταθάκειο Κέντρο προκειμένου να παρεμποδίσει την συνεδρίαση του ανώτατου οργάνου της Ομοσπονδίας και την διενέργεια των εκλογών και έκτοτε το κρατά αλυσοδεμένο.

Σε πρώτο πλάνο οι Γιώργος Γεωργόπουλος, αριστερά και ο Κλεάνθης Μεϊμάρογλου. Φωτογραφία: Ντίνος Αυλωνίτης.

Το Δικαστήριο στην πρώτη ακρόαση, όπως έγραψαν οι «Αναμνήσεις» απέρριψε πολλά από τα αιτήματα της Πλειοψηφίας της Επιτροπής των Πρώην Προέδρων και δεν αποκλείεται όταν δει τα βίντεο με τα αίσχη που διαδραματίστηκαν το βράδυ της 14ης Σεπτεμβρίου 2021, τις εκλογές στο πεζοδρόμιο και όσα ακολούθησαν να απορρίψει τελείως τα αιτήματα των εναγόντων. Παρά ταύτα το εκλεγμένο συμβούλιο αποφάσισε να συγκαλέσει γενική συνέλευση, η οποία θα δώσει το πράσινο φως για την διενέργεια των πρόωρων εκλογών.

Στους αντιπροσώπους και στους προέδρους των συλλόγων μελών της Ομοσπονδίας εστάλησαν δύο έντυπα. Το πρώτο σχετίζεται με την επανεγγραφή και επανένταξη όσων φορέων έχουν αποχωρήσει από την Ομοσπονδία και επιβεβαίωση είτε και ανανέωση των αντιπροσώπων της Ομοσπονδίας.

Το δεύτερο σχετίζεται με την ημερήσια διάταξη, η οποία για πρώτη φορά για τα δεδομένα της τελευταίας τουλάχιστον δεκαετίας έχει μόνο τρία θέματα. Πρώτο την προετοιμασία για την παρέλαση της 5ης Ιουνίου 2022, δεύτερο την αναφορά της Ανεξάρτητης Εξελεγκτικής Επιτροπής και τρίτο τον καθορισμό της ημερομηνίας διεξαγωγής του Διήμερα Συνεδρίου ή εκλογικού συνεδρίου, όπως είθισται να το αποκαλούμε.

Πρόθεση του Διοικητικού Συμβουλίου, όπως επεσήμανε στις «Αναμνήσεις» ο πρόεδρος Γιώργος Γεωργόπουλος είναι η παροχή κάθε δυνατής βοήθειας στην Ανεξάρτητη Εξελεγκτική Επιτροπή να ολοκληρώσει απρόσκοπτα το έργο της και να αποδοθούν ευθύνες σε όλους όσους ευθύνονται για την κατάντια και τον διασυρμό της Ομοσπονδίας και συνάμα η προετοιμασία της οργάνωσης για τις εκλογές.

«Καλούμε όλους τους προέδρους και τους αντιπροσώπους των Συλλόγων να συμμετάσχουν στην εν λόγω γενική συνέλευση και να προσφέρουν την δική τους συμβολή στις προσπάθειες που καταβάλλουμε για την απαλλαγή της Ομοσπονδίας από τις σφραγίδες και την ανανέωση του εκλογικού σώματος. Είμαι απόλυτα βέβαιος ότι η γενική συνέλευση θα δώσει το πράσινο φως για την διενέργεια των εκλογών – το αργότερο μέχρι τα τέλη Ιουνίου – και συνάμα ότι θα αναδείξει μια Ανεξάρτητη Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, η οποία θα επωμιστεί το δύσκολο έργο της απαλλαγής της Ομοσπονδίας από τον καρκίνο που ακούει στο όνομα Συλλόγους Σφραγίδες», επεσήμανε ο κ. Γιωργόπουλος υπενθυμίζοντας ότι την καλύτερη απάντηση στο καυτό αυτό θέμα μπορεί να το δώσουν οι κ.κ. Δημήτριος Καλαμαράς, Κλεάνθης Μεϊμάρογλου, ο Νικόλαος Διαμαντίδης οι οποίοι κυβέρνησαν είτε συγκυβέρνησαν την τελευταία δεκαετία.

«Εξ άλλου η ατζέντα της γενικής συνελεύσεως αποδεικνύει ότι για μας τρία πράγματα υπερέχουν. Η παρέλαση, η ολοκλήρωση του ελέγχου και στο πυρ το εξώτερο – που λέει και ο λαός – όλων όσων ευθύνονται ή εμπλέκονται σε οικονομικές ατασθαλίες και η απαλλαγή της Ομοσπονδίας από τις σφραγίδες», επεσήμανε ο κ. Γεωργόπουλος, διαμηνύοντας ότι δεν έχει καμία βλέψη για προεδριλίκια.

«Προ 25 ετών διετέλεσα πρόεδρος της Ομοσπονδίας και ο κύκλος μου έκλεισε με την εκπλήρωση του ονείρου πολλών γενεών για την απόκτηση στέγης. Σε κρίσιμες στιγμές οδηγήσαμε την Ομοσπονδία στα μεγάλα σαλόνια του Μανχάταν και από τα ενοικιαζόμενα γραφεία επάνω στο «Τιτάν» στο «Σπίτι της Ομογένειας», το οποίο για πρώτη φορά στην ιστορία το αλυσόδεσαν».

»Μετά λύπης το λέγω, οι συγκυρίες το έφεραν να αναλάβω την προεδρία με στόχο την έξοδο από την κρίση και είμαι βέβαιος ότι τον Ιούνιο θα πετύχουμε δύο μεγάλους στόχους. Ο πρώτος την διοργάνωση της καλύτερης και μεγαλύτερης παρέλασης όλων των εποχών και ο δεύτερος την ανανέωση της Ομοσπονδίας και την εκλογή μιας ηγεσίας απαλλαγμένης από τα σύνδρομα και τα βαρίδια του παρελθόντος», κατέληξε ο κ. Γεωργόπουλος.  

Διαβάστε επίσης: https://www.anamniseis.net/korifonetai-o-golgothas-tis-omospondias-stis-10-maiou-i-apofasi-tou-dikastiriou/ https://www.anamniseis.net/i-omospondia-miniei-tou-d-kalamara-k-meimaroglou-d-sioki-e-tskeridi-n-diamantidi-kai-d-gonia/ https://www.anamniseis.net/paretithike-o-proedros-tou-ds-tis-omospondias-timoleon-kakouros/ https://www.anamniseis.net/bravoi-antegkliseis-ivreis-kai-episimopoiisis-tis-diarxias-stin-omospondia-neas-yorkis/ https://www.anamniseis.net/haos-sto-stathakio-me-louketa-kai-bravous-akyrosan-ti-geniki-syneleysi-tis-omospondias/

-Advertisement-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.