ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Με την γενναιόδωρη χορηγία του ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» ξεκινούν από την ερχόμενη Δευτέρα (10 Μαΐου) οι καλλιτεχνικές εκδηλώσεις στο μέχρι σήμερα κλειστό Λίνκολν Σέντερ. Οι εκδηλώσεις θα γίνονται εξωτερικά (με τον γενικό τίτλο «Lincoln Center Restart Stages program» και για το σκοπό αυτό τόσο ο χώρος γύρω από το μεγάλο κεντρικό σιντριβάνι, όσο και οι υπόλοιποι χώροι έχουν αναβαθμιστεί και αναπλαστεί.

Είναι ένα ακόμα βήμα για την επιστροφή της ζωής της πόλης σε κανονικούς ρυθμούς και μια ευκαιρία για όσους έχουν επιστρέψει στην πόλη να ξεφύγουν για λίγο από την καθημερινότητα, τηρώντας ασφαλώς τους κανόνες και τα μέτρα προστασίας από τον Κορωνοϊό.

Την αποκάλυψη του χορηγού, έκανε με άρθρο του, το περιοδικό “Time Out” που φιλοξένησε δήλωση του Προέδρου και Εκτελεστικού Διευθυντή του οργανισμού του Λίνκολν Σέντερ, κ. Χένρι Τιμς, ο οποίος και υποδέχθηκε τους εκπροσώπους του Τύπου και τους ξενάγησε στους εξωτερικούς χώρους, έτσι όπως αυτοί διαμορφώθηκαν για να φιλοξενήσουν τις διαφορετικές καλλιτεχνικές δράσεις.

Ο κ. Τιμς επεσήμανε ότι η ιδέα του Ιδρύματος «Σ. Νιάρχος» ήταν να δημιουργηθεί μια «αγορά», ένας χώρος όπου θα συνυπάρχουν το αστικό με το καλλιτεχνικό.

To Λίνκολν Σέντερ. Φωτογραφία: ETA / Press

«Πως θα μπορούσαμε να ξανα-φανταστούμε την αγορά με ένα νέο και πιο δημιουργικό τρόπο;»

Έτσι δημιουργήθηκε ένας καταπράσινος χώρος γύρω από το σιντριβάνι όπου θα μπορούν οι επισκέπτες να κάθονται στο (τεχνητό) χoρτάρι και να απολαμβάνουν τον ήλιο και αν δεν έχουν φέρει μαζί τους κάποιο σνακ να μπορούν εκεί να το αγοράσουν. Παράλληλα θα γίνονται και εκδηλώσεις κοινωνικού χαρακτήρα, όπως εκστρατεία αιμοδοσίας, εκστρατεία παροχής τροφίμων σε κοινωνικές ομάδες, ακόμα και χώρος για εκλογικό τμήμα, με την ευκαιρία των προκριματικών εκλογών για την ανάδειξη υποψηφίου δημάρχου, τον Ιούνιο.

H σχεδιάστρια ήταν η Μιμή Λιέν, που χρησιμοποίησε για έμπνευση τις καμπύλες του κτιρίου της Μητροπολιτικής Οπερας.

Συνολικά θα υπάρχουν συνολικά 10 καλλιτεχνικές σκηνές και χώροι για τις πρόβες, ενώ στους χώρους του υπόγειου πάρκινγκ θα χρησιμοποιούνται ειδικά κομμάτια για την παρουσίαση μουσικής τζαζ και παραστάσεων κωμωδίας.

To Λίνκολν Σέντερ. Φωτογραφία: ETA / Press

Στο γνωστό, στους τακτικούς επισκέπτες, Damrosch Park, όπου μέχρι πέρυσι μπορούσε να φιλοξενήσει 2000 θεατές, τώρα θα συμμετέχουν μόλις 380 άτομα και εκεί εκτός από κινηματογραφικές προβολές θα γίνονται και οι τελετές αποφοίτησης των γυμνασίων «Χάι Σκούλ».

Παράλληλα το γνωστό «The Julliard School», θα παρουσιάσει σειρά παραστάσεων.

Στην πρεμιέρα θα εμφανιστεί ο Norm Lewis, την ερχόμενη Δευτέρα.

To Λίνκολν Σέντερ. Φωτογραφία: ETA / Press

Στο κομμάτι των εγκαταστάσεων του Λίνκολν Σέντερ που είναι γνωστό ως Hearst Plaza, θα φιλοξενηθούν παραστάσεις τύπου «καμπαρέ» για λίγο πιο ρομαντικές απολαύσεις με πρώτη την παράσταση της Martha Redbone.

Εκεί κοντά στο παράρτημα της δημόσιας βιβλιοθήκης NYPL, θα μπορούν οι επισκέπτες να διαβάζουν και να ακούν τις πρόβες των μουσικών.

Μια μεγάλη γκάμα βραβευμένων με βραβεία Grammy μουσικών θα συμμετέχουν στις παραστάσεις, ενώ θα φιλοξενηθούν και συναυλίες για παιδιά.

Τα δωρεάν εισιτήρια μπορούν να προμηθευτούν όσοι ενδιαφέρονται από την «TodayTixLottery», με την οποία συνεργάζεται το Λίνκολν Σέντερ.

Σε κάποιες από τις παραστάσεις το εισιτήριο θα έχει χαμηλό κόστος.

Τον ερχόμενο Ιούλιο θα φιλοξενηθεί και μια έκθεση γλυπτικής της βραβευμένης σχεδιάστριας Mimi Lien.

Η κεντρική πλατεία του Λίνκολν Σέντερ με το γνωστό σιντριβάνι που τώρα θα ονομάζεται “The Green” θα κοσμεί το Λίνκολν Σέντερ μέχρι τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Οι χώροι των εκδηλώσεων στο Λίνκολν Σέντερ θα είναι ανοικτοί για το κοινό από τις 9 το πρωί μέχρι τις 12 τα μεσάνυχτα.

-Advertisement-


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.