ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Η αποκαλούμενη πλειοψηφία της Επιτροπής των Πρώην Προέδρων της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης αποτάθηκε εκ νέου στο Ανώτατο Δικαστήριο του Κουίνς και ζήτησε κατ΄ επείγουσα εξέταση της αγωγής της εις βάρους των κ.κ. Γιώργου Γεωργόπουλου, Απόστολου Τομόπουλου, Νικολάου Βέλλιου, Τιμολέοντα Κακούρου και Ιωάννη Κουταλή και ζήτησε την κήρυξη παράνομων των εκλογών της 19ης Σεπτεμβρίου 2021 και την έγκριση αυστηρών απαγορευτικών μέτρων.

Το μεσημέρι της Τετάρτης, 13 Απριλίου 2022 ο ανώτατος δικαστής Leonard Livote κάλεσε σε ακρόαση τον συνήγορο των εναγόντων William Bird III και συνήγορο των εναγομένων Θεόδωρο Καλαβέσιο και, όπως αποδεικνύεται από τα δικαστικά έγγραφα που περιήλθαν στην κατοχή των «Αναμνήσεων», αρνήθηκε να επικυρώσει τα επείγοντα μέτρα που ζήτησαν οι ενάγοντες.

Ο Δικαστής αφουγκράστηκε και τις δύο πλευρές και διέταξε την επιστροφή τους στο Δικαστήριο στις 10 Μαϊου 2022 με ό,τι επί πρόσθετα στοιχεία και τεκμήρια διαθέτουν προκειμένου να αποφασίσει ποιους θα θεωρήσει νόμιμους και παράνομους.

Η πρώτη σελίδα της αποφάσεων του Δικαστή.

Ο Δικαστής συνέστησε στους εναγομένους και σε όλα τα εκλεγμένα στελέχη στις εκλογές της 19ης Σεπτεμβρίου 2021 να μην επιχειρήσουν να αλλάξουν τις κλειδαριές του Σταθάκειου και να μην διαπράξουν το ίδιο αδίκημα το οποίο, όπως έγραψαν οι «Αναμνήσεις», διέπραξαν οι ενάγοντες ανήμερα της Εορτής της Υψώσεως του Σταυρού, αλυσοδένοντας το Σταθάκειο Κέντρο και παρεμποδίζοντας την συνεδρίαση της Γενικής Συνέλευση, που ως γνωστόν είναι το ανώτατο όργανο της Ομοσπονδίας.

Και επειδή η ηγεσία υπό τους κ.κ. Δημήτριο Καλαμαρά και Νικόλαο Διαμαντίδη έχει τα κλειδιά του Σταθάκειου και η εκλεγμένη ηγεσία έχει πρόσβαση στους τραπεζικούς λογαριασμούς διέταξε και τις δύο πλευρές να μην προβούν σε αναλήψεις από τους λογαριασμούς. Ωστόσο επιτρέπεται η πληρωμή των τρεχουσών υποχρεώσεων της Ομοσπονδίας με ταυτόχρονη ενημέρωση του Δικαστηρίου.

Νέες εξελίξεις

Η πλειοψηφία της Επιτροπής των Πρώην Προέδρων σήμερα, Παρασκευή, 15 Απριλίου 2022, και ώρα 6.30 μ.μ. έχει καλέσει συνέντευξη τύπου στο Σταθάκειο Πολιτιστικό Κέντρο στην Αστόρια προκειμένου συν τοις άλλοις να ενημερώσει τους δημοσιογράφους για την πορεία των μηνύσεων και το πιο σημαντικό για την απρόσμενη απόφαση του δικαστή.

Η δεύτερη σελίδα της αποφάσεων του Δικαστή.

Παράλληλα απέστειλε στα μέσα ενημέρωσης μια ανακοίνωση, η οποία ρίχνει και άλλο λάδι στην φωτιά και μάλιστα εμπλέκει σε αυτό και την Ανεξάρτητη Εξελεγκτική Επιτροπή, η οποία βάσει συμφωνίας με τις δύο πλευρές απαρτίζεται από τους κ.κ. Κώστα Μάστορα και Γιάννη Στρουμπάκη, τους ορκωτούς λογιστές Στέλιο Στυλιανού, Θεόδωρο Ερμογένους και εξέχοντα δικανικό λογιστή.

Η επιτροπή έχει ήδη ξεκινήσει το έργο της και κάθε προσπάθεια ανακύκλωσης της κρίσης σχετικά με τα οικονομικά της Ομοσπονδίας ενδέχεται να έχει δυσάρεστες συνέπειες.

Το εν εξορία Διοικητικό Συμβούλιο

Πληροφορίες των «Αναμνήσεων» αναφέρουν ότι το εν εξορία Διοικητικό Συμβούλιο έχει ήδη στείλει στους αντιπροσώπους όλων των συλλόγων και φορέων μέλη της Ομοσπονδίας τις προσκλήσεις για τακτική Γενική Συνέλευση, η οποία θα λάβει χώρα για μία ακόμη φορά στην εξορία το βράδυ της Τρίτης 26 Απριλίου 2022 με στόχο τον απολογισμό της δράσης και την σύγκλιση του εκλογικού συνεδρίου το επόμενο Σαββατοκύριακο της Παρελάσεως και την διενέργεια των εκλογών στα τέλη Ιουνίου 2022.

Η τρίτη σελίδα της αποφάσεων του Δικαστή.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι θα λάβουν όλα τα απαιτούμενα μέτρα επανεγγραφής και επανένταξης όλων των Συλλόγων στους κόλπους της Ομοσπονδίας, διαγραφής των συλλόγων σφραγίδων και ανανέωσης της εντολής των αντιπροσώπων των Συλλόγων που στην ουσία αποτελούν το εκλογικό σώμα.

Παράλληλα θα προτείνουν στην γενική συνέλευση όπως αποκλειστούν από το ψηφοδέλτιο όσοι ενεπλάκησαν στα οικονομικά και στα προεδρεία των διοικήσεων της Ομοσπονδίας της τελευταίας τουλάχιστον πενταετίας που εξετάζει η Ανεξάρτητη Εξελεγκτική Επιτροπή.

Η τελευταία σελίδα της αποφάσεων του Δικαστή.

Δύο μέτρα και δύο σταθμά

Αν και κατά την διάρκεια της τριμερούς συνάντησης του περασμένου Νοεμβρίου μεταξύ της Αρχιεπισκοπής, της ηγεσίας υπό των κ.κ. Δημητρίου Καλαμαρά και Νικολάου Διαμαντίδη και του εκλεγμένου Διοικητικού Συμβουλίου αποφασίστηκε ότι το Σταθάκειο Κέντρο θα ανοίγει μόνο για τις ανάγκες της Παρελάσεως, εντούτοις η ηγεσία Καλαμαρά και Διαμαντίδη συνεδριάζει απρόσκοπτα στο Σταθάκειο και μάλιστα και την συνέντευξη τύπου θα την κάνει στον ίδιο χώρο.

Το εκλεγμένο συμβούλιο συνεδριάζει στην εξορία και τα στελέχη του τα οποία έχουν επωμιστεί το μεγαλύτερο βάρος των ευθυνών για την παρέλαση εισέρχονται στο Σταθάκειο μόνο και μόνο για τις ανάγκες της παρελάσεως.

Άρα μιλάμε για δύο μέτρα και δύο σταθμά και για παραβίαση της αποφάσεως της τριμερούς συσκέψεως του περασμένου Νοεμβρίου.   

-Advertisement / Διαφήμιση-

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.