Η τουρκική επιδεξιότητα και αδεξιότητα και οι συνέπειες στο γεωπολιτικό σκηνικό

0
Το γεωτρύπανο της Τουρκίας Γιαβούζ στα ανοικτά της Μερσίνας. Φωτογραφία: ΚΥΠΕ

Του καπετάν Στέλιου Τάτση

Είναι φανερό πως ο Τούρκος δικτάτορας είναι στριμωγμένος στην γωνιά, οικονομικά , διπλωματικά και με τεράστιο περιορισμό στα ποσοστά του από τον Τουρκικό λαό.

Κάνει απεγνωσμένες προσπάθειες για να επανακτήσει το χαμένο έδαφος και αυτό είναι το
επικίνδυνο σημείο. Αυτή την στιγμή παίζει το τελευταίο χαρτί του, στοχοποιεί Καστελοριζο Κύπρο και το Κουρδιστάν στη Βόρεια Συρία, αν δεν πετύχει κάποιου είδους νίκη σε διπλωματικό επίπεδο, θα τα παίξει όλα για όλα και θα ξεσπάσει εκεί που νομίζει ότι έχει τις περισσότερες πιθανότητες να νικήσει και να αποθεωθεί από τους βάρβάρους του…..εκτός και αν μεσολαβήσει νέο πραξικόπημα και καταλήξει στην φυλακή.

Εάν επιχειρήσει στο Καστελόριζο η Ελλάδα δεν έχει άλλη επιλογή. Πρέπει να χτυπήσει με όση δύναμη διαθέτει στην Ανατολική Θράκη, με ότι αυτό και εάν συνεπάγεται.

Η Αμερική, η Ρωσία και πρωτίστως η Ευρώπη πρέπει να επαναφέρουν στην μνήμη τους τους Οθωμανούς, οι οποίοι σταμάτησαν έξω από την Βιέννη, αν δεν γινόταν η Ελληνική Επανάσταση σήμερα όλη η Ευρώπη θα ήταν υπό την κατοχή των Οθωμανών.
Εάν αυτές οι τρεις μεγάλες δυνάμεις, αφήσουν ανεξέλεγκτη την Τουρκία η τελευταία θα καταλήξει να γίνει υπερδύναμη και θα ελέγχει μελλοντικά όλη την Μέση. Ανατολή και όλους τους ενεργειακούς δρόμους.

-Advertisement-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.