Μαρία Ντούλη – Maria Doulis (1928 – 2019)

  H Μαρία και o Παναγιώτης Ντούλης με τα εγγόνια τους.

  Η Μαρία Ντούλη (Maria Doulis) η στοργική μητέρα του πρώην προέδρου της Χιακής Ομοσπονδίας και του Συλλόγου Θολοποταμουσίων Χίου Αλέξανδρου Ντούλη, δεν υπάρχει πια ανάμεσά μας. Την  Κυριακή 26 Μαϊου 2019 άφησε την τελευταία της πνοή σε ηλικία 90 ετών έχοντας στο πλευρό της την οικογένειά της.

  Η σορός της το απόγευμα της Τρίτης, 28 Μαϊου 2019, από τις 6.00 – 9.00 μ.μ. θα εκτεθεί για προσκύνημα στο Γραφείο Τελετών «‘O Shea Hoey Funeral Home», στη διεύθυνση 29-13 Ditmars Blvd, Astoria, NY, 11105.

  Η νεκρώσιμη Ακολουθία θα ψαλεί το πρωί της Τετάρτης, 29 Μαϊου 2019 και ώρα 10.00 π.μ. στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου στη διεύθυνση 84-35 152nd Street Jamaica, New York.

  Αμέσως μετά θα λάβει χώρα ο ενταφιασμός της στο Κοιμητήριο St. Michael’s Cemetery στη διεύθυνση 72-02 Astoria Blvd, East Elmhurst, NY, 11370.

  Ο θάνατός της καταλυπεί τα παιδιά της Αλέξανδρο και Δέσποινα Ντούλη, Ζωή και Παναγιώτη Πιτσάκη, τα εγγόνια Μαρία και Νίκο Κοντονικόλα, Ιουλία και Ιωάννη Μιχαηλίδη, Παναγιώτα Ντούλη, Αντώνη και Γεωργία Πιτσάκη, Λευτέρη Πιτσάκη, Γιάννη Πιτσάκη, Γιώργο Πιτσάκη και Αλέξανδρο Πιτσάκη, τα δισέγγονα Δέσποινα και Ειρήνη Κοντονικόλα, Παναγιώτη Πιτσάκη τα ανίψια και τους λοιπούς συγγενείς και φίλους εδώ και στην Ελλάδα.

  Η αείμνηστη γεννήθηκε στο Θολοποτάμι της Χίου όπου και μεγάλωσε. Οι αείμνηστοι γονείς της Γεώργιος και Ευφροσύνη Σιταρά έφεραν στον κόσμο τρία κορίτσια, τη Σμαράγδα, τη Δέσποινα και την Μαρία και τα γαλούχησαν με τις καλύτερες αρετές της φυλής μας.

  Το 1953 χόρεψε τον Χορό του Ησαϊα με τον Παναγιώτη Ντούλη που είχε γεννηθεί και μεγαλώσει στα Σκλαβιά, που είναι ένας από τους μικρότερους συνοικισμούς του Θολοποταμιού. Η Μαρία και ο Παναγιώτης Ντούλης τήρησαν όσο ελάχιστοι τον όρκο της αιωνίας αγάπης και μόνο ο Χάρος κατάφερε να τους χωρίσει το 2015.

  Το ζεύγος έφερε στον κόσμο δύο παιδιά τον Αλέξανδρο και τη Ζωή και τα γαλούχησαν με την αγάπη για τη γενέτειρα και την υπερηφάνεια για τον ελληνικό πολιτισμό.

  Το 1966 ήρθαν για μια καλύτερη τύχη στη Νέα Υόρκη και εγκαταστάθηκαν στην ελληνοκρατούμενη Αστόρια. Ο Παναγιώτης ήταν ζαχαροπλάστης, ενώ η Μαρία, όπως η συντριπτική πλειοψηφία των γυναικών της εποχής εκείνης ασχολήθηκε με την ανατροφή των παιδιών της.

  Αν και οι ίδιοι δεν είχαν την τύχη να σπουδάσουν εν τούτοις πίστευαν στην παιδεία των παιδιών τους. Ο Αλέξανδρος σπούδασε πολιτικές επιστήμες στο Κολέγιο του Κουίνς και στη συνέχεια ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές σπουδές στο τμήμα Δημόσιας Διοίκησης του Barough College. Προσελήφθη στο Τμήμα  Παιδείας του Δήμου της Νέας Υόρκης, όπου εργάστηκε μέχρι και τη συνταξιοδότησή του.

  Ο Αλέξανδρος Ντούλης διετέλεσε πρόεδρος του Συλλόγου Θολοποταμουσίων Χίου και συνάμα υπηρέτησε με αφοσίωση και πάθος τη Χιακή Ομοσπονδία με την ιδιότητα του στελέχους και με την ιδιότητα του προέδρου.

  Η αείμνηστη καυχιόταν πάντα με τα παιδιά της και τα εγγόνια και θεωρούσε τον εαυτόν της τυχερό που αξιώθηκε να απολαύσει και τη χαρά των δισεγγονιών.

  Οι Αναμνήσεις εκφράζουν τα ειλικρινή και εγκάρδια συλλυπητήρια στα παιδιά και στα εγγόνια της.

  Αιωνία η μνήμη.

  -Advertisement-

  LEAVE A REPLY

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.