ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Και τυπικά, πρωταθλητής χειμώνα η ομάδα πολυβόλο Παγκύπριος. Με το επιβλητικό σκορ 7 – 1 καθάρισε το τελευταίο παιχνίδι της σεζόν και φιγουράρει στη κορφή βαθμολογίας για να κλείσει με τον καλύτερο τρόπο η καλύτερη χρονιά στην υπερσαραντάχρονη ιστορία του. Πρωταθλητές Cosmopolitan Soccer League, Κυπελλούχοι State Cup, Κυπελλούχοι Rapaglia Cup (Super Cup), Κυπελλούχοι NY State National Amateur Cup και πρόκριση στο US Open Cup 2020.  

Το παιχνίδι της Κυριακής με την Sporting SC δεν αντέχει σε καμία κριτική αφού το σκορ από μόνο μάρτυρα την εικόνα του αγώνα. Ένας διαρκής επιθετικός μονόλογος των παικτών της ομογενειακής ομάδας από το πρώτο λεπτό χωρίς να αφήσουν το παραμικρό περιθώριο στους γηπεδούχους να σκεφτούν ότι θα πάρουν θετικό αποτέλεσμα.

Με απλά λόγια στο τέλος του αγώνα ο Έλληνας τεχνικός του Παγκυπρίου Στρατής Μαστροκυριάκος, δήλωσε προς τα ομογενειακά ΜΜΕ: «Ήταν μια φανταστική χρόνια για το club. Με την σημερινή νίκη μας και την κατάκτηση της πρώτης θέσης την χειμερινή περίοδο αποδείξαμε ότι μέχρι τώρα είμαστε η καλύτερη ομάδα. Η στήριξη της διοίκησης στο κακό ξεκίνημα ήταν το κλειδί για την μέχρι τώρα πορεία μας. Συγχαρητήρια σε όλους τους παίκτες μας  γιατί αυτοί μας έχουν φέρει μέχρι εδώ!» 

Η ομάδα του Παγκυπρίου. Φωτογραφία: Ντίνος Αυλωνίτης.

Ο στρατηγός των επιτυχιών του Παγκυπρίου, Στρατής Μαστροκυριάκος καθιερώνεται σαν ένας από τους κορυφαίους προπονητές στο ομογενειακό αθλητικό στερέωμα. Είναι αυτός που μαζί με τη διοίκηση του Παγκυπρίου έχουν ανεβάσει το ομογενειακό ποδόσφαιρο στην κορυφή του ημιερασιτεχνικού ποδοσφαίρου στην Αμερική. Οι επιτυχίες του Παγκυπρίου τιμούν τα χρώματα της Ελλάδας και της Κύπρου στην Αμερική. Αποτελούν ένα ακόμη τρανταχτό αντιπροσωπευτικό παράδειγμα των επιτυχιών της κοινότητάς μας.  

ΠΑΓΚΥΠΡΙΟΣ (Μαστροκυριάκος): Guerrero, Ανδρέου, Χρόνης, Ονησιφόρου(. 35’Cantrell), Camara, Bradley (46’ Schluter)  80’ Ιωσηφίδης, Shavon, , ΠΑΓΚΥΠΡΙΟΣ (Μαστροκυριάκος): Guerrero, Ανδρέου, Χρόνης, Κονομής ( (50’ Μαγούλας) Ονησιφόρου (35’Cantrell), Camara, Bradley, Ιωσηφίδης) Shavon, Ledula (48’’Schluter)  Himeno. 

Ο πρόεδρος του Παγκυπρίου Φίλιπ Κρίστοφερ, ο Μαρτίνος Κυπριανού και άλλα στελέχη της διοικήσεως. Φωτογραφία: Αρχείο Αναμνήσεων.
Σε πρώτο πλάνο ο Στρατής Μαστροκυριάκος. Φωτογραφία: Αρχείο Αναμνήσεων.
Ο Έλληνας τεχνικός του Παγκυπρίου Στρατής Μαστροκυριάκος με τον αρχηγό της ομάδας Ανδρέα Χρόνη. Φωτογραφία: Αρχείο Αναμνήσεων.
- Advertisement -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.