ΑΘΗΝΑ. (ΑΠΕ – ΜΠΕ) Ισχυρός σεισμός της τάξεως των 5,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 14.15 της Παρασκευής, 19ης Ιουλίου 2019, έπληξε την Αθήνα, προκαλώντας – βάσει των μέχρι στιγμής δεδομένω – μόνο υλικές ζημιές.

Κομμάτια από μάρμαρα έχουν πέσει στο δρόμο μπροστά από την εκκλησία της Αγίας Ειρήνης επί της οδού Αιόλου, καθώς μπροστά και από το δημαρχείο της Αθήνας, στην πλατεία Κοτζιά.

Όπως αναφέρεται επίσης έπεσε και παλιό κτίριο στην οδό Ερμού 90, χωρίς να τραυματιστεί κανείς, εκτός από υλικές ζημιές σε αυτοκίνητο που ήταν σταθμευμένο από κάτω.

Σοφάδες όμως έχουν πέσει και στο κτίριο της Βουλής αλλά και στους διαδρόμους του κτιρίου όπου στεγάζεται η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών

Η ισχυρή σεισμική δόνηση σημειώθηκε στις 14:15. Το μέγεθός του προσδιορίστηκε αρχικά στους 5,3 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ, ενώ στη συνέχεια αναθεωρήθηκε στους 5,1 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ, σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Κέντρο.

Οι τουρίστες στη Αθήνα την ώρα του σεισμού. Φωτογραφία: Ευρωκίνηση / Σωτήρης Δημητρόπουλος.

Με εντολή του υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια, σε επιφυλακή έχουν τεθεί όλες οι Μονάδες Υγείας της ευρύτερης περιοχής όπου σημειώθηκε ο ισχυρός σεισμός μεγέθους 5,1 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ, με επίκεντρο την περιοχή μεταξύ Μάνδρας και Μαγούλας.

Το «Θριάσειο» νοσοκομείο εφημερεύει και έχει τεθεί σε επιφυλακή το «Αττικόν». Παράλληλα, οι νοσηλευόμενοι στο Δαφνί έχουν μεταφερθεί προληπτικά στον προαύλιο χώρο του νοσοκομείου.

Είναι θετικό ότι υπάρχουν μετασεισμοί μεγέθους 4,2 Ρίχτερ δήλωσε ο καθηγητής Γεωλογίας και πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού Ευθύμιος Λέκκας σημειώνοντας ότι οι πολίτες θα πρέπει να είναι ψύχραιμοι καθώς θα ακολουθήσουν πολλοί μετασεισμοί. Όπως είπε ο κ Λέκκας ο σεισμός στην Αττική προήλθε από την ενεργοποίηση του ρήγματος που βρίσκεται στον δυτικό ορεινό όγκο της Πάρνηθας.

Οι Αθηναίοι οι οποίοι βγήκαν από τα σπίτια τους λόγω του σεισμού. Φωτογραφία: Ευρωκίνηση / Σωτήρης Δημητρόπουλος.
Τα φανάρια που λόγω του σεισμού δε λειτουργούσε. Φωτογραφία: Ευρωκίνηση / Σωτήρης Δημητρόπουλος.
Οι Αθηναίοι οι οποίοι βγήκαν στα πάρκα. Φωτογραφία: Ευρωκίνηση / Σωτήρης Δημητρόπουλος.
Ένα από τα πυροσβεστικά οχήματα. Φωτογραφία: Ευρωκίνηση / Σωτήρης Δημητρόπουλος.

-Advertisement-


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.