ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ο ιστορικός Σύλλογος Καστοριέων «Ομόνοια» καλεί τους Καστοριανούς και τους φίλους τους που αυτές τις ημέρες βρίσκονται με διακοπές στην Καστοριά να συμμετάσχουν στην τελετή που διοργανώσουν στο Δημαρχείο της Καστοριάς για την καθιερωμένη απονομή υποτροφιών στους σημαιοφόρους των λυκείων της Καστοριάς.

Πρόκειται για την αναβίωση μιας παράδοσης πέντε και πλέον δεκαετιών και στην ουσία αποτελεί προέκταση της καθιερωμένης Γιορτής των Γραμμάτων που διοργανώνει ο Σύλλογος που συν τοις άλλοις έχει ως στόχο την επιβράβευση της αριστείας τόσο των ομογενών, όσο και των Καστοριανών.

Πρόκειται για την 56η τελετή απονομής υποτροφιών του Συλλόγου Καστοριέων «Ομόνοια» που, όπως έγραψαν οι «Αναμνήσεις», έλαβε χώρα το απόγευμα του Σαββάτου, 19 Ιανουαρίου 2019, στο ομώνυμο Πνευματικό Κέντρο στο Γουάιτστόουν και στην οποία ανακοινώθηκαν τα ονόματα των 9 αριστούχων μαθητών των λυκείων της Καστοριάς .

Στιγμιότυπο από την 56η τελετή απονομής υποτροφιών. Φωτογραφία: Αρχείο Αναμνήσεων.

Στην τελετή που θα λάβει χώρα μεθαύριο στο Δημαχείο Καστοριάς θα απονεμηθούν βραβεία και υποτροφίες συνολικής αξίας ($ 6.300 εκάστου) σε εννέα μαθητές.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Δήμος Σιώκης κατά τη διάρκεια της επικοινωνίας με τις «Αναμνήσεις» επεσήμανε ότι κατά τη διάρκεια της τελετής θα προσφέρουν δωρεές συνολικής αξίας έξι χιλιάδων δολαρίων σε τρεις οργανισμούς της Καστοριάς.

Πρόκειται για τον Ερυθρό Σταυρό, ο οποίος θα ευεργετηθεί με το ποσό των $2.000, το Γηροκομείο «Αθηνάς και Λαζάρου Ρίζου», το οποίο θα ενισχυθεί με το ποσό των $2.000 και τον οργανισμό «Φίλοι Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα Νομού Καστοριάς» επίσης με το ποσό των $2.000.

Οι εν λόγω δωρεές δεν είναι οι μόνες που προσφέρουν οι Καστοριείς στην ιδιαίτερή τους πατρίδα και κατ’ επέκταση στη γενέτειρα.

Πρόσφατα, όπως έγραψαν οι «Αναμνήσεις» ο Σύλλογος προσέφερε στο Λύρειο Ίδρυμα επιταγή αξίας $38.160 για την ανοικοδόμηση των κτιριακών εγκαταστάσεων του Ιδρύματος που καταστράφηκαν από τις προ ενός και πλέον έτους πυρκαγιές στο Μάτι και στις άλλες περιοχές της Νοτιοανατολικής Αττικής.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.