Κωνσταντίνος Κράρας – Gust C. Kraras (1921 – 2018)

  Ο πολυβραβευμένος παλαίμαχος και συνάμα ευεργέτης της ομογένειας και της Εκκλησίας Κωνσταντίνος Κράρας δεν υπάρχει πια ανάμεσά μας.

  Το Σάββατο, 5 Μαϊου 2018 άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 97 ετών στο σπίτι του στο Wyomissing, PA έχοντας στο πλευρό του τα παιδιά και τα εγγόνια του.

  Η σορός του το πρωί της Τετάρτης 9 Μαϊου 2018 (από τις 9-12 π.μ.) θα εκτεθεί για προσκύνημα στον Ελληνορθόδοξο Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στην διεύθυνση 1001 East Wyomissing Blvd., Reading, PA 19611.

  Αμέσως μετά θα ψαλεί η νεκρώσιμη ακολουθία στον εν λόγω ναό.

  Θα ακολουθήσει ο ενταφιασμός του στο Κοιμητήριο Charles Evans Cemetery στην διεύθυνση, 1119 Centre Ave, Reading, PA 19601.

  Η οικογένεια καλεί τους συγγενείς και φίλους όπως αντί ανθέων προσφέρουν δωρεά στην μνήμη του στον Ελληνορθόδοξο Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στην διεύθυνση 1001 East Wyomissing Blvd., Reading, PA 19611.

  Ο θάνατός του καταλυπεί τα παιδιά του Χρήστο και Αννα Βαξεβάνη – Κράρα (Christ G., husband of Ann (Baxewanis) Kraras), Αγγελική (Angel P.) και Mauro D. Cammarano και Υπαπαντή (Πατρίσια – Τούλα) και Bernard Donahue, τα έξι εγγόνια Dean C. Και Jennifer Kraras, Marisa C και Scott Hunsicker; Andrew M. και Sophia Cammarano,  Stephanie M. και Gregory Labe, καθώς και Bernard N. Donahue, Jr. Και Stavanna C. Donahue, τα δέκα δισέγγονα και συγκεκριμένα τους Mackenzie, Peyton, Christopher και Delaney Kraras, Tommy, Christo και Gram Hunsicker, Isabelle και Joseph Cammarano και Jack Labe καθώς και τις κουνιάδες Joanne Dialectos, Christine Dialectos και Anna Koumaras.

  Ο εκλιπών γεννήθηκε το 1921 στην Τερψιθέα Ναυπακτίας και ήταν ο τέταρτος από τα έξι παιδιά του Χρήστου και της Υπαπαντής Κράρα.  

  Ηταν γόνος μιας μεγάλης οικογένειας πατριωτών ενώ ο προπάππους του ήταν υπασπιστής του Καραϊσκάκη.  Ο πατέρας του, Χρήστος Κράρας, είχε έρθει στην Αμερική το 1906 ενώ ο ίδιος ήρθε το 1938.

  Ο πατέρας του όπως και πολλοί άλλοι Στεροελλαδίτες και Ηπειρώτες πήγε στην Οκλαχόμα και ασχολήθηκε μικροπωλητής φαγητού και μετά από μερικά χρόνια όταν απέκτησε ένα κομπόδεμα επέστρεψε στην Ναυπακτία και γνώρισε για πρώτη φορά το γιο του.

  Ο εκλιπών σε μια από τις συνεντεύξεις είχε αναφέρει: «Ο πατέρας μου έμεινε μερικά χρόνια στην Τερψιθέα, αλλά όταν τελείωσαν τα χρήματα ξαναήρθε πίσω στην Αμερική και έκανε τέσσερα παρόμοια ταξίδια. Στο τελευταίο με προσκάλεσε και μένα και ήρθα νόμιμα.

  Οταν ήρθα εδώ αρχικά έμεινα στο Ρέντινγκ Πενσιλβάνιας όπου ήταν ο μεγαλύτερος αδελφός μου. Μετά από δύο χρόνια πήγα στον πατέρα μου στον Μισισιπή σε μια μικρή πόλη όπου είχε ένα ωραίο εστιατόριο», επεσήμανε.

  Εδώ γνώρισε την εκλεκτή της καρδιάς του, την Σταυρούλα το γένος Διαλεχτού, η οποία καταγόταν την Μυτιλήνη. Παντρεύτηκαν στις 28 Απριλίου 1946 στην εκκλησία των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Ρέντιγνκ. Εναν χρόνο αργότερα γεννήθηκε ο γιος του ο Χρήστος, τέσσερα χρόνια μετά έφεραν στον κόσμο την Αγγελική και δέκα χρόνια αργότερα την Υπαπαντή.

  Ο Κωνσταντίνος Κράρας και η σύζυγός του Στέλλα ήταν ένα από τα αξιολάτρευτα ζευγάρια των ομογενών της Πενσιλβάνιας και μόνος ο χάρος κατάφερε να τους χωρίσει στις 13 Αυγούστου 2011. Η αγάπη των παιδιών, των εγγονιών και των δισεγγονιών κατάφερε να απαλύνει τον πόνο και την θλίψη του Κωνσταντίνου.

  Ο εκλιπών ήταν αυτοδημιούργητος επιχειρηματίας. Ασχολήθηκε με τα εστιατόρια, τα ξενοδοχεία, καθώς επίσης και με το ταξιδιωτικό γραφείο «White Star Tours».

  Ηταν ηγέτης και ευεργέτης πολλών κοινοτήτων, μέλος του Τάγματος των Αρχόντων του Οικουμενικού Πατριαρχείου, της Ηγεσίας των 100, της AHEPA και πολλών άλλων ομογενειακών οργανώσεων.

  Ηταν ταυτόχρονα παλαίμαχος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και έχει βραβευτεί πολλές φορές από την Εκκλησία και τους ομογενειακούς φορείς, καθώς επίσης και από τις δημοτικές, πολιτειακές και ομοσπονδιακές αρχές.

  -Advertisement-


  LEAVE A REPLY

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.