Ο πατριός παραδέχτηκε την ενοχή του για το θάνατο του μικρού Παναγιώτη

0
Το δημοσίευμα της ιστοσελίδας Olean Times Herald.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ο Donald Bovio, ο οποίος από την πρώτη στιγμή κρίθηκε ένοχος για το θάνατο του μόλις τριών ετών θετού γιου του Παναγιώτη Στεφανίδη – Βατσίνο το πρωί της Μεγάλης Δευτέρας, 22 Απριλίου 2019, παραδέχτηκε την ενοχή του για ανθρωποκτονία δευτέρου βαθμού.

Ο κατηγορούμενος αρνούνταν πεισματικά τις κατηγορίες και παραδέχτηκε την ενοχή του λίγες ώρες πριν τη συγκρότηση της Επιτροπής των Ενόρκων στο Δικαστήριο της Κομητείας Σένεκα της Νέας Υόρκης.

Ο προσωρινός εισαγγελέας της Κομητείας Mark Sinkiewicz, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα http://www.oleantimesherald.com ανακοίνωσε το γεγονός και τόνισε ότι οι κατηγορίες επισύρουν 15ετή έως ισόβια κάθειρξη.  

Η Alison και ο Donald Bovio, όπως έγραψαν οι «Αναμνήσεις» συνελήφθησαν μια εβδομάδα μετά το θάνατο του μικρού Παναγιώτη και την Πέμπτη, 24 Μαϊου 2018 και προσήχθησαν στο Δικαστήριο της Κομητείας Seneca County  και ενώπιον του δικαστή Jason Cook  τους απαγγέλθηκαν δώδεκα διαφορετικές κατηγορίες με κορυφαία εκείνη της ανθρωποκτονίας.

Ο μικρός Παναγιπώτης.

Το αγγελούδι, όπως αναφέρεται στα δικαστικά έγγραφα εντοπίστηκε το βράδυ της 12ης Μαϊου 2018 στο διαμέρισμα 2Α του κτιρίου στην διεύθυνση 25 Peterman Road, Seneca Falls, Ν.Υ. Το παιδάκι ήταν αναίσθητο και ο εγκέφαλός του δεν λειτουργούσε.

Διακομίστηκε στο νοσοκομείο Upstate Golisano Children’s Hospital, αλλά οι προσπάθειες των θεραπόντων ιατρών απέβησαν άκαρπες.

Ο 39χρονος Donald Bovio το μοιραίο εκείνο βράδυ κάλεσε το 911 και δήλωσε στους αστυνομικούς ότι ο Παναγιώτης έπεσε από τη σκάλα και παρέμεινε αναίσθητος. Οι θεράποντες ιατροί διαπίστωσαν ότι τα πολλαπλά θανατηφόρα τραύματα του Παναγιώτη δεν προκλήθηκαν από την πτώση. Ενημέρωσαν την Αστυνομία, η οποία άρχισε να ξετυλίγει το κουβάρι της ανθρωποκτονίας.

Ο υποσιτισμός, η κακοποίηση και τα τραύματα που, βάσει του πορίσματος του Ιατροδικαστή, του προκάλεσαν η βιολογική μητέρα και ο πατριός, προκάλεσαν τον θάνατό του.

Η νεκρώσιμη Ακολουθία του Παναγιώτη εψάλη το πρωί του Σαββάτου, 26 Μαϊου 2018 στον Ελληνορθόδοξο Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Dartmouth της Μασαχουσέτης.

-Advertisement / Διαφήμιση-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.