ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Με την δικηγόρο Μαρία Μάρκου, ιδρύτρια και πρόεδρο του ομίλου «Markou Global Group» άνοιξε η αυλαία των προτάσεων για τους τελετάρχες της παρελάσεως για την 199η επέτειο της Ελληνικής Επαναστάσεως που, όπως έγραψαν οι «Αναμνήσεις» θα λάβει χώρα στις 29 Μαρτίου 2020 στην 5η Λεωφόρο της Νέας Υόρκης.

Η πρόταση υποβλήθηκε και κατατέθηκε εγγράφως από τον εθελοντή της επιτροπής Βασίλειο Καρβέλη, το βράδυ της Πέμπτης, 19 Δεκεμβρίου 2019 κατά τη διάρκεια της 3ης πανομογενειακής συγκέντρωσης για την παρέλαση που συνήλθε στο Σταθάκειο Κέντρο στην Αστόρια.

Η συγκέντρωση έλαβε χώρα δύο ημέρες μετά τη σύσκεψη του διοικητικού συμβουλίου της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης, όπου αποφασίστηκε η αναστολή της λειτουργίας του Τμήματος Παιδιών Νεολαίας και Μητέρων με επικεφαλής την Μαρία Μάρκου.

Από αριστερά διακρίνονται οι Νομική Καστανά, ο Κλεάνθης Μεϊμάρογλου, Βασίλειος Γκουρνέλος, Λου Κάτσος, Δημήτρης Παλιούρας και ο πρώην πρόεδρος Απόστολος Τομόπουλος. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Η συμμετοχή στη συγκέντρωση ήταν αναιμική και από τα 21 μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Ομοσπονδίας παραβρέθηκαν ο πρόεδρος Κλεάνθης Μεϊμάρογλου, η γενική Γραμματέας Νομική Καστανά, ο συμπρόεδρος της επιτροπής παρελάσεως Βασίλειος Γκουρνέλος, ο ταμίας Δημήτριος Παλιούρας και ο Βασίλειος Πετράτος.

Ο πρώην πρόεδρος της Ομοσπονδίας Νίκος Διαμαντίδης έθεσε ευθέως το ερώτημα «που βρίσκεται το συμβούλιο»,  χωρίς ωστόσο να υπάρξει η παραμικρή αντίδραση από την έδρα.

Ο πρόεδρος και τα τέσσερα προαναφερόμενα στελέχη κατάφεραν για μια ακόμη φορά να κρατήσουν κάτω από το χαλί τα διαμειφθέντα και τις αποφάσεις των δύο τελευταίων συμβουλίων, καθώς επίσης και τον οικονομικό απολογισμό της παρέλασης του 2019.

Από αριστερά διακρίνονται οι Νομική Καστανά, Κλεάνθης Μεϊμάρογλου, Βασίλειος Γκουρνέλος, Λου Κάτσος και Δημήτρης Παλιούρας. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Ο συμπρόεδρος της παρελάσεως Βασίλειος Γκουρνέλος ισχυρίστηκε ότι ο οικονομικός απολογισμός έχει ολοκληρωθεί και θα κοινοποιηθεί μόλις εγκριθεί από την εξελεγκτική επιτροπή της Ομοσπονδίας.

Οι ερωτήσεις του ακροατηρίου σχετικά με τον οικονομικό απολογισμό και τη διαφάνεια παρέμειναν για ακόμη μια φορά αναπάντητες.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης Κλεάνθης Μεϊμάρογλου καλωσόρισε τους ομογενείς και τους ευχαρίστησε γιατί παραμένουν πιστοί στο ραντεβού και στηρίζουν την παρέλαση. Παράλληλα τόνισε ότι το απόγευμα της Κυριακής, 29 Δεκεμβρίου 2019 και ώρα 4.00 μ.μ. θα διοργανώσουν στο Σταθάκειο Κέντρο στην Αστόρια την καθιερωμένη «Γιορτή της Αγάπης», η οποία ως γνωστόν είναι αφιερωμένη στα παιδιά.

Η επιτροπή Λαχείων. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Η γενική γραμματέας Νομική Κατσανά επεσήμανε ότι έχουν ήδη αποσταλεί οι προσκλήσεις για την παρέλαση και ότι στην επόμενη πανομογενειακή συγκέντρωση που θα λάβει χώρα στις 9 Ιανουαρίου 2020 έχει κληθεί και αναμένεται να παραστεί ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρος. Η συγκέντρωση θα έχει πανηγυρικό χαρακτήρα και θα λάβει χώρα και η κοπή της βασιλόπιτας της Ομοσπονδίας.

Ο συμπρόεδρος της επιτροπής παρελάσεως Βασίλειος Γκουρνέλος αναφέρθηκε στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων και στις επιτροπές που έχουν ήδη στελεχωθεί καθώς και σε εκείνες που δεν έχουν ακόμη οριστεί οι υπεύθυνοι.

Παράλληλα τόνισε ότι οι εγγραφές, οι δηλώσεις συμμετοχής στο εξής θα μπορέσουν να γίνουν on-line και ότι έχουν ήδη προχωρήσει στα διαφημιστικά φυλλάδια της παρελάσεως και ότι τις προσεχείς ημέρες θα κατασταλάξουν για τα πόστερ.

Από αριστερά μεταξύ άλλων διακρίνονται οι Βασίλης Καρβέλης, Δημήτριος Τσίρκος, Απόστολος Τομόπουλοςκαι Γεώργιος Αγγελάκης. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Μηνύματα ενότητας απηύθυναν ο συμπρόεδρος της επιτροπής παρελάσεως Λου Κάτσος, ο πρώην πρόεδρος Απόστολος Τομόπουλος, ο Νίκος Διαμαντίδης, ο Σπύρος Βασιλάκης και ο ταμίας της Ομοσπονδίας Δημήτρης Παλιούρας.

Ο Βασίλειος Πετράτος αναφέρθηκε στις πρόσφατες εξελίξεις στην Ουάσινγκτον και πρότεινε να καλέσουν στις εκδηλώσεις και στην παρέλαση τον ομοσπονδιακό γερουσιαστή Ρόμπερτ Μενέντεζ και την ομοσπονδιακή βουλευτή Κάρολιν Μαλόνι σε ένδειξη αναγνώρισης για τις πρόσφατες πρωτοβουλίες.

- Advertisement -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.