ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. – Το Ιερό Ίδρυμα Παναγία Σουμελά Ποντίων Αμερικής και Καναδά αποφάσισε να επεκτείνει την Ποντιακή Γη στο Νέο Κόσμο αγοράζοντας το παρακείμενο με τα υπάρχοντα οικόπεδα στα Απαλλάχια Όρη στο Ουέστ Μίλφορντ της Νέας Ιερσέης.

Το διοικητικό συμβούλιο του Ιερού Ιδρύματος έχει προ καιρού εισέλθει στη διαδικασία της αγοράς του οικοπέδου προκαλώντας τον ενθουσιασμό των Ποντίων σε όλη την επικράτεια των ΗΠΑ.

Την Κυριακή, 21 Ιουλίου 2019 και ώρα 2.00 μ.μ. θα συγκαλέσει στην Ποντιακή Λέσχη στην Αστόρια έκτακτη γενική συνέλευση προκειμένου να λάβει και επισήμως το πράσινο φως του ανώτατου νομοθετικού οργάνου του Ιδρύματος για την αγορά.

Μετά τον εσπερινό έγινε κατάθεση στεφάνων στο μνημείο για τα θύματα της Γενοκτονίας του Πόντου, στον χώρο μπροστά από τις εγκαταστάσεις του ιερού ιδρύματος Παναγία Σουμελά. Φωτογραφία: ETA PRESS

Οι ιδιοκτήτες του ακινήτου υπέγραψαν το προσύμφωνο της αγοραπωλησίας και προ ολίγου ο δικηγόρος έστειλε το προσύμφωνο στον πρόεδρο του Ιδρύματος, Δρα Χαράλαμπο Βασιλειάδη. Άρα η υπογραφή του προσυμφώνου θα γίνει την Κυριακή με τον πιο πανηγυρικό τρόπο παρουσία των στελεχών και των μελών του Ιδρύματος.

Το νέο οικόπεδο θα αγοραστεί έναντι $110.000 και η ηγεσία του Ιδρύματος καταβάλει προσπάθειες ούτως ώστε να μην προβεί σε περαιτέρω δανεισμό. Κι αυτό διότι θέλουν μετά την αποπληρωμή του υπάρχοντος δανείου να εισέλθουν στη διαδικασία μετατροπής της Ποντιακής Γης σε ένα τεράστιο πνευματικό και ερευνητικό κέντρο στο οποίο συν τοις άλλοις θα διεξάγονται έρευνες για τη γενοκτονία του Πόντου και συνάμα θα καταγράφεται η ιστορία των Ποντίων των ΗΠΑ.

Πληροφορίες των Αναμνήσεων αναφέρουν ότι οι Πόντιοι – οι οποίοι είναι γενναιόδωροι όσο ελάχιστοι – άρχισαν ήδη να βάζουν το χέρι στην τσέπη και ότι την Κυριακή κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης θα ανακοινωθούν και τα ονόματά τους.

Το παρεκκλήσιο της Παναγίας Σουμελά στο Ουέστ Μίλφορτν της Νέας Ιερσέης, Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Ετήσιο Πανηγύρι

Το Ιερό Ίδρυμα Παναγία Σουμελά Ποντίων Αμερικής και Καναδά ετοιμάζεται για το ετήσιο Ιερό Προσκύνημα και την Πανήγυρη που θα πραγματοποιηθούν το Σαββατοκύριακο 17 και 18 Αυγούστου.

Το προσκύνημα θα λάβει χώρα στην Ποντιακή Γη στο Νέο Κόσμο τη διεύθυνση 253 Marshall Hill Road, West Milford NJ 07480. Ο Εσπερινός θα τελεστεί το Σάββατο στις 7μ.μ. και η Θεία Λειτουργία την Κυριακή στις 9:00 π.μ.

Το Ιερό Ίδρυμα είναι ο μόνος ομογενειακός φορέας της τριπολιτειακής περιοχής της Νέας Υόρκης για τα δεδομένα των δύο τελευταίων δεκαετιών, ο οποίος κατάφερε κατά μέσον όρο κάθε πενταετία να αγοράζει και από ένα οικόπεδο.

Οι ομογενείς ενώ προσκυνούν τη θαυματουργό εικόνα της Παναγίας Σουμελά. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Το πρώτο οικόπεδο ήταν 15,4 στρεμμάτων (3.8 acres) σε υψόμετρο 704 ποδιών, στους πρόποδες των Απαλαχίων Ορέων, στο West Milford της Νέας Ιερσέης και απέχει 42 μίλια από τη Νέα Υόρκη.

Στις 19 Ιουνίου 2009 το Ιερό Ίδρυμα προέβη στην αγορά όμορου με το υπάρχον οικόπεδο στο West Milford, NJ. Το δεύτερο οικόπεδο είναι 3.85 acres (15.58 στρέμματα) και συνορεύει με το υπάρχον των 3.76 acres (15.22 στρέμματα).

-Advertisement-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.