Παναγιώτης Λαμπρόπουλος – Peter Lampropoulos (1930 – 2018)

  0

  Ο Παναγιώτης Λαμπρόπουλος (Peter Lampropoulos) την Πέμπτη, 21η Ιουνίου 2018, άφησε την τελευταία του πνοή βυθίζοντας σε πένθος την οικογένειά του, τους συγγενείς και φίλους.

  Η σορός του το απόγευμα της Δευτέρας, 25 Ιουνίου 2018 από τις 3.00 – 5.00 και 7.00 – 9.00 μ.μ. θα εκτεθεί για προσκύνημα στο Γραφείο Τελετών Fairchild Funeral Chapel στη διεύθυνση 1570 Northern Blvd., Manhasset, New York, 11030.

  Η νεκρώσιμη ακολουθία θα ψαλεί το πρωί της Τρίτης, 26ης Ιουνίου 2018, στις 11.30 π.μ. στον Ιερό Ναό του Αρχαγγέλου Μιχαήλ, στη διεύθυνση 100 Fairway Drive, Port Washington, NY 11050.

  Αμέσως μετά θα λάβει χώρα ο ενταφιασμός του στο Κοιμητήριο «All Saints Cemetery» στη διεύθυνση 855 Middle Neck Rd., Great Neck, New York, 11020.

  Ο θάνατός του καταλυπεί τη σύζυγό του Ιωάννα Λαμπροπούλου, τα παιδιά Παρασκευά και Susan Λαμπροπούλου, Κονδύλω και Χρήστο Ντρες, Αντώνιο και Περσεφόνη Λαμπροπούλου, Ελένη και Δημήτριο Δήλο, τα εγγόνια Emma, Constantina, Dimitri, Peter, Panos, Panagiotis, George, Christos, Paris, και Ana, τα αδέλφια Παρασκευάς και Νίνα Λαμπροπούλου, Ναυσικά και Παναγιώτη Μιχαλέα, Καλλιόπη Δημάκη, τα ανίψια, τα ξαδέλφια, τους συμπέθερους, τους κουμπάρους και τους λοιπούς συγγενείς και φίλους εδώ και στην Ελλάδα.

  O εκλιπών γεννήθηκε στις 11 Οκτωβρίου 1930 στους Γαργαλιάνους νομού Μεσσηνίας. Οι αείμνηστοι γονείς του Παρασκευάς και Κονδύλω Λαμπροπούλου έφεραν στον κόσμο επτά παιδιά και συγκεκριμένα τους Παναγιώτη Λαμπρόπουλο, Αρετή Μίχαλου, Πόπη Κορωναίου, Ναυσικά Μιχαλέα, Καλλιόπη Δημάκη, Δημήτριο και Παρασκευά Λαμπρόπουλο και τα γαλούχησαν με τις καλύτερες αρετές της φυλής μας.

  Η οικογένεια Λαμπροπούλου δοκιμάστηκε σκληρά τόσο την περίοδο του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, όσο και του Εμφυλίου. Ο Παρασκευάς Λαμπρόπουλος εκτελέστηκε από τους κομμουνιστές τέσσερις περίπου μήνες μετά την γέννηση του τελευταίου τέκνου της οικογένειας.

  Λόγω του πένθους η οικογένεια καθυστέρησε την βάπτιση του βρέφους και όταν έγινε η βάπτιση αναφώνησαν «και το όνομα αυτού Παρασκευάς».

  Ο Παρασκευάς Λαμπρόπουλος, ο οποίος ήρθε από τους Γαργαλιάνους για να απευθύνει το ύστατο χαίρε στον αδελφό του μιλώντας στις «Αναμνήσεις» επεσήμανε ότι «δεν είχε την τύχη να γνωρίσει το χάδι του πατέρα του» και ότι «ο εκλιπών δεν ήταν μόνο ο μεγαλύτερος αδελφός».

  «Ήταν συνάμα στυλοβάτης της οικογένειάς μας. Ήταν πατέρας και συνάμα προστάτης όλων των ανήλικων την εποχή εκείνη αδελφών. Εργάστηκε σκληρά για να εξασφαλίσει την προίκα των κοριτσιών,  και αξιώθηκε να τα παντρέψει και να εξασφαλίσει το μέλλον όλων μας», επεσήμανε ο Παρασκευάς Λαμπρόπουλος.   

  Στα τέλη της δεκαετίας του ’50, ο Παναγιώτης Λαμπρόπουλος πήρε το δρόμο της ξενιτιάς και αγκυροβόλησε στο British Columbia του Καναδά. Εργάστηκε σκληρά στην Alcoa Aluminum. Αργότερα μετακόμισε στη Νέα Υόρκη όπου το 1961 παντρεύτηκε την εκλεκτή της καρδιάς του Ιωάννα το γένος Σκούντζου, η οποία κατάγονταν από το ίδιο χωριό και τήρησαν όσο ελάχιστοι τον όρκο που έδωσαν την ημέρα του γάμου τους.

  Το ζεύγος  έφερε στον κόσμο τέσσερα παιδιά, τον Παρασκευά, την Κονδύλω, τον Αντώνιο και την Ελένη και τα γαλούχησαν με τις καλύτερες αρετές της φυλής μας και τους παρείχαν τη δυνατότητα να σπουδάσουν στα καλύτερα πανεπιστήμια.

  Ερχόμενος στη Νέα Υόρκη αρχικά έκανε διάφορες δουλειές και με την πάροδο του χρόνου εξαγόρασε την εταιρεία «Polo Coat and Apron Supplies» την οποία κατάφερε να την εδραιώσει και να την αναπτύξει.

  Ο Παναγιώτης Λαμπρόπουλος ήταν μεγαλόψυχος, γενναιόδωρος και πανέτοιμος να βοηθήσει τους συνανθρώπους του προσφέροντας οικονομική, ηθική και ψυχολογική βοήθεια. Ήταν φιλάνθρωπος και υποστήριζε με πάθος τα ομογενειακά και αμερικανικά ιδρύματα.

  Συμμετείχε ενεργά στις εκδηλώσεις των συλλόγων της Μεσσηνίας καθώς επίσης και στις κοινότητες.

  Η οικογένεια καλεί τους συγγενείς και φίλους όπως αντί ανθέων προσφέρουν δωρεά στη μνήμη του στην Ακαδημία του Αγίου Βασιλείου στη διεύθυνση: St Basil Academy 79 St Basils Rd, Garrison, NY 10524.

  -Advertisement-

  LEAVE A REPLY

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.