ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ο τραγικός θάνατος του 43χρονου Αστυνομικού Αναστασίου Τσάκου έχει προκαλέσει θλίψη και συγκίνηση στην Αστόρια, όπου πέρασε τα εφηβικά χρόνια και ενηλικιώθηκε. Ο πολιτευτής Κωνσταντίνος Πρέντζας σε συνεργασία με τον πρόεδρο της κοινότητας του Αγίου Δημητρίου Αστόριας Αναστάσιος Χρυσανθόπουλος συνέλαβαν την ιδέα της μετονομασίας της 42ης Οδού και της 23ης Λεωφόρου της Αστόριας σε Οδός Ντεντέκτιβ Αναστασίου Τσάκου.

Συνέταξαν ένα υπόμνημο και αύριο Κυριακή τόσο στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Δημητρίου Αστόριας, όσο και των Αγίων Αικατερίνης και Γεωργίου στο Ντίτμαρς θα συλλέξουν υπογραφές. Και η προσπάθεια συλλογής υπογραφών ξεκινά από την μεγαλώνυμη κοινότητα του Αγίου Δημητρίου διότι ο ήρωας αποφοίτησε από το Λύκειο του Αγίου Δημητρίου Αστόριας.

Ο 43χρονος Αναστάσιος Τσάκος, όπως έγραψαν οι «Αναμνήσεις» βρήκε τραγικό θάνατο εν ώρα καθήκοντος τα ξημερώματα της Μεγάλης Τρίτης, 27 Απριλίου 2021, στην άσφαλτο του Φρες Μέντοου του Κουίνς και κηδεύτηκε με τιμές ήρωα το πρωί της Τρίτης, 4 Μαϊου 2021 και προήχθη σε ντεντέκτιβ.

Ο ομογενής ήρωας αστυνομικός Αναστάσιος Τσάκος.

Ο κ. Πρέντζας μιλώντας στις «Αναμνήσεις» επεσήμανε ότι το υπόμνημα θα κατατεθεί την Δευτέρα στην διοίκηση του 1ου Διαμερίσμος του Κουίνς, προκειμένου να συμπεριληφθεί στην ατζέντα της συνεδρίασης του συμβουλίου του Ιουνίου.

Ερωτηθείς εάν θα υπάρξουν αντιρήσεις επεσήμανε ότι πιστεύουν ότι η απόφαση θα είναι ομόφωνη και θα παραπεμπθεί στην αρμόδια επιτροπή του Δημοτικού Συμβουλίου της Νέας Υόρκης και ότι οι ακόλουθες διαδικασίες έχουν τυπικό χαρακτήρα.

Παράλληλα τόνισε ότι οι προσπάθειές τους για την διαιώνιση της μνήμής του ομογενή ήρωα θα συνεχιστούν και ότι το επόμενο βήμα θα είναι ο αγώνας για την ανακήρυξη της 27ης Απριλίου ως Ημέρα Ντεντέκτιβ Αναστασίου Τσάκου για τον Δήμο και την ίδια την Πολιτεία της Νέας Υόρκης.      

Σε πρώτο πλάνο ανώτατος αξιωματικός της Αστυνομίας, ενώ παραδίδει στην Ειρήνη Τσάκου την αστερόεσσα με την οποία είχψαν καλύψει φέρετρο του Αναστασίου Τσάκου. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Η μετονομασία της εν λόγω Οδού είναι η Τρίτη Οδός στο Κουίνς που είναι αφιερωμένη στους άνδρες της πρώτης γραμμής και συνάμα η πρώτη που αφιερώνεται Αστυνομικό. Οι δύο πρώτες Οδοί φέρουν τα ονόματα των ομογενών πυροσβεστών Τζέιμς Ν. Παπατζόρτζ  (στη συμβολή της της 38ης Λεωφόρου και 98ης Οδού όπου βρίκονται ο ναός και το σχολείο της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στην Κορώνα) και του πυροσβέστη Κρίστοφερ Σαντόρα  (στην συμβολή της 21ης Οδού και 33rd Road στην Αστόρια).

Διαβάστε επίσης: https://www.anamniseis.net/hiliades-astinomikoikai-omogenis-stin-kidia-tou-iroa-anastasiou-tsakou/ https://www.anamniseis.net/epestrepse-gia-teleytaia-fora-stin-astoria-me-times-iroa-o-anastasios-tsakos/ https://www.anamniseis.net/tin-triti-kai-me-times-iroa-i-kideia-tou-astynomikou-anastasiou-tsakou/ https://www.anamniseis.net/tragikos-thanatos-omogeni-iroa-astynomikou-sto-fresh-medow-tou-queens/

- Advertisement -

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.