Όλα εικονικά, (virtual), σε αναπαράσταση

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. – Τις δυο τελευταίες ημέρες, ίσως και τους δυο τελευταίους μήνες, η ζωή μου έγινε εικονική. Λες και κάποιος να πάτησε ένα κουμπί σε κάποιο σκοτεινό δωμάτιο και άλλαξε την ροή της ζωής.

Έτσι λοιπόν καθότι μου αρέσει να παρακολουθώ τις εξελίξεις στην τεχνολογία άκουγα άλλους που μίλαγαν για Zoom αλλά δεν είχα προσωπική επαφή παρά μόνον με τον φακό που κάνει zoom στην κάμερα.

Ώσπου κάποια στιγμή η σύζυγος χρειάστηκε να κατεβάσει την εφαρμογή Zoom στο tablet για να δει ο τετράχρονος γιος μου, τους συμμαθητές και την δασκάλα του στον παιδικό σταθμό.

Εγώ προσωπικά χρησιμοποιούσα το skype και είμαι ευχαριστημένος, αλλά τώρα μετά την είσοδό μας στην εποχή της πανδημίας ήρθε στην ζωή μας το Zoom.

Eγραψα χθες για το webinar του Ιατρικού Συλλόγου το Σάββατο, και μέχρι να στεγνώσει που λέγαμε παλιά, το μελάνι, έκανα το άλμα και κατέβασα την εφαρμογή Zoom γιατί έπρεπε να παρακολουθήσω μια εικονική συνάντηση, για την προετοιμασία της «εικονικής» για φέτος εκδήλωσης μνήμης για τα θύματα της Ποντιακής Γενοκτονίας.  Tην ερχόμενη Τρίτη στις 19/5.

Εκεί να δείτε απόψεις και διλήμματα. Να το κάνουμε αναμετάδοση στο  Υou Tube ή στο Facebook;» Θα παίξει το βίντεο με τους καλεσμένους; Πόσοι θεατές μπορούν να το παρακολουθήσουν από το Zoom;

Και σα να μην έφτανε αυτή η συζήτηση, (σωστό debate) μετά από λίγο διάβασα ότι μια καλή φίλη μου καλλιτέχνης, η γλύπτρια Μόρφυ Γκίκα, θα λάβει μέρος σε μια εικονική εικαστική ομαδική έκθεση της οποίας οι λεπτομέρειες δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμα, ωστόσο έγιναν γνωστά τα ονόματα των καλλιτεχνών και τα ονόματα της επιμελήτριας, της Τιφανι Αποστόλου.

Να επισημάνω εδώ ότι η έκθεση με την συμμετοχή της Μόρφυς είχε προγραμματιστεί να γίνει στο Ελληνικό Προξενείο, αλλά φυσικά αναβλήθηκε λόγω των νέων συνθηκών διαβίωσης εξαιτίας του κορωνοϊου.

Μπήκαμε λοιπόν με το δεξί στην εποχή της εικονικής αναπαράστασης με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Μέχρι και οι επισκέψεις στον γιατρό μας θα γίνονται έτσι. Τουλάχιστον για το εγγύς μέλλον.

Αλλά θα μου πείτε, εδώ καταφέραμε να κάνουμε Ανάσταση μέσω Facebook και You Tube, θα κολλήσουμε στην εφαρμογή Zoom;

Αμ πως, που έλεγε και ο συγχωρεμένος ηθοποιός ο Κώστας Χατζηχρήστος.

-Advertisement-


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.