ΑΘΗΝΑ. Για ακόμη μια χρονιά πραγματοποιήθηκε η διανομή τροφίμων, στις εγκαταστάσεις της Ελληνικής Εθελοντικής Συμπαράστασης (ΕΛΕΘΣΥ) και του Hellenic Relief Foundation (HRF), στην Αθήνα, την 19 Δεκεμβρίου, ενόψει των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς με την υποστήριξη και του Κοινωνικού Παραρτήματος του Συλλόγου των Αθηναίων.

Οι ωφελούμενοι των προγραμμάτων σταθερής υποστήριξης, όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση τύπου, προσήλθαν με τάξη από τις 9 το πρωί για να προμηθευτούν τα απαραίτητα (λάδι, ζυμαρικά, ζάχαρη, όσπρια, γάλα, πελτέ κ.α.), αλλά και την παραδοσιακή γαλοπούλα, πατάτες, λαχανικά και γλυκίσματα. 

Φέτος η εορταστική διανομή πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη και την ουσιαστική βοήθεια της κοινότητας του Ναού Αναστάσεως του Σωτήρος στο Brookville της Νέας Υόρκης, καθώς επίσης και με έσοδα της βραδιάς όπερας που πραγματοποιήθηκε πριν λίγες εβδομάδες στο Lincoln Center.

Ένας ηλικιωμένος ενώ αναχωρεί από το κέντρο με τα δώρα των ομογενών. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση Ιδρύματος Ελληνικής Αλληλεγγύης.

Για τη διανομή όσο την προετοιμασία και οργάνωση των προσφερομένων ειδών, εργάστηκαν υπό τις οδηγίες της υπεύθυνης κας. Μαρία Σιούρδη οι εθελόντριες, Αντωνία Παντουβάκη, Έφη Ζάκα, Σούλα Μπέλλη και Μάρια Τριανταφύλλου. 

Συνολικά διανεμήθηκαν περίπου 450 πακέτα τροφίμων, γαλοπούλες, πατάτες, σε Αθήνα, Πειραιά, στον Ι.Ν. Αγίας Σοφίας Ακροπόλεως και Αγ. Αθανασίου Πετραλώνων την παραλαβή πραγματοποίησε ο πατέρας Γεώργιος Κάπελλας , στον Ι.Ν. Τιμίου Σταυρού Χολαργού  την Παραλαβή πραγματοποίησε ο Αρχιμ. Αρίσταρχος Γκρέκας στο Ταμείο Αλληλοβοήθειας Συνταξιούχων Ηθοποιών Ελλάδος (ΤΑΣΕΗ), αλλά και εκτός περιφέρειας Αθηνών όπως στην Κέρκυρα κ.λπ. και τέλος στα Ιδρύματα Μερόπειο Γηροκομείο Αθηνών, Χριστοδούλειο Ίδρυμα, στο Ειδικό Σχολείο Πειραιά και στον παιδότοπο Αλίμου.

Οι εταιρείες που συμπαραστάθηκαν και φέτος, ώστε να ενισχύσουμε τα πακέτα τροφίμων είναι: Αγροβίμ, Όμιλος Κωνσταντόπουλου (Κηδαλίων ΑΤΕ), Αττικές Εκδόσεις, Coca Cola Hellas, Τράπεζα τροφίμων, Καμηλάρης ΑΕΒΕ,  Μύλοι Λούλη, Παλίροια, Καραμολέγκος και η Δ.Βλάχος ΙΚΕ που προσέφερε πατάτες και λαχανικά.

Τα τρόφιμα τα οποία περιλάμβανε κάθε πακέτο τροφίμων. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση Ιδρύματος Ελληνικής Αλληλεγγύης.

Ίδρυμα Ελληνικής Συμπαράστασης

To Ίδρυμα Ελληνικής Συμπαράστασης (Hellenic Relief Foundation) είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός (non- profit, tax- exempt [501C3] organization). Ιδρύθηκε τον 2012 με σκοπό την συγκέντρωση χρημάτων στις Η.Π.Α. προς αγορά και διανομή τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης σε αναξιοπαθούντες στην Ελλάδα.

Μέχρι σήμερα έχουν αποσταλεί περίπου $650,000 δολάρια με τα οποία έχουν αγορασθεί και  διανεμηθεί τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης καθώς και κοινωνικές υπηρεσίες που ξεπερνούν σε αξία το ένα εκατομμύριο δολάρια καθώς εταιρείες στην Ελλάδα ενισχύουν τις διανομές με προϊόντα και ιατροί και κοινωνικοί λειτουργοί προσφέρουν εθελοντικά πολύτιμες υπηρεσίες υποστήριξης. Τα έξοδα του ιδρύματος καλύπτονται από τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου.

Για περισσότερες πληροφορίες και για να προσφέρετε τον οβολό σας μέσω του συστήματος Pay Pal επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Ιδρύματος κάνοντας κλικ στο: www.hellenicrelief.org

Στιγμιότυπο από τη διανομή τροφίμων. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση Ιδρύματος Ελληνικής Αλληλεγγύης.
Τα τρόφιμα τα οποία διανεμήθηκαν σε άπορες οικογένειες. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση Ιδρύματος Ελληνικής Αλληλεγγύης.
Στιγμιότυπο από τη διανομή τροφίμων. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση Ιδρύματος Ελληνικής Αλληλεγγύης.
Οι πατάτες που προσέφερε Δ.Βλάχος ΙΚΕ. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση Ιδρύματος Ελληνικής Αλληλεγγύης.
- Advertisement -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.