NEA YΟΡΚΗ. Ο όμιλος «Markou Global Legal Group LLC» με τη λειτουργία του νέου της γραφείου στην Κύπρο υλοποιεί έναν φιλόδοξο στόχο. Πρόκειται για το πέμπτο γραφείο του ομίλου το οποίο θα τεθεί σε λειτουργία στις αρχές του 2020 και σε συνεργασία με το γραφείο της Αθήνας και τα τρία δικηγορικά γραφεία που υπάρχουν ήδη στη Νέα Υόρκη και συγκεκριμένα στο Μανχάταν, στην Αστόρια και στο Χάντινγκτον του Λονγκ Αϊλαντ θα μπορεί πλέον να αναλάβει την εξυπηρέτηση των πελατών και στην Κύπρο.

Η ιδρύτρια και πρόεδρος του ομίλου, δικηγόρος Μαρία Μάρκου λίγο πριν την αναχώρησή της για την Αθήνα και την Κύπρο παραχώρησε συνέντευξη στις «Αναμνήσεις» και μίλησε τόσο για τα επιτεύγματα του ομίλου, όσο και τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει για την ενίσχυση της εταιρικής ευθύνης και την εμβάθυνση του κοινωνικού και του φιλανθρωπικού έργου.

Ερωτηθείσα για το νέο εγχείρημα επεσήμανε: «Κάνουμε ένα μεγάλο άνοιγμα στην Κύπρο. Έχουμε τρία γραφεία στη Νέα Υόρκη, το ένα στο Μανχάταν, το δεύτερο στην Αστόρια και τρίτο στο Χάντιγκτον, υπάρχει στην Αθήνα στη διεύθυνση Ιπποκράτους 9 και ανοίγουμε το πέμπτο γραφείο στη Λεμεσό. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε στους Κυπρίους που έχουν θέματα με την Αμερική και τους ομογενείς με την Κύπρο, ότι μπορούμε να τους εξυπηρετήσουμε και να τους εκπροσωπήσουμε επάξια».

Η δικηγόρος Μαρία Μάρκου

Αναφερόμενη στο νέο γραφείο επεσήμανε ότι «θα τεθεί σε πλήρη λειτουργία περί τα τέλη Ιανουαρίου 2020 και ότι θα ασχολούνται με όλα τα θέματα που αφορούν τους ομογενείς και τους Κύπριους, καθώς επίσης και τους επιχειρηματίες και τους ιδιώτες από Κύπρο και από Ελλάδα και Αμερική».

Παράλληλα επεσήμανε ότι «το πακέτο υπηρεσιών στη Νέα Υόρκη και στην Ελλάδα αποτελεί το πρότυπο και για τις υπηρεσίες που θα παράσχουν στην Κύπρο».

Ερωτηθείσα για το προσωπικό επεσήμανε ότι μέχρι στιγμής ανέρχεται στα δέκα άτομα στην Ελλάδα και στις ΗΠΑ και ότι θα προστεθούν και άλλοι πέντε εργαζόμενοι στην Κύπρο.

«Οι περισσότεροι είναι δικηγόροι και βοηθοί (paralegal), ενώ κάθε καλοκαίρι προσλαμβάνουμε ομογενείς φοιτητές από διάφορες νομικές σχολές ως μαθητευόμενους. Είναι πάγια πολιτική της «Markou Global Group» να πληρώνονται και οι μαθητευόμενοι, όπως οι μόνιμοι εργαζόμενοι», συμπλήρωσε.

Πρέσβειρα του «Lord & Taylor»

Η αλυσίδα καταστημάτων «Lord & Taylor» λαμβάνοντας υπόψη τις επιτυχημένες εκδηλώσεις που είχε διοργανώσει τα τελευταία χρόνια η Μαρία Μάρκου αποφάσισε να την ανακηρύξει «πρέσβειρα» των Ελληνοαμερικανίδων και στις 7 Φεβρουαρίου 2020 να διοργανώσουν από κοινού μια εκδήλωση αποκλειστικά και μόνο για τις Ελληνοαμερικανίδες.

Σε πρώτο πλάνο ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης Κλεάνθης Μεϊμάρογλου, η πρόεδρος του Τμήματος Μαρία Μάρκου. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση Μαρία Μάρκου

Ερωτηθείσα για τον εν λόγω τιμητικό τίτλο η κ. Μάρκου επεσήμανε: «Με πλησίασε η εταιρεία «Lord & Taylor» και μου πρότειναν να είμαι πρέσβειρα όσον αφορά τις Ελληνοαμερικανίδες. Έχουν παρακολουθήσει τις εκδηλώσεις που έχουμε διοργανώσει και μου ζήτησαν να διοργανώσουμε μια εκδήλωση για τις Ελληνοαμερικανίδες.

Επιλέξαμε την πρόεδρο της «Atlantic Bank» Νάνσυ Παπαϊωάννου, την Θεάνα Ιορδάνου, που είναι πρόεδρος του Δικτύου Γυναικών του Παγκυπρίου Συνδέσμου και τη δικαστή Χάριετ Τζορτζ να εισηγήτριες της εκδήλωσης».

Η εκδήλωση, όπως επεσήμανε, θα λάβει χώρα την Παρασκευή, 7 Φεβρουαρίου 2020 στις 7.00 μ.μ. και οι ομιλήτριες θα εστιάσουν την προσοχή τους στις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες στους χώρους εργασίας και στα επιτεύγματά τους και θα αποδείξουν ότι η επιτυχία δεν είναι τυχαία, αλλά προϊόν της σκληρής εργασίας, της μελέτης και της πολυσχιδούς δράσης.  

Τα μέλη της επιτροπής που συμμετείχαν στην πρώτη συνεδρίαση. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση Μαρία Μάρκου.

Θα ακολουθήσει συζήτηση και αμέσως μετά τα παρατεθεί δεξίωση. Οι διοργανωτές έχουν μεριμνήσει και για δώρα, δωρεάν κομμωτική (hairstylist και Makeup) καθώς επίσης και παιγνίδια για τα παιδιά.

Η κ. Μάρκου επεσήμανε ότι η εκδήλωση θα λάβει χώρα στον προσφάτως ανακαινισμένο χώρο του καταστήματος «Lord & Taylor» στη διεύθυνση 1440 Northern Blvd, Manhasset, NY 11030.

Στο εν λόγω κατάστημα εργάζονται  τετρακόσια περίπου άτομα μεταξύ των οποίων και δέκα ομογενείς.

Ερωτηθείσα για τις ηλικίες των γυναικών στις οποίες απευθύνεται η εκδήλωση η κ. Μάρκου επεσήμανε: «Είναι ευπρόσδεκτες όλες οι Ελληνοαμερικανίδες ανεξαρτήτου ηλικίας και μπορεί να έρθουν μαζί με τα παιδιά τους διότι θα υπάρξει και παιδότοπος. Είναι πολύ σημαντικό οι γυναίκες και οι μανάδες να βρεθούν σε έναν χώρο και να παρακολουθήσουν μια εκδήλωση που θα έχει έντονο διδακτικό χαρακτήρα».

Τμήμα Παιδιών, Νεολαίας και Μητέρων

Η κ. Μάρκου, όπως έγραψαν οι «Αναμνήσεις» προ δύο περίπου εβδομάδων ανέλαβε την ευθύνη της σύστασης του Τμήματος Παιδιών, Νεολαίας και Μητέρων της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης και κατάφερε σε σύντομο χρονικό διάστημα να συγκροτήσει την 21μελή επιτροπή και το Σάββατο, 14 Δεκεμβρίου 2019, πραγματοποίησαν την πρώτη φιλανθρωπική εκδήλωση. Επισκέφθηκαν την Ακαδημία του Αγίου Βασιλείου στο Γκάρισον της Νέας Υόρκης και μοίρασαν δωροκάρτες στα 28 παιδιά της Ακαδημίας.

Η πρωτοβουλία του προέδρου, κ. Κλεάνθη Μεϊμάρογλου  για τη σύσταση του Τμήματος έχει σχολιαστεί από μερίδα των στελεχών της Ομοσπονδίας.

Η Μαρία Μάρκου, η οποία μερίμνησε και για τα ελληνικά εδέσματα. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση Μαρία Μάρκου

Η κ. Μάρκου κληθείσα να σχολιάσει τη στάση των επικριτών του προέδρου της Ομοσπονδίας επεσήμανε: «Είναι πολύ αγαθή πρωτοβουλία. Είναι κρίμα να υπάρχουν κακοπροαίρετα σχόλια για μια αγαθή πρωτοβουλία για την προσέγγιση της νεότερης γενιάς και των Ελληνοαμερικανίδων. Μέσα σε τέσσερις μέρες συγκροτήσαμε την οργανωτική επιτροπή με 21 εργαζόμενες γυναίκες και ξεκινήσαμε ήδη τη δράση».

Όσον αφορά τα νομικά ζητήματα επεσήμανε ότι «η νέα επιτροπή είναι καθ΄ όλα νόμιμη, διότι δεν είναι ειδική επιτροπή, αλλά «ad hoc» με όλη την έννοια του όρου επιτροπή και ότι ως τέτοια μπορεί να κληθεί από τον πρόεδρο όταν υπάρχει ανάγκη πλήρωσης κάποιου κενού».

«Ευχαριστώ τον πρόεδρο Κλεάνθη Μεϊμάρογλου και το συμβούλιο της Ομοσπονδίας και πάνω από όλα για όλους όσους ανταποκρίθηκαν στην πρόσκλησή μας και δώσαμε δωροκάρτες σε όλα τα ορφανά παιδιά της Ακαδημίας του Αγίου Βασιλείου στο Γκάρισον της Νέας Υόρκης».

«Είναι μια αξιόλογη πρωτοβουλία, έχουμε διάθεση και όρεξη για δουλειά και η είδηση για τη σύσταση της επιτροπής έχει γίνει δεκτή με ενθουσιασμό. Θα είμαστε στο «Εμείς» που έλεγε και ο Μακρυγιάννης και θα διοργανώσουμε εκδηλώσεις που να διαφέρουν και να ενδιαφέρουν¨, κατέληξε η κ. Μάρκου.

- Advertisement -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.