Μαρία Ντασιώτη Ντζιάνου – Maria Ntasioti Janos (1960 – 2018)

  0

  Η Μαρία Ντασιώτη – Ντζιάνου, την Παρασκευή 22 Ιουνίου 2018, έχασε την τελευταία μάχη της ζωής της βυθίζοντας σε πένθος την οικογένειά της, τους συγγενείς και τους φίλους.

  Η σορός της το απόγευμα της Κυριακής, 24ης Ιουνίου 2018 από τις 7.00 – 8.00 μ.μ. θα εκτεθεί για προσκύνημα στον ιερό ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στη διεύθυνση 435 Keating Drive, Winston-Salem, NC., όπου στις 7.30 μ.μ. θα ψαλεί το τρισάγιο για την ανάπαυση της ψυχής της.

  Η Νεκρώσιμη Ακολουθία θα ψαλεί το πρωί της Δευτέρας, 25ης Ιουνίου 2018, στις 11.00 π.μ. στον εν λόγω ναό και αμέσως μετά θα ακολουθήσει ο ενταφιασμός της στο Κοιμητήριο «Forsyth Memorial Park» στη διεύθυνση 3771 Yadkinville Rd, Winston-Salem, NC 27106.

  Ο θάνατός της καταλυπεί τον σύζυγό της Κωνσταντίνο Ντζιάνο του Βασιλείου, τα παιδιά της Παρασκευή (Vivian) Ντζιάνου και Βασίλειο (Billy) Ντζιάνο, τα αδέλφια της στην Ελλάδα Θωμά Ντασιώτη και Χρυσάνθη Μπακούση, τα ανίψια, τα ξαδέλφια και τους λοιπούς συγγενείς εδώ και στην Ελλάδα.

  Η Μαρία γεννήθηκε στις 3 Ιουλίου 1960 στους Μεταξάδες της Πρασιάς νομού Ευρυτανίας. Οι αείμνηστοι γονείς της Γεώργιος και Αλεξάνδρα Ντασιώτη έφεραν στον κόσμο τρία παιδιά τον Θωμά, τη Χρυσάνθη και τη Μαρία και τα γαλούχησαν με τις καλύτερες αρετές της φυλής μας.

  Στις 18 Αυγούστου 1989 χόρεψε το χορό του Ησαϊα με τον Κωνσταντίνο Ντζιάνο και μετά από μερικές εβδομάδες ήρθαν στην Αμερική και εγκαταστάθηκαν στο  Γουίνστον-Σάλεμ της Βόρειας Καρολίνας, όπου ο Κώστας διατηρούσε τα εστιατόριά του.

  Το ζεύγος έφερε στον κόσμο δύο παιδιά, την Βίβιαν (Παρασκευή) (27 ετών) και Βασίλειο (Billy) (26 ετών και επένδυσαν όσο ελάχιστοι στην παιδεία τους. Τα παιδιά τους ομιλούν άπταιστα την ελληνική γλώσσα και όποιος συνομιλεί μαζί τους δυσκολεύεται να πιστέψει ότι γεννήθηκαν στο Γουίνστον-Σαλεμ της Βόρειας Καρολίνας. Η Βίβιαν σπούδασε λογιστικά και ο Βασίλειος διοίκηση επιχειρήσεων και ασχολούνται με τις οικογενειακές επιχειρήσεις.

  Μιλώντας στις «Αναμνήσεις» εξέφρασαν τη θλίψη τους για το θάνατο της μητέρας τους και τόνισαν ότι «ήταν μεγάλη αγωνίστρια», ότι «αγαπούσε όσο ελάχιστοι τη ζωή και την οικογένειά της και ότι δε γόγγυξε ποτέ».

  Ηταν γλυκομίλητη, μεγαλόψυχη, γενναιόδωρη και στοργική σύζυγος, μητέρα, αδελφή και θεία.

  Ηταν δραστήριο μέλος της κοινότητας του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και της Φιλοπτώχου Αδελφότητας καθώς επίσης της Ενωσης Ευρυτάνων Αμερικής «Το Βελούχι» και των Θυγατέρων της Ευρυτανίας.  

  Η ευθύνη της διοργάνωσης της κηδείας έχει ανατεθεί στο Γραφείο Τελετών Hayworth Miller Funeral Home.

  -Advertisement-

  LEAVE A REPLY

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.