ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Εντείνονται οι προετοιμασίες για την παρέλαση της 29ης Μαρτίου 2020 στην 5η Λεωφόρο της Νέας Υόρκης, καθώς επίσης και για τις άλλες εκδηλώσεις για τον Μήνα Ελληνικής Κληρονομιάς που θα διοργανώσουν η Επιτροπή παρελάσεως της Νέας Υόρκης και οι άλλοι ομογενειακοί φορείς.

Τα θέματα της παρελάσεως και των υπολοίπων εκδηλώσεων για την 199η επέτειο της Ελληνικής Επαναστάσεως τέθηκαν επί τάπητος στην 7η πανομογενειακή συγκέντρωση που συγκλήθηκε το βράδυ της Πέμπτης, 30 Ιανουαρίου 2020στο Σταθάκειο Κέντρο στην Αστόρια.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης, Κλεάνθης Μεϊμάρογλου κάλεσε τους παρισταμένους και τους εκπροσώπους της ομογένειας να δηλώσουν εγκαίρως συμμετοχή και να προσφέρουν τη δική τους συμβολή στην προώθηση του λαχείου και του λευκώματος.

Παράλληλα αναφέρθηκε και στην επικείμενη επίσκεψη της Εθνικής Ελλάδας και τόνισε ότι ο αγώνας στη Νέα Υόρκη θα λάβει χώρα στις 26 Μαρτίου και ότι προς το παρών δεν γνωρίζουν πού θα λάβει χώρα.

Ο ιερατικός προϊστάμενος της κοινότητας του Αγίου Δημητρίου Αστόριας, π. Νεκτάριος Παπαζαφειρόπουλος μετέφερε τις ευλογίες του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Ελπιδοφόρου και εστίασε την προσοχή του στη σημασία της παρελάσεως και κάλεσε τους ομογενείς να προσφέρουν τον όβολό τόσο για το ταμείο της παρέλασης, όσο και την ανέγερση  του ιστορικού ναού του Αγίου Νικολάου στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου της Νέας Υόρκης.

Ο συμπρόεδρος της Επιτροπής Παρελάσεως, Βασίλειος Γκουρνέλος, ο οποίος ανέλαβε και το συντονισμό της συζήτησης επεσήμανε ότι λόγω ασθενείας του προέδρου της ΠΣΕΚΑ, Φίλιπ Κρίστοφερ την ευθύνη για το επίσημο δείπνο της Ομοσπονδίας που θα παρατεθεί το βράδυ του Σαββάτου, 28 Μαρτίου 2020 θα την επωμιστεί ο πρώην ύπατος πρόεδρος της ΑΗΕΠΑ και συνάμα πρώην πρόεδρος της κοινότητας του Αγίου Νικολάου στο Φλάσινγκ, Νικόλαος Καρακώστας.

Αναφερόμενος στις εκδηλώσεις που θα διοργανωθούν μέχρι την παρέλαση ο κ. Γκουρνέλος επεσήμανε ότι η αυλαία των εκδηλώσεων άνοιξε το απόγευμα της Κυριακής με την εκδήλωση για τον Αλή Πασά που έλαβε χώρα στο Σταθάκειο Κέντρο.

Στιγμιότυπο από την παρέμβαση του Πάνου Σερέτη. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Παράλληλα τόνισε ότι όλες οι επιτροπές πρέπει να εντατικοποιήσουν τις προσπάθειες γιατί ο χρόνος τρέχει και ότι πρέπει να καταβάλλουν προσπάθειες για την εξασφάλιση του μισού περίπου εκατομμυρίου δολαρίων που απαιτούνται για την κάλυψη των εξόδων για την παρέλαση, την φιλοξενία του αγήματος των Ευζώνων της Προεδρικής Φρουράς και τις άλλες εκδηλώσεις που θα διοργανωθούν τον Μάρτιο.

Ο συμπρόεδρος της Επιτροπής Παρελάσεως Ηλίας Κατσός επεσήμανε ότι η παρέλαση συμπίπτει με την Ημέρα των Βετεράνων του Πολέμου στο Βιετνάμ και ότι θα συνδυάσουν τον εορτασμό της 199η επετείου της Ελληνικής Παλιγγενεσίας με τα 2500 χρόνια από τη Μάχη των Θερμοπυλών και της Ναυμαχίας της Σαλαμίνας.

Από αριστερά διακρίνονται οι Σπυριδούλα Τσουκαλά, Νίκος ΜΠάρδης, Κλεάνθης Μεϊμάρογλου, Βασίλειος Γκουρνέλος, Ηλίας Κατσός, π. Νεκτάριος Παπαζαφειρόπουλος και Δημήτριος Παλιούρας. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Ο υπεύθυνος της επιτροπής Λευκώματος, Νίκος Μπάρδης ανέφερε ότι εφέτος έχουν ανεβάσει ψηλότερα τον πήχη, ότι φιλοδοξούν να ξεπεράσουν τις $100.000.00 και ότι έχουν ήδη εξασφαλίσει $20.000

Παράλληλα εξέφρασε την ευγνωμοσύνη για την παρουσία περισσότερων νέων στις πανομογενειακές συγκεντρώσεις.

Ο κ. Μπάρδης επεσήμανε ότι καταβάλλουν προσπάθειες δημιουργίας μια επιτροπής για την προσέγγιση Αμερικανών δημοσιογράφων ούτως ώστε να προβάλλουν τις εκδηλώσεις στα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.

Η γραμματέας της επιτροπής παρελάσεως Σπυριδούλα Τσουκαλά αναφέρθηκε στην εκδήλωση που θα διοργανωθεί από τον Ροταριανό Όμιλο της Νέας Υόρκης το μεσημέρι της Πέμπτης, 26 Μαρτίου 2020 στο «The Union League Club of New York», στη διεύθυνση  38 East 37th Street, New York City, 10016,

Στιγμιότυπο από την ομιλία του Δημηρίου Καλαμαρά. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στη συμμετοχή της Φιλαρμονικής Εταιρείας Κέρκυρας στην Παρέλαση και τόνισε ότι τα έξοδα για την φιλοξενία θα καλυφθούν από την Ιόνιο Πολιτιστική Ομοσπονδία.

Η Φιλαρμονική, όπως επεσήμανε η κ. Τσουκαλά , το μεσημέρι της Παρασκευής, 26 Μαρτίου 2020, θα παιανίσει τους εθνικούς ύμνους και τα εμβατήρια στην τελετή έπαρσης της Γαλανόλευκης στον ιστό που είχε δωρίσει η Ομοσπονδία στο Μπόουλινγκ Γκριν στο Νότιο Μανχάταν, ενώ το βράδυ της ίδιας ημέρας θα δώσει συναυλία.

Το Σάββατο, 28 Μαρτίου 2020, θα συμμετάσχει στην τελετή έπαρσης της γαλανόλευκης στην Πλατεία Αθηνών της Αστόριας, ενώ την Κυριακή, 29 Μαρτίου 2020, θα συμμετάσχει στη Δοξολογία που θα τελεστεί στον Καθεδρικό Ναό της Αγίας Τριάδας στο Μανχάταν και στη συνέχεια θα παρελάσει στην 5η Λεωφόρο.

Στιγμιότυπο από την παρέμβαση του αντιπροέδρου της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Νέας Ιερσέης. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Ο πρώην πρόεδρος της Επιτροπής Παρελάσεως Ντίνος Ράλλης αναφέρθηκε στην τελετή έπαρσης της σημαίας στον ιστό που δώρισε η Ομοσπονδία στο Μπόουλινγκ Γκριν και τόνισε την αναγκαιότητα αντικατάστασης της πλακέτας που αναφέρει ότι ο ιστός δωρίσθηκε από την Ομοσπονδία στον Δήμο με μια νέα.

Ο αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Νέας Ιερσέης Αγησίλαος Τριανταφυλλόπουλος επεσήμανε ότι αν και η παρέλαση της Νέας Υόρκης διοργανώνεται την ίδια ημέρα με την παρέλαση της Φιλαδέλφειας, εν τούτοις η Ομοσπονδία της Νέας Ιερσέης θα συμμετάσχει στην παρέλαση της Νέας Υόρκης.

Ο πρόεδρος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Αμερικής και Καναδά, Κώστας Τσιλφίδης αναφέρθηκε στο μείζον θέμα της απογραφής του πληθυσμού του 2020 και τόνισε την αναγκαιότητα να διοργανώσουν οι ομογενειακοί φορείς την απογραφή των ομογενών.

Στιγμιότυπο από την παρέμβαση του προέδρου της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Αμερικής και Καναδά, Κώστα Τσιλφίδη. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Ο πρώην πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Ηλίας Τσεκερίδης αναφέρθηκε στην παρέλαση και τόνισε ότι πρέπει να είναι μια από τις πιο δυναμικές και πρότεινε να συνεννοηθούν με τον κυβερνήτη και το δήμαρχο ώστε οι εκδηλώσεις που θα διοργανώσουν για την 25η Μαρτίου να γίνουν στις αρχές του μήνα ούτως ώστε να ανακηρυχτεί εγκαίρως ο Μήνας Ελληνικής Κληρονομιάς.   

Ο πρώην πρόεδρος της Ομοσπονδίας και συνάμα της κοινότητας του Τιμίου Σταυρού στο Μπρούκλιν Δημήτρης Καλαμαράς επεσήμανε ότι θέλουν να παρελάσουν και οι μαθητές του Fort Hamilton High School.

O Πάνος Σερέτης αναφέρθηκε στις εκδηλώσεις που θα διοργανώσουν στις 4 Απριλίου στη Νέα Υόρκη για τον Κωστή Παλαμά και στις προσπάθειες που καταβάλλουν να αναγνωριστεί η Πάτρα «Παγκόσμια Πρωτεύουσα του Ολυμπιακού Ύμνου».

Η επόμενη πανομογενειακή συγκέντρωση θα λάβει χώρα το βράδυ της ερχόμενης Πέμπτης, 6 Φεβρουαρίου 2020 στο Σταθάκειο Κέντρο στην Αστόρια.

-Advertisement-

1 COMMENT

  1. […] Η επόμενη πανομογενειακή συγκέντρωση θα λάβει χώρα το βράδυ της ερχόμενης Πέμπτης, 6 Φεβρουαρίου 2020 στο Σταθάκειο Κέντρο στην Αστόρια.https://www.anamniseis.net/entinontai-oi-proetoimasies-gia-tin-parelasi-tis-29-apriliou-sti-nea-york… […]

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.