Τζοάν Πάππα – Joann Pappas (1944 – 2018)

  0

  Η Τζοάν Πάππα (Joann Pappas) την Παρασκευή, 29η Ιουνίου 2018, άφησε την τελευταία της πνοή έχοντας στο πλευρό της τα παιδιά και τα εγγόνια της.

  Ο ιδρυτής του ιστολογίου «Pappas Post» και συνάμα του ιδρύματος «Greek America Foundation» Γρηγόρης Πάππας μέσω ενός μηνύματος στο Face Book μοιράστηκε με τους συγγενείς και φίλους το δυσάρεστο γεγονός και αναφέρθηκε με δέος στη ζωή και στο έργο της αείμνηστης μητέρας του.

  Η σορός της το απόγευμα της Κυριακής, 1ης Ιουλίου 2018 από τις 6:00 – 8:00 μ.μ. θα εκτεθεί για προσκύνημα στο ναό της Αγίας Τριάδας στη διεύθυνση 985 Providence Boulevard, Pittsburgh, PA. Το τρισάγιο προς ανάπαυση της ψυχής της θα ψαλεί στις 7.00 .μ.μ.

  Η νεκρώσιμη Ακολουθία θα ψαλεί το πρωί της Δευτέρας, 2.00 μ.μ. στον εν λόγω ναό. Αμέσως μετά τον ενταφιασμό η αδελφή της Κατίνα Πετράκη θα παραθέσει το γεύμα της μακαρίας στην κοινοτική αίθουσα.

  Ο θάνατός της καταλυπεί τα παιδιά της Ανδρέα και Aντζελα Πάππα, Γρηγόρη Πάππα, τα εγγόνια Χρήστο, Νεκτάριο, Μανώλη και Αγαμέμνων – Πολυζώη, τα αδέλφια Μιχάλη και Θεοδώρα Τζανακάκη, Μαρία Τζανακάκη, Βούλα και Μανώλη Μπάσια, Διονύση και Ειρήνη Τζανακάκη, Κατίνα Πετράκη, τα ανίψια, τα ξαδέλφια και τους λοιπούς συγγενείς και φίλους, εδώ, στο Ηνωμένο Βασίλειο, στην Αστραλία και στην Ελλάδα.

  Η εκλιπούσα γεννήθηκε προ 74 ετών στα Χανιά της Κρήτης και το 1962 μετά το γάμο της με τον αείμνηστο Χρήστο Πάππα (Christ Pappas) ήρθαν για μια καλύτερη τύχη στην Αμερική και εγκαταστάθηκαν στο Πίτσμπουργκ της Πενσιλβάνιας.

  Από τις πρώτες στιγμές συνδέθηκαν με την κοινότητα της Αγίας Τριάδας, διότι ήθελαν όχι μόνο τα παιδιά τους, Ανδρέας και Γρηγόρης, αλλά και τα εγγόνια τους να μεγαλώσουν στους κόλπους της ελληνορθοδόξου κοινότητας. Παράλληλα εντάχτηκαν και στον Σύλλογο Κρητών, διότι ήθελαν τα παιδιά τους να διδαχτούν τις παραδόσεις, τα ήθη και τα έθιμα και τους λεβέντικους χορούς της Κρήτης.

  Η εκλιπούσα ήταν μοδίστρα και δημιούργησε την δική της επιχείρηση επιδιορθώσεων ενδυμάτων. Συνεργάστηκε με καταστήματα ρούχων της περιοχής και ταυτόχρονα εξυπηρετούσε τους γείτονες, τους ομογενείς και άλλους συμπολίτες.   

  Η οικογένεια καλεί τους συγγενείς και φίλους, όπως αντί ανθέων προσφέρουν δωρεά στη μνήμη της στην κοινότητα της Αγίας Τριάδας (Holy Trinity Greek Orthodox Church via check to:
  985 Providence Blvd., Pittsburgh, PA 15237) είτε στο Ίδρυμα Greek America Foundation, 379 W Broadway #505, New York, NY 10012.

  -Advertisement-

  LEAVE A REPLY

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.