Μαρία Κατσιματίδη – Mary Catsimatides (1921 – 2018)

  0

  Η Μαρία Κατσιματίδη (Mary Catsimatides) την Παρασκευή, 26 Οκτωβρίου 2018 άφησε την τελευταία της πνοή σε ηλικία 96 ετών έχοντας στο πλευρό της την οικογένειά της.

  Η σορός της το απόγευμα της Τρίτης, 30 Οκτωβρίου 2018 από τις 6.00 – 8.30 μ.μ. θα εκτεθεί για προσκύνημα στο ομογενειακό γραφείο τελετών Riverdale Funeral Home  στη διεύθυνση 5044 Broadway @214th Street NYC, NY 10034.

  Η νεκρώσιμη ακολουθία θα ψαλεί το πρωί της Τετάρτης, 31 Οκτωβρίου 2018 στις 11.30 π.μ. στον ιερό ναό του Προφήτη Ηλία στη διεύθυνση 14 Leroy Avenue Yonkers NY, 10705.

  Αμέσως μετά θα λάβει χώρα ο ενταφιασμός της στο κοιμητήριο Mt. Hope Cemetery Hastings-On-Hudson.

  Ο θάνατός της καταλυπεί τα παιδιά της Renee Catsimatides Hoering, Anthony Michael Catsimatides και τη σύζυγό του Alyson Markell, τα εγγόνια Cassis Hoering και Constance Schwartz-Morini, την αδελφή Petsa Cockinos Schwartz, τα ανίψια, τα ξαδέλφια και τους λοιπούς συγγενείς και φίλους εδώ και στην Ελλάδα.

  Η εκλιπούσα γεννήθηκε στις 19 Νοεμβρίου 1921 στο Τσάρλεστον της Νότιας Καρολίνας. Οι αείμνηστοι γονείς της Μιχάλης Κόκκινος και  Ειρήνη το γένος Ζαπέτη, τη γαλούχησαν με τις καλύτερες αρετές της φυλής μας.

  Μετά από μερικά χρόνια η οικογένειά της μετακόμισε στην πόλη Σάρλοτ της Βόρειας Καρολίνας, όπου εργάστηκε ως αισθητικός. Το 1954 κατά τη διάρκεια του προσκυνηματικού ταξιδιού στη Νίσυρο γνώρισε τον Μιχαήλ Αντώνη Κατσιματίδη (Michael Anthony Catsimatides) με τον οποίο χόρεψε το Χορό του Ησαϊα.

  Το ζεύγος επέστρεψε στην Νέα Υόρκη και εγκαταστάθηκαν στο Μπρονξ. Η εκλιπούσα βοήθησε το σύζυγό της να σπουδάσει και ολοκληρώσει τη διδακτορική διατριβή στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Κολούμπια.

  Το 1980 μετά το θάνατο του συζύγου της επέστρεψε στη Νίσυρο και επισκεύασε το πατρικό της σπίτι και έκτοτε κάθε καλοκαίρι πήγαινε για διακοπές.

  Το 1996 απέστρεψε στην πόλη Σάρλοτ της Βόρειας Καρολίνα.  

  -Advertisement-

  LEAVE A REPLY

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.