Μνημόσυνο για τα θύματα της 11ης Σεπτεμβρίου στην Αγία Τριάδα του Μανχάταν

0
80
Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρος, ενώ τελεί το μνημόσυνο για τα θύματα της τρομοκρατικής επίθεσης της 11ης Σεπτεμβρίου 2001 στους Δίδυμους Πύργους. Φωτογραφία: GOA / Δημήτρης Πανάγος.

Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των θυμάτων της τρομοκρατικής επίθεσης της 11ης Σεπτεμβρίου 2001 στους δίδυμους Πύργους της Νέας Υόρκης τελέστηκε την Κυριακή, ανήμερα της επετείου στον Καθεδρικό Ναό της Αγίας Τριάδας από τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Ελπιδοφόρο. 

Ο Σεβασμιώτατος στην ομιλία του αναφέρθηκε στο τραγικό γεγονός το οποίο σημάδεψε την ανθρωπότητα ενώ επεσήμανε, μεταξύ άλλων, ότι η ανοικοδόμηση και τα εγκαίνια του Εθνικού Προσκυνηματικού Ιερού Ναού του Αγίου Νικολάου στο “Σημείο Μηδέν”, γεμίζει με περηφάνεια την ομογένεια.

“Το Ιερό μας έχει γίνει το οπτικό σύμβολο του «πιο διακεκριμένου από όλους τους τάφους» – της ανθρώπινης καρδιάς. Ο Άγιος Νικόλαος θα μας θυμίζει πάντα τις ζωές που έζησαν, που αγαπήθηκαν και που τελικά χάθηκαν την 11η Σεπτεμβρίου. Με έναν τρόπο θαυμαστό και δύσκολο να κατανοηθεί, το Ιερό στέκεται ως κενοτάφιο”, ανέφερε.

“Η πνευματική ακτινοβολία του Εθνικού Προσκυνήματος του Αγίου Νικολάου θα αποτελεί μέρα και νύχτα έναν διαρκή φόρο τιμής. Αιώνια η μνήμη τους!” κατέληξε ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ελπιδοφόρος.

Πηγή: https://www.orthodoxianewsagency.gr/

- Advertisement -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.