Ηλίας Ζιώγας – Ilias Ziogas (1936 – 2018)

  Ο Ηλίας Ζιώγας (Ilias Ziogas) την Τρίτη 8 Μαϊου άφησε την τελευταία του πνοή στο κέντρο στο Κέντρο Αποκατάστασης «Winston-Salem Nursing and Rehab Center» στο Γουίνστον Σάλεμ της Βόρειας Καρολίνας, όπου νοσηλευόταν το τελευταίο διάστημα.

  Η σορός του το απόγευμα της Τετάρτης 9 Μαϊου 2018 από τις 7-8 μ.μ. θα εκτεθεί για προσκύνημα στον Ελληνορθόδοξο Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου. Στις 7.30 μ.μ. ο ιερατικός προϊστάμενος π. Δημήτριος Καγκελάρης θα ψάλει τρισάγιο υπέρ της αναπαύσεως της ψυχής του.

  Η νεκρώσιμη ακολουθία θα ψαλεί το πρωί της Πέμπτης, 10 Μαϊου 2018 στις 11.00 π.μ. στον εν λόγω ναό και αμέσως μετά θα λάβει χώρα ο ενταφιασμός του στο Κοιμητήριο «Forsyth Memorial Park» , 3771 Yadkinville Road, στο Winston-Salem, της Βόρειας Καρολίνας.

  Η οικογένεια καλεί συγγενείς και φίλους όπως αντί ανθέων προσφέρουν δωρεά στη μνήμη του στην κοινότητα του Ευαγγελισμού, στην διεύθυνση «Annunciation Greek Orthodox Church, 435 Keating Drive, Winston-Salem, NC 27104».

  Ο θάνατός του καταλυπεί την σύζυγό του Φωτεινή Καζάκου – Ζιώγα, τα παιδιά Γιώργο και Sandy Ζιώγα, Θεόδωρο και Θεοφανία Ζιώγα, Ειρήνη Ζιώγα, τα εγγόνια Αλίντα, Φαίη, Ηλία και Βασίλη, τα αδέλφια Λάμπρο Ζιώγα, Παναγιώτα Γράμψα και Ελευθερία Κουτρουμάνη, καθώς επίσης και τους λοιπούς συγγενείς εδώ και στην Ελλάδα.

  Ο εκλιπών γεννήθηκε στις 8 Μαρτίου 1936 στα Επινιανά της Ευρυτανίας και μεγάλωσε σε πολύτεκνη οικογένεια. Οι αείμνηστοι γονείς του έφεραν στον κόσμο επτά συνολικά παιδιά, τους Λάμπρο Ζιώγα, Παναγιώτα Γράμψα και Ελευθερία Κουτρουμάνου, καθώς επίσης τους αειμνήστους Ηλία Ζιώγα, Αριστείδη Ζιώγα, Θωμά Ζιώγα και Χαρίκλεια Ζιώγα – Ζαρκαδούλα.

  Ο αείμνηστος ήταν ενάρετος, μεγαλόψυχος και γενναιόδωρος και κατάφερε να μεταλαμπαδεύσει στα παιδιά του και στα εγγόνια τις καλύτερες αρετές της φυλής μας.

  Ηταν δραστήριο μέλος της κοινότητας του Ευαγγελισμού, καθώς επίσης και μέλος του Τμήματος «Ο Πλάτανος» με έδρα του Γουίνστον – Σάλεμ.

  Ο πρόεδρος του Τμήματος Κώστας Χατζηκωστόπουλος (Gus Hodges) μιλώντας στις «Αναμνήσεις» επεσήμανε ότι ο εκλιπών ήταν καλός πατριώτης και ότι προσέφερε τις υπηρεσίες του στην ομογένεια του Γουίνστον Σάλεμ.

  «Εκφράζουμε τα ειλικρινή και εγκάρδια συλλυπητήρια στην σύζυγό του Φωτεινή, στα παιδιά και στα εγγόνια και προσευχόμαστε, όπως ο Θεός αναπαύσει την ψυχή του», κατέληξε ο πρόεδρος των Ευρυτάνων του Γουίνστον Σάλεμ της Βόρειας Καρολίνας.

  Η ευθύνη για την κηδεία έχει ανατεθεί στο Γραφείο Τελετών «Hayworth-Miller Funeral Home» στην διεύθυνση 3315 Silas Creek Parkway, Winston-Salem, NC 27103.

  -Advertisement-

  LEAVE A REPLY

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.