ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Φαντασμαγορική με όλη τη σημασία της λέξεως ήταν η χριστουγεννιάτικη παράσταση των μαθητών του Ελληνικού Απογευματινού Σχολείου «Ευστάθιος και Σταματική Βαλιώτη», η οποία έλαβε χώρα το απόγευμα της Πέμπτης, 19ης Δεκεμβρίου 2019 στο Γυμναστήριο «Μιχαήλ και Χριστίνα Ψαρρού» στο Γουάιτστόουν.

Οι γονείς και οι παππούδες είχαν στην κυριολεξία κατακλύσει το Γυμναστήριο και ανέμεναν υπομονητικά την είσοδο των παιδιών και εγγονιών τους για την Χριστουγεννιάτικη Γιορτή.

Ο ιερατικός προϊστάμενος της κοινότητας, π. Γεώργιος Αναστασίου ανέπεμψε την προσευχή και ευχήθηκε σε όλους Καλά Χριστούγεννα και Χρόνια Πολλά.

Η διευθύντρια του σχολείου Χριστίνα Μακρίδου καλωσόρισε τους γονείς και τα στελέχη της κοινότητας και τους κάλεσε να συνεορτάσουν τη γέννηση του συνανθρώπου.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στη γενναιοδωρία των γονέων Τζακ και Ευφροσύνη Ζώνα, οι οποίοι ανέλαβαν την πρωτοβουλία αναβάθμισης των ηχητικών εγκαταστάσεων και διαβεβαίωσε τους παρισταμένους ότι αυτό που έβλεπαν απόψε αποτελεί μόνο την αρχή.

Η κ. Μακρίδου αναφέρθηκε στις αστείρευτες δυνάμεις των γονέων, οι οποίες σε συνδυασμό με την αγάπη τους για το σχολείο τους παρέχουν τη δυνατότητα να κάνουν τη συντήρηση των σχολικών εγκαταστάσεων και να εξοικονομήσουν χιλιάδες δολάρια κάθε χρόνο.

Αμέσως μετά άρχισε η παράσταση η οποία περιλάμβανε την αναπαράσταση της Γέννησης με τη συμμετοχή των μαθητών της 3ης, 4ης, 5ης και 7ης τάξης, «Ρούντολφ το ελαφάκι», το οποίο ερμήνευσαν τα παιδιά του Νηπιαγωγείου,  το «Χρόνια Πολλά» που παρουσίασαν οι μαθητές της 2ης Τάξης, τα Ελατάκια των μαθητών της 1ης Τάξεως, «Μα υπάρχει Βασίλης», της 4ης Τάξης καθώς επίσης και τα Κάλαντα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.   

Τα παιδιά του Νηπιαγωγείου τα οποία ερμήνευσαν το “Ρούντολφ το Ελατάκι”. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Στιγμιότυπο από την αναπαράσταση της Γέννησης. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Στιγμιότυπο από την αναπαράσταση της Γέννησης του Θεανθρώπου. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Στιγμιότυπο από την αναπαράσταση της Γέννησης. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Οι γονείς και οι παππούδες ενώ παρακολουθούν την παράσταση. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Οι γονείς ενώ προσπαθούν να απαθανατίσουν κάθε στιγμή με τα έξυπνα τηλέφωνά τους. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Στιγμιότυπο από την αναπαράσταση της Γέννησης. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Στιγμιότυπο από την Φάτνη. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Τα παιδιά του Νηπιαγωγείου. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
-Advertisement-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.