Την Τρίτη και με τιμές ήρωα η κηδεία του Αστυνομικού Αναστασίου Τσάκου

0
Ο ομογενής ήρωας αστυνομικός Αναστάσιος Τσάκος.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Το πρωί της Τρίτης, 4 Μαϊου 2021 και με τιμές ήρωα θα λάβει χώρα η κηδεία του αδικοσκοτωμένου 43χρονου ομογενή Αστυνομικού Αναστασίου Τσάκου (Anastasios Tsakos) που, όπως έγραψαν οι «Αναμνήσεις»  βρήκε τραγικό θάνατο εν ώρα καθήκοντος τα ξημερώματα της Μεγάλης Τρίτης στην άσφαλτο του Φρες Μέντοου του Κουίνς.

Οι συγγενείς, οι φίλοι και οι συνάδελφοι το απόγευμα της Δευτέρας, 3 Μαϊου 2021 από τις 2.00 – 9.00 μ.μ. θα συγκεντρωθούν στον ιερό ναό της Αγίας Παρασκευής, στην διεύθυνση 1 Shrine Place Greenlawn, NY 11740 για να προσκυνήσουν την σορό του και να εκφράσουν τα ειλικρινή και εγκάρδια συλλυπητήρια στην χαροκαμένη οικογένειά του.

Η Νεκρώσιμη Ακολουθία θα  ψαλεί το πρωί της Τρίτης και ώρα 10.00 π.μ. στον εν λόγω ναό και αμέσως μετά θα λάβει χώρα οι ενταφιασμός του στο Κοιμητήριο Northport Rural Cemetery στην διεύθυνση 23 SANDY HOLLOW Rd, Northport, New York 11768.

Στιγμιότυπο από τον τόπου του δυστυχήματος που στοίχισε την ζωή του Αναστασίου Τσάκου.

Η ευθύνη της διοργάνωσης της κηδείας έχει ανατεθεί στο ομογενειακό Γραφείο Τελετών «Αντωνόπουλος» με έδρα την Αστόρια. Η αγγελία θανάτου έχει δημοσιευτεί στην ιστοσελίδα του Γραφείου και τα συλλυπητήρια  μηνύματα των συγγενών, φίλων και γνωστών διαδέχονται το ένα το άλλο και κόβουν την ανάσα.

Το απόγευμα της Μεγάλης Τετάρτης αφίχθηκαν από την Ελλάδα οι χαροκαμένοι γονείς Σταύρος και Άννα Τσάκου προκειμένου να συμπαρασταθούν στην νύφη και στα ανήλικα παιδιά τους.

Η πρέσβης της Ελλάδας στην Ουάσινγκτον Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου καθώς επίσης και ο γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη, Δρ. Κωνσταντίνος Κούτρας, το μεσημέρι της Μεγάλης Τετάρτης επικοινώνησαν με την αδελφή του ομογενή ήρωα και της μετέφεραν τα συλλυπητήρια της Προέδρου της Δημοκρατίας, του Πρωθυπουργού και της Ελληνικής Πολιτείας.

Ο αείμνηστος είχε έρθει στη Νέα Υόρκη σε εφηβική ηλικία και μαζί με τον αδελφό του Ελευθέριο φοίτησαν στο Λύκειο του Αγίου Δημητρίου Αστόριας.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Αστυνομικών Πατ Λιντς, αριστερά, ο διοικητής της Αστυνομίας Ντέρμουντ Σέι και ο Δήμαρχος Μπιλ Ντι Μπλάσιο ενώ ανακοινώνουν την θλιβερή είδηση.

Ο πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής, Φώτιος Παπαμιχαήλ αμέσως μετά την ανάρτηση της θλιβερής είδησης επικοινώνησε με τις «Αναμνήσεις» και χαρακτήρισε τον θάνατό του μεγάλη απώλεια για το σχολείο και τη μεγαλώνυμη κοινότητα του Αγίου Δημητρίου Αστόριας.

Η διευθύντρια του σχολείου Ελένη Καραγιώργου επεσήμανε ότι την εποχή εκείνη δίδασκε κοινωνικές επιστήμες και ο Αναστάσιος ήταν ένας από τους χαρισματικούς μαθητές.

Ο θάνατός του έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον και των Χιωτών της Νέας Υόρκης, διότι στην Χίο υπάρχουν πολλές οικογένειες με το ίδιο επώνυμο. Ο αείμνηστος έλκει την καταγωγή του από την Λακωνία. Οι γονείς του Σταύρος και Άννα Τσάκου διαμένουν στην Ελλάδα, ο αδελφός του στην Βόρεια Καρολίνα και η αδελφή του στην Μασαχουσέτη.

Η οικογένεια άνοιξε ειδικό λογαριασμό στον ερανικό ιστότοπο www.gofundme.com με την επωνυμία «NYPD Officer Killed by Drunk Driver» προκειμένου να βοηθήσει την χαροκαμένη σύζυγο και τα ανήλικα παιδιά. Μέχρι στιγμής έχουν ανταποκριθεί πάνω από χίλιοι τριακόσιοι ομογενείς και άλλοι συμπολίτες τους οι οποίοι προσέφεραν το ποσό των $120.096.

Οι «Αναμνήσεις» καλούν το αναγνωστικό τους κοινό να προσφέρει τον οβολό του κάνοντας κλικ στο: https://www.gofundme.com/f/beloved-nypd-officer-killed-by-drunk-driver?qid=9d3106411dd479669feb19169462da3b&utm_campaign=p_cp_url&utm_medium=os&utm_source=customer.

O Τζον Μαντάς προ δύο ημερών άνοιξε ειδικό λογαριασμό στον ιστότοπο “Fund the First” στον οποίο κάθε δολάριο θα διατεθεί για την ενίσχυση της συζύγου Ειρήνης Τσάκου και των δύο ανήλικων παιδιών και μέχρι στιγμής έχουν προσφέρει τον όβολό τους 492 συμπολίτες μας ενώ το ποσό ανέρχεται στις $48.570. Κάνετε κλικ στο https://fundthefirst.com/campaign/po-tsakos-fund-dk1fis

Διαβάστε επίσης: https://www.anamniseis.net/tragikos-thanatos-omogeni-iroa-astynomikou-sto-fresh-medow-tou-queens/

-Advertisement-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.