Αντιγόνη Σουμάκη – Antigoni Soumakis (1933 – 2018)

  0

  Η Αντιγόνη Σουμάκη το γένος Μπεντεβή (Antigoni Soumakis), το Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2018 άφησε την τελευταία της πνοή σε ηλικία 85 ετών έχοντας στοπ πλευρό της την οικογένειά της.

  Η σορός της το απόγευμα της Τρίτης, 30 Οκτωβρίου 2018 από τις 2.00 – 4.00 και 7.00 – 9:30 μ.μ. θα εκτεθεί για προσκύνημα στο Γραφείο Τελετών Ralph Aievoli & Sons Funeral Directors στη διεύθυνση 1275 65th Street, Brooklyn NY 11219.

  Η νεκρώσιμη ακολουθία θα ψαλεί το πρωί της Τετάρτης, 31 Οκτωβρίου 2018 στις 10:00 π.μ. στον ιερό ναό της Κοιμήσεως της Θεότοκου  στη διεύθυνση 224 18th Street, Brooklyn, NY 11215.

  Ο θάνατός της καταλυπεί το σύζυγό της Σαράντο Σουμάκη, τα παιδιά της Γεώργιο και Παρασκευή Σουμάκη, Παναγιώτη και Βασιλική Σουμάκη, τα εγγόνια, Σαράντο και Διονυσία Σουμάκη, Σαράντο, Αντιγόνη και Σοφία Σουμάκη, τα αδέλφια Ελένη Ματάνγκου, Ισμήνη και Θεόδωρο Μπουζάλα,  Αδαμαντία και Θανάση Χαρισόπουλο, Δέσποινα και Δημήτρη Πάνο, Ιωάννη Μπεντεβή, τους κουνιάδους, Παναγιώτη και Φωτεινή Σουμάκη, Αριστείδη και Γεωργία Σουμάκη, Νικολέτα και Αλέκο Γούζο, τα ανίψια, τα ξαδέλφια και τους λοιπούς συγγενείς εδώ και στην Ελλάδα.

  Η αείμνηστη γεννήθηκε στις 27 Σεπτεμβρίου 1933 στο Περθώρι Τριπόλεως. Οι αείμνηστοι γονείς της Παναγιώτης και Γεωργία Μπεντεβή γαλούχησαν την Αντιγόνη και τα αδέλφια της με τις καλύτερες αρετές της φυλής μας.

  Το 1955 ήρθε για μια καλύτερη τύχη στη Νέα Υόρκη. Πέντε περίπου χρόνια μετά γνώρισε τον Σαράντο Σουμάκη που καταγόταν από τον Μυστρά της Σπάρτης και στις 24 Ιουλίου 1960 χόρεψαν το χορό του Ησαϊα και τήρησαν όσο ελάχιστοι τον όρκο της αιώνιας αγάπης.

  Το ζεύγος έφερε στον κόσμο δύο αγόρια, τον Γεώργιο (1964) και τον Παναγιώτη (1966). Το 1967 αποφάσισαν να επιστρέψουν στη γενέτειρα ούτως ώστε τα παιδιά τους να μεγαλώσουν σε ελληνικό περιβάλλον, να διδαχτούν την ελληνική γλώσσα, την ιστορία και να εξοικειωθούν με τον ελληνικό πολιτισμό.

  Η οικογένεια Σουμάκη εγκαταστάθηκε στο Περιστέρι της Αττικής όπου μεγάλωσαν τα παιδιά. Το 1981, όταν ήρθε η ώρα τα παιδιά να πάνε στο Λύκειο, αποφάσισαν να υποστούν νέες θυσίες προκειμένου να δώσουν την ευκαιρία στο Γιώργο και στον Παναγιώτη να εισαχθούν στα καλύτερα πανεπιστήμια.

  Και δεν αρκέστηκαν μόνο με αυτό, αλλά ενδιαφέρθηκαν εξίσου και για την παιδεία των εγγονιών τους.

  Ο σύζυγός της Σαράντος Σουμάκης μιλώντας στις «Αναμνήσεις» επεσήμανε ότι έζησαν αγαπημένοι 58 χρόνια και 8 μήνες και ότι η Αντιγόνη ήταν στοργική σύζυγος και μητέρα.

  «Ήταν μεγαλόκαρδη, γενναιόδωρη και λάτρευε τα παιδιά και τα εγγόνια της. Κάθε καλοκαίρι πήγαιναν στην Ελλάδα και μοιράζονταν το χρόνο μεταξύ Λουτρακίου, Μυστρά και Περθωρίου και υποδέχονταν με χαρά τα παιδιά και τα εγγόνια».

  Η οικογένεια καλεί τους συγγενείς και φίλους όπως αντί ανθέων προσφέρουν δωρεά στη μνήμη της στο «St. Jude Children’s Research Hospital στη διεύθυνση 262 Danny Thomas Place , Memphis, TN 38105.

  -Advertisement / Διαφήμιση-

  LEAVE A REPLY

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.