Ασπασία Ταβάντζη – Aspasia Tavantzis (1921 – 2018)

  0

  Η Ασπασία Ταβάντζη (Aspasia Tavantzis) την Τετάρτη, 27 Ιουνίου 2018, άφησε την τελευταία της πνοή βυθίζοντας σε πένθος τα παιδιά, τα εγγόνια και τους λοιπούς συγγενείς.

  Η σορός το απόγευμα της Κυριακής, 1ης Ιουλίου 2018, από τις 4.00 – 8.00 μ.μ. θα εκτεθεί για προσκύνημα στο Γραφείο Τελετών «Antonopoulos Funeral Home» στη διεύθυνση 38-08 Ditmars Blvd, Astoria, NY 11105.

  Η νεκρώσιμη Ακολουθία θα ψαλεί το μεσημέρι (12.00)  της Δευτέρας, 2 Ιουλίου 2018 στον ιερό ναό του Αγίου Νικολάου στη διεύθυνση 196-10 Northern Boulevard,  Flushing, NY, 11354.

  Αμέσως μετά θα λάβει χώρα ο ενταφιασμός της στο Κοιμητήριο «St. Michael’s Cemetery», στη διεύθυνση 72-02 Astoria Boulevard,  East Elmhurst, N. Y., 11370.

  Ο θάνατός της καταλυπεί τα παιδιά της Νικόλαο και Γιούλα Ταβάντζη, τα εγγόνια, την αδελφή της Ελλη Τουμπίδη, τα ανίψια, τα ξαδέλφια και τους λοιπούς συγγενείς εδώ και στην Ελλάδα.

  Η αείμνηστη γεννήθηκε στις 25 Νοεμβρίου 1921 στην Κωνσταντινούπολη και μάλιστα το μυστήριο της βάπτισης είχε λάβει χώρα στον Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου.

  Οι αείμνηστοι γονείς της Εμμανουήλ και Ελένη Παπάζογλου έφεραν στον κόσμο επτά παιδιά και συγκεκριμένα τις Μαρίκα, Σούλα, Ελλη, Ασπασία, Τάκη, Χρήστο και Γιώργο και τα γαλούχησαν με τις καλύτερες αρετές της φυλής μας.

  Η οικογένεια Παπάζογλου την περίοδο του προγκρόμ των Τούρκων κατά των Ελλήνων και άλλων Χριστιανών της Πόλης και της Μικράς Ασίας υποχρεώθηκε να εγκαταλείψει την εστία και τις περιουσίες της και το 1923 εγκαταστάθηκαν στην Καστοριά. Η προσφυγιά ήταν δύσκολη για την οικογένεια Ταβάντζη, αλλά δεν το έβαλαν κάτω.

  Η εκλιπούσα παντρεύτηκε τον εκλεκτό της καρδιάς της Χρήστο Ταβάντζη στις 26 Απριλίου 1942 στον ιερό ναό του Αγίου Νικολάου στην Καστοριά και το 1959 έφεραν στον κόσμο έναν γιο τον Νικόλαο Ταβάντζη.

  Ο γιος της Νικόλαος Ταβάντζης λίγο μετά το θάνατο της πολυαγαπημένης του μητέρας ανακοίνωσε στους συγγενείς και φίλους τη θλιβερή είδηση μέσω ενός μηνύματος στο Face Book, το οποίο είναι άκρως συγκινητικό.

  «Η μητέρα μου ήταν αξιοπρεπής, ενάρετη, εύσπλαχνη και γενναιόδωρη όσο ελάχιστοι και μας δίδαξε τα νάματα της ελληνορθοδόξου πίστεως, τα ήθη, τα έθιμα και την πολιτιστική μας κληρονομιά. Μας εμφύσησε την αγάπη για την Αμερική και τον σεβασμό των αρετών και αξιών και ιδεωδών που η ίδια πρέσβευε», ανέφερε ο γιος της.

  Παράλληλα τόνισε ότι με τις ίδιες αρετές και αξίες γαλούχησε τα εγγόνια της.

  Η αείμνηστη ήταν Κυρία με κεφαλαίο όπως έγραψε στο μήνυμά του ο πρώην πρόεδρος του Συλλόγου Καστοριέων «Ομόνοια» Βασίλειος Ζήσης.

  «Ηταν αρχόντισσα και υπερήφανη μητέρα, γιαγιά, αδελφή και θεία. Δραστήριο μέλος του Συλλόγου και της Αδελφότητας Κυριών της Καστοριάς», ανέφερε ο κ. Ζήσης.

  -Advertisement-

  LEAVE A REPLY

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.