Οχυρωμένο και με ανανεωμένη πλατφόρμα ανοίγει τις πύλες το Γ. Προξενείο της Νέας Υόρκης

Στιγμιότυπο από την τοποθέτηση του νέου κλιματιστικού - δωρεά του Μερκούριου Αγγελιάδη. Φω τογραφία: Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Οχυρωμένο, με ανανεωμένη πλατφόρμα και τηρώντας με ευλάβεια τους κανόνες για την προστασία των υπαλλήλων και του κοινού από τον κορωνοϊό το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη, την Δευτέρα, 18 Μαϊου 2020, θα ανοίξει τις πύλες του για την εξυπηρέτηση με μια νέα φιλοσοφία του κοινού.

Το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη τους δύο περίπου μήνες που μεσολάβησαν από την κήρυξη της καταστάσεως εκτάκτου ανάγκης  και τον εγκλεισμό εξυπηρέτησε αποτελεσματικά όλα τα έκτακτα περιστατικά και το πιο σημαντικό προετοιμάστηκε για την μετακορωνοϊού εποχή.

Ένεκα της αγάπης των ομογενών ανοίγει τις πύλες του οχυρωμένο με προστατευτικές μάσκες, γάντια και απολυμαντικά, καθώς επίσης και με προστατευτικά από πλέξιγκλας των γραφείων εξυπηρέτησης του κοινού.

Συνέντευξη του γενικού Προξένου στη Νέα Υόρκη, Δρ. Κωνσταντίνο Κούτρα στον Δημήτρη Φιλιππίδη, διευθυντή του ομογενειακού ραδιοφώνου Hellas-FM

Ο τέως πρόεδρος του Ελληνικού Ιατρικού Συλλόγου της Νέας Υόρκης, Δρ. Γεώργιος Λιακέας, ο οποίος έγινε το σύμβολο της νίκης κατά του κορωνοϊού, ο πρόεδρος της Midlantic Property Management, Τζέιμς Πόλος (James Polos), από τη Νέα Ιερσέη, ο Γιάννης Κωστής από την «H.K. Capital» και ο ιδρυτής και πρόεδρος της υπεραγοράς Ελληνικών Προϊόντων «Τιτάν» Κώστας Μάστορας συμπεριλαμβάνονται στον κατάλογο των ομογενών που δώρισαν προστατευτικά γάντια, μάσκες και απολυμαντικά και οχύρωσαν το Γενικό Προξενείο.

Ο κ. Μάστορας, όπως έγραψαν οι «Αναμνήσεις» δώρισε επίσης και τα προστατευτικά plexiglass για τα γραφεία των υπαλλήλων που έρχονται σε άμεση επικοινωνία με το κοινό.

Ο Κώστας Μάστορας (αριστερά) και ο Δρ. Κωνσταντίνος Κούτρας. Φωτογραφία: Facebook

Ο Μερκούριος Αγγελιάδης και ο γαμπρός του Εμμανουήλ Καζάνας δώρισαν ένα υπερσύγχρονο κλιματιστικό το οποίο άλλαξε τα δεδομένα στην αίθουσα εκδηλώσεων του Προξενείου και είναι πλέον έτοιμη για την νέα σεζόν των πολιτιστικών δρώμενων.

Ο γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη, Δρ. Κωνσταντίνος Κούτρας, μιλώντας στις «Αναμνήσεις» επεσήμανε ότι τους δύο μήνες του εγκλεισμού τα στελέχη και οι υπάλληλοι εργάστηκαν σκληρά και το άνοιγμα των πυλών του Προξενείου σηματοδοτεί την έναρξη μιας νέας εποχής στην εξυπηρέτηση του κοινού.

Η προ τεσσάρων ετών προσπάθεια εκσυγχρονισμού και ψηφιοποίησης των παρεχόμενων υπηρεσιών του Προξενείου παρείχε ένα μεγάλο πλεονέκτημα το οποίο συνέβαλε στην ομαλή μετάβαση από τον εγκλεισμό στην μετακορωνοϊού εποχή. Η προ δύο περίπου ετών καθιέρωση των ηλεκτρονικών ραντεβού διευκολύνει και μάλιστα εγγυάται την ομαλή και αποτελεσματική εφαρμογή του νέου πρωτοκόλλου εξυπηρέτησης του κοινού.

Οι μάσκες που δώρισε ο Γιάννης Κωστής. Φωτογραφία: Facebook

Οι Έλληνες και οι ομογενείς μπορεί πλέον να απολαμβάνουν το μεγαλύτερο μέρος των υπηρεσιών είτε μέσω του διαδικτύου, είτε μέσω του ταχυδρομείου και μόνο όταν κρίνεται απαραίτητη η αυτοπρόσωπη παρουσία θα εξυπηρετούνται σε χρόνο ρεκόρ με ραντεβού.

Η ιστοσελίδα του Γενικού Προξενείου παρέχει όλες τις πληροφορίες και τις οδηγίες για την εξυπηρέτηση τόσο ηλεκτρονικά όσο και αυτοπροσώπως.

Ακόμη και όταν είναι απαραίτητη η παρουσία του πολίτη η παραμονή του στο Προξενείο θα είναι η συντομότερη δυνατή, διότι του ραντεβού θα προηγείται η προεργασία του απαιτούμενου υλικού.   

Νέες οδηγίες

Το Γενικό Προξενείο την Τετάρτη 13 Μαΐου 2020 ανήρτησε στην ιστοσελίδα τις νέες οδηγίες για το τρόπο λειτουργίας του Γενικού Προξενείου της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη στις οποίες αναφέρονται τα εξής:

Από Δευτέρα, 18 Μαΐου 2020, για την ταχύτερη και ασφαλέστερη εξυπηρέτησή σας, ΟΛΕΣ οι υπηρεσίες του Γενικού Προξενείου της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη θα είναι διαθέσιμες ΜΟΝΟ κατόπιν ηλεκτρονικού ραντεβού. Για να προγραμματίσετε το ραντεβού σας, πιέστε εδώ.

Παρακαλείστε για την τήρηση των κατωτέρω οδηγιών κατά την άφιξή σας στο Γενικό Προξενείο:

  • Η είσοδος θα επιτρέπεται μόνο για έναν επισκέπτη ανά ραντεβού.
  • Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική.
  • Κατά την είσοδο σας εντός του Προξενείου, παρακαλείσθε όπως κάνετε χρήση αντισηπτικού χεριών.
  • Παρακαλείσθε όπως προσέρχεστε ακριβώς την ώρα που έχει οριστεί το ραντεβού σας. Τηρείτε φυσική απόσταση δύο (2) μέτρων.
  • Παρακαλείσθε για την αναβολή του ραντεβού σας, εάν εμφανίσετε συμπτώματα του COVID-19.

ΠΡΟΣΟΧΗ! Πριν την έλευση σας στο Γενικό Προξενείο, οφείλετε να έχετε προετοιμάσει τα απαιτούμενα δικαιολογητικά. Πατήστε εδώ και συμπληρώστε τις σχετικές αιτήσεις.

Για την έγκυρη ενημέρωσή σας, ανατρέχετε στην ιστοσελίδα και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (Facebook, Twitter and Instagram) του Γενικού Προξενείου της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη.

-Advertisement-


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.