«Έφυγε» ο Θανάσης Λαβίδας, βασικός μέτοχος της εταιρείας Lavipharm

0
Ο αείμνηστος φαρμακοβιομήχανος Θανάσης Λαβίδας. Φωτογραφία: www.mononews.gr

ΑΘΗΝΑ. (www.mononews.gr) Απεβίωσε πριν από λίγη ώρα ο επιχειρηματίας και βασικός μέτοχος της εταιρείας Lavipharm Θανάσης Λαβίδας. Ο εκλιπών νοσηλευόταν τις τελευταίες ημέρες σε νοσοκομείο της Αθήνας.

Ο Λαβίδας έφυγε από την ζωή «έπειτα από την άνιση μάχη που έδωσε επί μήνες με την λευχαιμία».

Γεννημένος στην Αθήνα το 1948, αναλαμβάνει τη διοίκηση  της LAVIPHARM το 1976. Η μητρική εταιρία, Lavipharm Α.Ε., είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών από το 1995.

Σήμερα, η LAVIPHARM κατέχει ηγετική θέση  στους τομείς της ανάπτυξης, παραγωγής, εμπορίας και  διανομής φαρμάκων, καλλυντικών και προϊόντων υγείας στην Ελλάδα με έντονη διεθνή δραστηριότητα.

Ο Θανάσης Λαβίδας ήταν Πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης  Επιχειρηματιών (Ε.ΕΝ.Ε.) και Πρόεδρος του Επιχειρηματικού Συμβουλίου  Ελλάδας–Αμερικής.

Τέλος, ήταν  Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του  Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών (Σ.Ε.Β.), έχοντας αναλάβει την ευθύνη της  διεθνούς δραστηριότητας (SEV International).ADVERTISING

Είχε διδακτορικό δίπλωμα (PhD) στη φαρμακευτική χημεία από το Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Ήταν επίσης κάτοχος Master και Bachelor of Science στη Χημεία από το Πανεπιστήμιο Ludwig Maximillian του Μονάχου, καθώς και  κάτοχος MBA από το Institut Supérieur de Marketing et de Management στο  Παρίσι.

Μιλούσε άπταιστα αγγλικά, γαλλικά και γερμανικά. Ήταν παντρεμένος με την Βάνα Λαβίδα και είχε 4 παιδιά.

-Advertisement / Διαφήμιση-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.