Καρπαθιά – Ελληνοαμερικανίδα στο Παγκόσμιο Κύπελλο Νέων “Gothia Cup 2022”

0
Η Αλεξάνδρα Λαμπρινός (Alexandra Lambrinos)

Η Αλεξάνδρα Λαμπρινού (Alexandra Lambrinos) είναι μεγάλο ταλέντο στο ποδόσφαιρο κι έχει καταγωγή από την Κάρπαθο! Πατέρας της είναι ο Simon Lambrinos, ο οποίος κατάγεται από την Βωλάδα, γονείς του είναι ο Νίκος και η Σοφία Λαμπρινού. 

Η Αλεξάνδρα Λαμπρινού ξεχώρισε σε όλη την Αμερική και πρόσφατα  έπαιξε με άλλους 13 – και 14 συμπαίκτες από διάφορες πολιτείες στις ΗΠΑ για να εκπροσωπήσει την ομάδα των ΗΠΑ στο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΝΕΩΝ, γνωστό ως Gothia Cup, απέναντι σε μερικές από τα πιο ισχυρές ποδοσφαιρικές ομάδες κρατών από κάθε γωνιά του πλανήτη.

Εκτός από το ότι έπαιξε ένα χρόνο νωρίτερα από την ηλικιακή της κατηγορία, η Αλεξάνδρα και η ομάδα της είχαν την εκπληκτική τιμή να φέρουν τη σημαία της χώρας τους στην Τελετή Έναρξης της Παρέλασης των Εθνών.

Η τελετή έναρξης του Κυπέλλου Gothia πραγματοποιήθηκε στο The Ullevi Stadium του Γκέτεμποργκ με περισσότερους από 60.000 θεατές.

Το Gothia Cup, που διεξάγεται στο Γκέτεμποργκ της Σουηδίας, είναι το μεγαλύτερο και πιο σημαντικό διεθνές τουρνουά στον κόσμο για την κατηγορία του, μάλιστα συχνά αναφέρεται ως Παγκόσμιο Κύπελλο ΝέωνΚάθε χρόνο, περίπου 1.700 ομάδες από 80 έθνη συμμετέχουν σε αυτό το τουρνουά.

Από τις 67 ομάδες σε ηλικιακή κατηγορία κοριτσιών 14 ετών, η ομάδα των ΗΠΑ ήταν 1 από τις μόλις 8 ομάδες που έμεινε αήττητη και χωρίς να δεχτεί γκολ στους γύρους των ομίλων. Η Team USA ήταν η μόνη ομάδα που σημείωσε γκολ εναντίον της ομάδας που τους κέρδισε, κατακτώντας την 4η θέση από 67 Ομάδες.

Συγχαρητήρια στην Αλεξάνδρα Λαμπρινού! Ακόμη ένα παιδί της Καρπάθου που καταφέρνει να ξεχωρίσει στις ΗΠΑ.

Πηγή: https://www.karpathiakanea.gr/

-Advertisement-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.