ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ο ιερός ναός του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στο Στάμφορντ του Κονέκτικατ το βράδυ της Πέμπτης, 30 Ιανουαρίου 2020, είχε πλημμυρίσει από ομογενείς από τις διάφορες περιοχές του Κονέκτικατ και τη Νέας Υόρκης, οι οποίοι προσήλθαν να προσκυνήσουν τις σορούς του Πίτερ (Peter Mihalopoulos) και της Άννας Μιχαλοπούλου (Anna Mihalopoulos) και να εκφράσουν τα ειλικρινή και εγκάρδια συλλυπητήρια στα παιδιά και στα εγγόνια τους.

Το πρωί της Παρασκευής, 31 Ιανουαρίου 2020, συγκεντρώθηκαν και πάλι στον ίδιο ναό και παρακολούθησαν με πόνο και οδύνη τη Νεκρώσιμη Ακολουθία που έψαλε ο ιερατικός προϊστάμενος της κοινότητας, π. Ευάγγελος Ευαγγελίδης και απηύθυναν εν μέσω δακρύων και εν μέσω αναστεναγμών τον ύστατο χαιρετισμό.

Ήταν η πρώτη φορά, τουλάχιστον για τα δεδομένα της κοινότητας του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου που έψελναν συντετριμμένοι το «μακαρία η Οδός» σε δύο διακεκριμένα μέλη, σε δύο στυλοβάτες και υποστηρικτές της κοινότητας που έζησαν για 52 ολόκληρα χρόνια μαζί και οι οποίοι ξεκίνησαν μαζί το ταξίδι για την αιωνιότητα.

Το ζεύγος με τα εγγόνια. Η Άννα και ο Πίτερ Μιχαλόπουλος. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση Bosak Funeral Home

Τραγικός θάνατος

Ο 81χρονος Πίτερ Μιχαλόπουλος και η 83χρονη Άννα Μιχαλοπούλου άφησαν την τελευταία του πνοή στο σαλόνι του σπιτιού τους στο Στάμφορντ την Κυριακή 25 Ιανουαρίου 2020 και ο θάνατός, όπως αναφέρεται στο αστυνομικό ανακοινωθέν οφείλεται στις αναθυμιάσεις του αυτοκινήτου τους που την επόμενη βρέθηκε με άδειο το ρεζερβουάρ και το κλειδί γυρισμένο στο «ON».

H Αστυνομία απέδωσε το γεγονός σε ανθρώπινο λάθος, διότι οι κινητήρες της νέας γενιάς των αυτοκινήτων όπως του «2016 Ford Explorer» είναι σχεδόν αθόρυβοι στο ραλεντί και το αυτοκίνητο δούλευε ασταμάτητα μέχρι την τελευταία σταγόνα βενζίνης.

Ο θάνατος του ζεύγους αποδόθηκε στη δηλητηρίαση από το μονοξείδιο του άνθρακα.

Απίστευτος ο πόνος

Ο ιερατικός προϊστάμενος της κοινότητας του Ευαγγελισμού στο Στάμφορντ του Κονέκτικατ, π. Ευάγγελος Ευαγγελίδης μιλώντας στις «Αναμνήσεις» εξέφρασε τη θλίψη για τον τραγικό θάνατο  του ζεύγους και τόνισε ότι εμείς πιστεύουμε στην Ανάσταση και θεωρούμε παρήγορο το γεγονός ότι έφυγαν από τον μάταιο ετούτο κόσμο και ξεκίνησαν το ουράνιο ταξίδι χωρίς πόνο, χωρίς να υποφέρουν και το πιο σημαντικό μαζί.

το ζεύγος με τα εγγόνια. Η Άννα και ο Πίτερ Μιχαλόπουλος. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση Bosak Funeral Home

Ο τραγικός θάνατος, όπως επεσήμανε, έφερε κοντά την ομογένεια και έδωσε τη δυνατότητα στα παιδιά και τα εγγόνια να αισθανθούν υπερήφανα για τους ήρωες γονείς και παππούδες τους που το 1968 ήρθαν νιόπαντροι στο Στάμφορντ του Κονέκτικατ και αξιώθηκαν να εξασφαλίσουν μια καλύτερη ζωή για τα παιδιά και τα εγγόνια τους και το πιο σημαντικό να τους δώσουν τη δυνατότητα να σπουδάσουν στα καλύτερα πανεπιστήμια της Αμερικής.

«Ο Πίτερ και η Άννα αποτελούν την προσωποποίηση του αμερικανικού ονείρου, του ιδανικού ζευγαριού, των αξιολάτρευτων γονέων και παππούδων. Αποτελούν συνάμα την προσωποποίηση του υπηρέτη στον αμπελώνα του Κυρίου και των υποδειγματικών μελών της κοινότητας του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στο Στάμφορντ. Αποτελούν ταυτόχρονα την προσωποποίηση της ευσπλαχνίας, της γενναιοδωρίας και της φιλοπατρίας», δήλωσε στις «Αναμνήσεις» ο π. Ευάγγελος Ευαγγελίδης, την ώρα που ετοιμαζόταν να τελέσει τη Νεκρώσιμη Ακολουθία.

«Ο Πίτερ και η Άννα πίστευαν στην Ανάσταση και γι αυτό ξεκίνησαν «χέρι – χέρι» το ουράνιο ταξίδι προς τον κόσμο των Αγγέλων», κατέληξε ο ιερατικός προϊστάμενος της κοινότητας του Ευαγελισμού της Θεοτόκου στο Στάμφορντ του Κονέκτικατ.  

Από τον Ταύγετο στην γη της απαγγελίας

Ο Πίτερ Μιχαλόπουλος γεννήθηκε στις 11 Ιανουαρίου 1939 στο Γεωργίτσι νομού Λακωνίας σε ένα από τα ορεινά χωριά της Λακωνίας στην βορειοανατολική πλευρά του Ταύγετου. Οι αείμνηστοι γονείς του Χρήστος και Μαρίκα Μιχαλοπούλου έφεραν στον κόσμο και άλλα τρία παιδιά τους αειμνήστους Αθανασία Κατσαρού, Αθηνά Παλουκάκη και Ηλία Μιχαλόπουλο και τα γαλούχησαν με τις καλύτερες αρετές της φυλής μας και με την αγάπη για την πατρίδα.

Η Άννα Μιχαλοπούλου το γένος Περδίκη γεννήθηκε στις 3 Αυγούστου 1936 στην Πελλάνα Λακωνίας, στους πρόποδες του Ταύγετου. Οι αείμνηστοι γονείς της Ηλίας και Βασιλική Περδίκη έφεραν στον κόσμο άλλα έξι παιδιά και συγκεκριμένα τον Χρήστο Περδίκη (αείμνηστος), τον Κώστα Περδίκη, και τις αείμνηστες αδελφές της Παναγιώτα Περδίκη, Τζοάν Σιγάλου, Ζαχάρω Βαρούτσου και Αθανασία Περδίκη και τα γαλούχησαν με τις καλύτερες αρετές της φυλής μας και με την αγάπη για την πατρίδα.

Ο Πίτερ και η Αννα Μιχαλοπούλου την ημέρα του γάμου τους. Η Άννα και ο Πίτερ Μιχαλόπουλος. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση Bosak Funeral Home

Το ζεύγος χόρεψε τον χορό του Ησαϊα προ 52 ετών, ενώ το 2018 γιόρτασαν το χρυσό ιωβηλαίο του γάμου τους πλαισιωμένοι από τα παιδιά, τα εγγόνια, τους συγγενείς και τους φίλους.

Ο Πίτερ και η Άννα ήρθαν για μια καλύτερη τύχη στην Αμερική το 1968 και εγκαταστάθηκαν στο Στάμφορντ του Κονέκτικατ και από την πρώτη στιγμή συνδέθηκαν με την κοινότητα του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.

Ο Πίτερ την επόμενη της άφιξής του προσελήφθη ως μηχανουργός στην εταιρεία «Baldwin Gegenheimer» που μετά από τρεις περίπου δεκαετίες μετονομάστηκε σε «Baldwin Technology» και από την οποία συνταξιοδοτήθηκε.

H Άννα εργάστηκε για ένα τέταρτο του αιώνα στην εταιρεία «Clairol» που παράγει βαφές μαλλιών και άλλα κοσμητικά – καλλυντικά προϊόντα.  

Το ζεύγος έφερε στον κόσμο τρία παιδιά τον Χρήστο Μιχαλόπουλο (Chris Mihalopoulos) την Μαρία (Mary Refermat) που είναι παντρεμένη με τον David Refermat και τη Βάλερη (Valerie LaRose) που είναι παντρεμένη με τον William LaRose.

Ο Πίτερ Μιχαλόπουλος με την μικρότερη εγγονή του. Η Άννα και ο Πίτερ Μιχαλόπουλος. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση Bosak Funeral Home

Ο Θεός τους αξίωσε να απολαύσουν την χαρά των έξι εγγονιών και συγκεκριμένα των Annie, Peter, John και Rebecca Refermat, Caswell και Eliana LaRose.

Ο θάνατός τους καταλυπεί και τα αδέλφια της αείμνηστης Κώστα και Βούλα Περδίκη, τα ανίψια και τους λοιπούς συγγενείς εδώ και στην Ελλάδα.

Η οικογένεια καλεί τους συγγενείς και φίλους όπως αντί ανθέων προσφέρουν δωρεά στη μνήμη τους στην κοινότητα αναγράφοντας «the Annunciation Greek Orthodox Church 20/20 Capital Campaign» στη διεύθυνση 1230 Newfield Ave, Stamford, CT 06905.

Η ευθύνη της διοργάνωσης της κηδείας ανατέθηκε στο Γραφείο Τελετών Bosak Funeral Home, στη διεύθυνση 453 Shippan Avenue, Stamford, C.T. 06902.

- Advertisement -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.