Η Ομοσπονδία μηνύει τους Δ. Καλαμαρά, Κ. Μεϊμάρογλου, Δ.  Σιώκη, Η. Τσκερίδη, Ν. Διαμαντίδη και Δ. Γωνιά

1
Η μύνηση.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Η Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης χθες κατέθεσε μήνυση στο Ανώτατο Πολιτειακό Δικαστήριο της Νέας Υόρκης του Κουίνς εις βάρους των κ.κ. Δημητρίου Καλαμαρά, Κλεάνθη Μεϊμάρογλου, Δήμου Σιώκη, Ηλία Τσεκερίδη, Νικολάου Διαμαντίδη και Δημητρίου Α. Γωνιά και τους καταγγέλλει για την κατάληψη του Σταθάκειου Κέντρου στην Αστόρια και για την παρακώλυση του έργου του εκλεγμένου διοικητικού συμβουλίου από τις ιστορικές εκλογές της 19ης Σεπτεμβρίου 2021.

Η αγωγή κατατέθηκε στο εν λόγω δικαστήριο από τον ομογενή δικηγόρο Θεόδωρο Καλαβέσιο (Ted Kalavesios) και την εταιρεία του Kalavesios Law Group με έδρα το Λονγκ Αϊλαντ Σίτι του Κουίνς και  το απόγευμα της Τρίτης, 22ης Μαρτίου 2022 καταχωρήθηκε στα κατάστιχα του εν λόγω δικαστηρίου με αριθμό μητρώου (Index No. 706121/2022) και οι δικαστικοί κλητήρες άρχισαν να επιδίδουν στους εναγόμενους τη μήνυση.

Οι εναγόμενοι οφείλουν εντός 20 ημερών από την λήψη της αγωγής να απαντήσουν στις καταγγελίες. Σε περίπτωση που οι κλητήρες δεν καταφέρουν να επιδώσουν την μήνυση σε κάποιον από τους εναγόμενους, ο εναγόμενος οφείλει να απαντήσει το αργότερο σε 30 ημέρες από την ολοκλήρωση του έργου των κλητήρων.

Οι «Αναμνήσεις» επικοινώνησαν με όλους τους εναγόμενους και τα τηλεφωνικά μηνύματα στους, κ.κ. Δημήτριο Καλαμαρά, Δήμο Σιώκη, Νικόλαο Διαμαντίδη και Ηλία Τσεκερίδη παραμένουν αναπάντητα μέχρι και ετούτη την ώρα.

Ο απερχόμενος πρόεδρος Κλεάνθης Μεϊμάρογλου επεσήμανε ότι δεν έχει λάβει ακόμη την μήνυση και ότι ακόμη κι αν την λάβει οι απαντήσεις θα δοθούν δια της νομικής Οδού. Στο ίδιο μήκος κύματος κυμάνθηκε και η απάντηση του κ. Δημητρίου Α. Γωνιά.

Ενάγουσα – βάσει των δικαστικών εγγράφων – είναι η Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης – και εν προκειμένω πρόκειται για το εκλεγμένο διοικητικό συμβούλιο της Ομοσπονδίας, το οποίο μετά από έξι περίπου μήνες αξιώθηκε να υλοποιήσει την εντολή της γενικής συνέλευσης της Ομοσπονδίας, η οποία είχε συνέλθει στις 25 Οκτωβρίου 2021 στο Μινωϊκό Σπίτι στην Αστόρια.

Η γενική συνέλευση, όπως έγραψαν οι «Αναμνήσεις» ενέκρινε τον οικονομικό προϋπολογισμό και την διάθεση $50.000 για δικαστικά έξοδα και ειδικό κονδύλιο για την ασφαλιστική κάλυψη των αξιωματούχων της Ομοσπονδίας, από πιθανές αγωγές.

Η κωλυσιεργία στην υλοποίηση της απόφαση της γενικής συνέλευσης στην υποβολή της μήνυσης φέρεται να απετέλεσε την σταγόνα που έκανε το ποτήρι να ξεχειλίσει και η οποία οδήγησε στην παραίτηση του εκλεγμένου προέδρου, κ. Τιμολέοντα Κακούρου.

Η αγωγή εστιάζεται στα γεγονότα των τριών τελευταίων αιτών (2019 – 2022) και υπάρχουν 135 διαφορετικοί παράγραφοι οι οποίοι καταδεικνύουν τις ευθύνες του προέδρου Κλεάνθη Μεϊμάρογλου, του α’ αντιπροέδρου Πέτρου Γαλάτουλα και της πλειοψηφίας του διοικητικού συμβουλίου στην παρατεταμένη κρίση. Καταδεικνύουν τις ευθύνες της Επιτροπής των Πρώην Προέδρων, της πλειοψηφίας και της μειοψηφίας, την υπόκρυψη ρευστών $23.000 από την εξελεγκτική επιτροπή, τις δύο καταλήψεις του Σταθάκειου Πολιτιστικού Κέντρου από την πλειοψηφία των Πρώην Προέδρων, την παρακώλυση της γενικής συνέλευσης της 14ης Σεπτεμβρίου 2021 και την μη αναγνώριση των εκλογών της 19ης Σεπτεμβρίου 2021.

Εάν οι ενάγοντες καταφέρουν να εξασφαλίσουν από το δικαστήριο τα προσωρινά περιοριστικά μέτρα που αναγράφονται στις τρεις τελευταίες σελίδες της αγωγής, τότε θα μπορέσει το εκλεγμένο συμβούλιο να εισέλθει στο Σταθάκειο Πολιτιστικό Κέντρο στην Αστόρια.

Τέλος να σημειώσουμε ότι παρόμοια αγωγή έχει καταθέσει στις 6 Οκτωβρίου 2021 στον εν  λόγω Δικαστήριο η πλειοψηφία της Επιτροπής των Προέδρων,  η οποία εκπροσωπείται από τον Willian Bird III και εναγόμενοι είναι οι κ.κ. Γιώργος Γεωργόπουλος, Απόστολος Τομόπουλος, Νικόλαος Βέλλιος (πρώην πρόεδροι), Τιμολέων  Κακούρος και Ιωάννης Κουταλής, οι οποίοι απαγορεύονται να ασχοληθούν με τα της Ομοσπονδίας. 

Αν και παρήλθαν έξι μήνες από την κατάθεση της αγωγής, εν τούτοις μέχρι και ετούτη την ώρα δεν ικανοποιήθηκε το αίτημα για την επιβολή απαγορευτικών μέτρων εις βάρους των εναγομένων.

Διαβάστε επίσης:

https://www.anamniseis.net/stin-geniki-sinelefsi-ta-evrimata-kai-ta-porismata-tis-aneksartitis-ekselegktikis-epitropis-tis-omospondias/

https://www.anamniseis.net/anesteile-to-ergo-i-aneksartiti-ekselegktiki-epitropi-pou-anedeikse-i-geniki-synelefsi/

https://www.anamniseis.net/torpilistike-kai-i-teleftea-prospathia-epilisis-tis-krisis-stin-omospondia-ny/

https://www.anamniseis.net/paretithike-o-proedros-tou-ds-tis-omospondias-timoleon-kakouros/

-Advertisement-


1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.