ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Η κοινοτική αίθουσα του Αγίου Νικολάου στο Φλάσινγκ το απόγευμα του Σαββάτου, 14 Δεκεμβρίου 2019, είχε πλημμυρίσει από αγάπη για τα παιδιά και τα εγγόνια των Ευρυτάνων της Νέας Υόρκης. Ο χριστουγεννιάτικος διάκοσμος σε συνδυασμό με την μουσική δημιουργούσαν μια ανεπανάληπτη ατμόσφαιρα στην καθιερωμένη γιορτή του Συλλόγου Ευρυτάνων Αμερικής «Παναγία η Προυσσιώτισσα».

Η πρόεδρος του Συλλόγου Ελένη Καλογερά, ο πρώην πρόεδρος Δημήτριος Τριανταφύλλης και τα άλλα στελέχη ήταν επί ποδώς για να εξυπηρετήσουν τα παιδιά και τους γονείς τους και να περάσουν ευχάριστες στιγμές.

Tα παιδιά απόλαυσαν κάθε στιγμή της γιορτής, παίζοντας μεταξύ τους με τα πολύχρωμα –

μπαλόνια, με τις χριστουγεννιάτικες ζωγραφιές στα πρόσωπά τους, ενώ οι γονείς τους προσπαθούσαν να απαθανατίσουν κάθε στιγμή με τα κινητά τους τηλέφωνα.

Η χαρά κορυφώθηκε όταν εισήλθε στην αίθουσα ο Άη Βασίλης ο οποίος μοίρασε τα δώρα και φωτογραφήθηκε με τα παιδιά και τους γονείς τους.

Η οργανωτική επιτροπή είχε μεριμνήσει για όλα και πάνω από όλα για τα δώρα που μοίρασε ο Άη Βασίλης. Τα δώρα ήταν ανάλογα με την ηλικία και το φύλο του παιδιού και όλοι έμειναν ευχαριστημένοι.

Ο πρώην πρόεδρος Δημήτρης Τριναταφύλλης με τα εγγόνια του. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Η πρόεδρος του Συλλόγου Ελένη Καλογερά τόσο κατά τη διάρκεια της ομιλίας της στην εκδήλωση, όσο και κατά τη διάρκεια των δηλώσεών της στις «Αναμνήσεις» εξέφρασε την ικανοποίησή της για την επιτυχία της εκδήλωσης και την ευγνωμοσύνη για τους χορηγούς της εκδήλωσης και τους εθελοντές.  

Στη συνέχεια κάλεσε τα παιδιά και τα στελέχη και έψαλαν από κοινού τα κάλαντα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς και αντάλλαξαν ευχές για τις εορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Ο Σύλλογος Ευρυτάνων Αμερικής «Παναγία η Προυσσιώτισσα», όπως έγραψαν οι «Αναμνήσεις», είναι ένας από τους ιστορικούς συλλόγους της ομογένειας της Νέας Υόρκης και κατ΄ επέκταση της Αμερικής και πρόσφατα γιόρτασε την 107η επέτειο της ιδρύσεώς του.

Τα παιδιά τα οποία πέρασαν αξέχαστες στιγμές. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Οι τρεις γενιές των Ευρυτάνων, ενώ παρακολουθούν τη γιορτή. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Στιγμιότυπο από τα Κάλαντα. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Στιγμιότυπο από το ξεφάντωμα. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Η πρόεδρος Ελένη Καλογερά και η Βίκυ Τσαβαλιά με τα παιδιά και τον Άη Βασίλη. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
-Advertisement-


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.