Οι Ευρυτάνες θρηνούν για τον ευπατρίδη και στυλοβάτη της «Παναγίας Προυσιώτισσας»

  0
  Ο Δημήτριος Κουτσούκης. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση οικογένειας.

  ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. «Φτωχότεροι οι Ευρυτάνες της Νέας Υόρκης και κατ’  επέκταση της Αμερικής. Ο ευπατρίδης και ο στυλοβάτης του ιστορικού Συλλόγου Ευρυτάνων Αμερικής «Παναγία η Προυσιώτισσα» Δημήτρης Κουτσούκης δεν υπάρχει πια ανάμεσά μας. Ο Δημήτρης, τον οποίο αποκαλούσαμε «Όμηρο» των Αλεστίων, έφυγε όρθιος, όπως φεύγουν όλοι οι ανδρειωμένοι», επεσήμανε στις «Αναμνήσεις» η πρόεδρος του Συλλόγου Ελένη Καλογερά.

  «Ο Δημήτρης Κουτσούκης γνώριζε όσο ελάχιστοι την ιστορία των Ευρυτάνων της Αμερικής και του Συλλόγου μας που εφέτος συμπληρώνει 108 χρόνια ζωής και δράσης. Κάθε επιτυχία και κάθε έργο του Συλλόγου μας στην ομογένεια και στην γενέτειρα φέρνει και την σφραγίδα του Δημήτρη και της πολυαγαπημένης σύζυγός του της Λούλας, της πολυτάλαντης γραμματέως του Συλλόγου μας», συμπλήρωσε. 

  Ο αείμνηστος, όπως επεσήμανε η κ. Καλογερά, ήταν μέντορας για όλα τα στελέχη και δίδασκε με την απλότητά του, με το φιλότιμο, με την ανυπόκριτη αγάπη, με το ήθος και με το σπάνιο του χαρακτήρα του. 

  Ο Δημήτρης και η Λούλα Κουτσούκη με την οικογένειά τους. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση οικογένειας.

  Ο Δημήτριος Αντωνίου Κουτσούκης (James Coutsoukis) άφησε την τελευταία του πνοή την Πέμπτη, 18 Ιουνίου 2020, σε ηλικία 92 ετών έχοντας στο πλευρό του την σύζυγό του, τα παιδιά και τα εγγόνια του. 

  Η σορός του το απόγευμα της Τρίτης, 23 Ιουνίου 2020, από τις 1.00 – 5.00 μ.μ. θα εκτεθεί για προσκύνημα στο Γραφείο Τελετών «Frederick Funeral Home» στην διεύθυνση 192-15 Northern Blvd., Flushing, NY 11358, ενώ η νεκρώσιμη ακολουθία θα ψαλεί το πρωί της Τετάρτης, 24 Ιουνίου 2020 και ώρα 11:30 π.μ. στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου στην διεύθυνση 196-10 Northern Blvd., Flushing, N. Y., 11358.

  Αμέσως μετά θα λάβει χώρα ο ενταφιασμός του στο Κοιμητήριο «Flushing Cemetery» στη διεύθυνση 163-06 46th Avenue, Flushing, NY.

  Ο θάνατός του καταλυπεί την σύζυγό του Λούλα Κουτσούκη, τα παιδιά Αντώνιο και Ελένη Κουτσούκη, Κωνσταντίνο και Φραντζέσκα Κουτσούκη, τα εγγόνια Τζέιμς (Δημήτριο) Κουτσούκη, Δήμητρα Κουτσούκη και Λούλα – Σάρλοτ Κουτσούκη,  τα αδέλφια Γιάννη, Παντελή και Σταυρούλα Κουτσούκη, τα ανίψια, τα ξαδέλφια  και τους πολυπληθείς συγγενείς, φίλους και πατριώτες εδώ, στην Ελλάδα, στην Ευρώπη και στην Αυστραλία.    

  Ο Δημήτρης Κουστούκης, το 1955 ενώ αναχωρεί από το Μόναχο για τη Νέα Υόρκη και το κυνήγι του ονείρου. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση οικογένειας.

  Από τα Αλέστια στο Αμερικανικό Όνειρο

  Ο αείμνηστος γεννήθηκε στις 29 Μαϊου 1928 στα Αλέστια νομού Ευρυτανίας. Οι αείμνηστοι γονείς του Αντώνης και Βασιλική Κουτσούκη έφεραν στον κόσμο πέντε παιδιά  παιδιά τον Ιωάννη, τον Ανδρέα (αείμνηστος από νεότητητά  του ),την Μαρία (αείμνηστη), τον Δημήτρη και τον Παντελή και τα γαλούχησαν με τις καλύτερες αρετές της φυλής μας. 

  Ο πατέρας του άνηκε στην γενιά των πρωτοπόρων μεταναστών της Αμερικής, διότι ήρθε το 1910 και εργάστηκε στους σιδηροδρόμους της Μασαχουσέτης και είχε κάνει αρκετά  ταξίδια. 

  Τα παιδιά του ήρθαν την δεκαετία του ’50. Αρχικά ήρθε ο Παντελής και το 1955 ήρθε και ο Δημήτρης ο οποίος,όπως πολλοί συμπατριώτες του, εργάστηκε στον χώρο της εστίασης και σε ξενοδοχεία και είχε γίνει διευθυντής. 

  Το καλοκαίρι του 1961 επέστρεψε στην ιδιαίτερή του πατρίδα και στις 15 Ιουνίου 1961 χόρεψε τον Χορό του Ησαΐα με την εκλεκτή της καρδιάς του, την Λούλα το γένος Ρηγογιάννη. 

  Ο Δημήτριος Κουτσούκης με την σύζυγό του Λούλα και τα αδέλφια του. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση οικογένειας.

   Οι γονείς της  Λούλας,  Κωνσταντίνος  και τη Ευθυμία  Ρηγογιάννη έφεραν στον κόσμο επτά παιδιά και συγκεκριμένα την Φωτεινή που είναι παντρεμένη με τον Γιώργο Κοντογιάννη, την Λούλα, τον Γιάννη (αείμνηστος) που ήταν παντρεμένος με την Μαργαρίτα, την Νίκη που είναι παντρεμένη με τον Δημήτρη Σαλαούνη, την Δήμητρα, χήρα του αειμνήστου  Μιχάλη Χαραλαμπάκη, τον  Σταύρο που είναι παντρεμένος με την Άννα, το γένος Βεργή και τον Παναγιώτη Ρηγογιάννη. 

  Μετά από μερικές εβδομάδες οι νεόνυμφοι ήρθαν στη Νέα Υόρκη και εγκαταστάθηκαν στο Γουάιτστόουν. 

  Ο Δημήτριος συνέχισε να εργάζεται στο ξενοδοχείο, ενώ η Λούλα η οποία ήταν μοδίστρα μετά από μερικά χρόνια άνοιξε τον δικό της Οίκο Νυφικών. 

  Πρόκειται για το «Loula’ s Boutique» στην διεύθυνση 192-12 Northern Blvd, Flushing, NY, 11358, το οποίο απείχε τέσσερα τετράγωνα από την μεγαλώνυμη κοινότητα του Αγίου Νικολάου στο Φλάσινγκ και το οποίο κατέστη προορισμός για τους ομογενείς της Νέας Υόρκης. 

  Το ταλέντο και ο χαρισματικός χαρακτήρας της Λούλας και του Δημήτρη αποτέλεσαν τον πόλο έλξης και εκατοντάδες  ομογενείς και άλλοι συμπολίτες τους έζησαν τις ωραιότερες στιγμές της ζωής τους με τα νυφικά και τις τουαλέτες που με ιδιαίτερο μεράκι επιμελούνταν η Λούλα. 

  Ο Δημήτρης και η Λούλα Κουτσούκη. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση οικογένειας.

  Το ζεύγος έφερε στον κόσμο δύο αγόρια, τον Αντώνη και τον Κωνσταντίνο και τα γαλούχησε με τις αρετές και τις παραδόσεις της φυλής μας. 

  Ο Δημήτρης και η Λούλα επέμεναν ελληνικά και τα παιδιά τους μεγάλωσαν στους κόλπους της κοινότητας του Αγίου Νικολάου στο Φλάσινγκ και στον Σύλλογο Ευρυτάνων «Παναγία η Προυσσιώτισσα». Πίστευαν στις αξίες της παιδείας αλλά και στις δυνατότητες  των παιδιών τους  και οι γιοι τους χάραξαν και επένδυσαν στο μέλλον τους. Ο Αντώνης ασχολείται με τα κτηματομεσιτικά και ο Κωνσταντίνος  στον τομέα των ηλεκτρονικών υπολογιστών. 

  Ο Θεός τους αξίωσε να δουν τα παιδιά τους να εισέρχονται στον ιερό ναό του Αγίου Νικολάου στο Φλάσινγκ για τον Χορό του Ησαϊα και για να βαφτίσουν τα παιδιά τους, τα οποία ήταν δύο φορές παιδιά για τον Δημήτρη και την Λούλα. 

  Η οικογένεια καλεί τους συγγενείς και φίλους όπως αντί ανθέων προσφέρουν δωρεά στη μνήμη του στην κοινότητα του Αγίου Νικολάου στο Φλάσινγκ στην διεύθυνση 196-10 Northern Blvd., Flushing, New York, 11358, είτε στον Σύλλογο Ευρυτάνων «Παναγία η Προυσιώτισσα» (Sillogo Evrytanon Amerikis “Panagia i Prousiotissa”) στην ίδια διεύθυνση. 

  Οι «Αναμνήσεις» εκφράζουν τα ειλικρινή και εγκάρδια συλλυπητήρια στην σύζυγό του Λούλα, στα παιδιά, στα εγγόνια, στα αδέλφια και στους λοιπούς συγγενείς εδώ και στην Ελλάδα.

  -Advertisement-

  LEAVE A REPLY

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.