ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Στο Ανώτατο Πολιτειακό Δικαστήριο της Νέας Υόρκης έχει πλέον οδηγηθεί η διαμάχη μεταξύ της πλειοψηφίας και της μειοψηφίας της Επιτροπής των Πρώην Προέδρων της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης για  την νομιμότητα των «εκλογών του πεζοδρομίου», όπως τις χαρακτηρίζουν και το «παράνομο» κατά την πλειοψηφία διοικητικό συμβούλιο και τον πρόεδρό του Τιμολέοντα Κακούρου.

Το συμβούλιο που προέκυψε από τις «παράνομες» κατά την πλειοψηφία εκλογές συνεδρίασε και την Δευτέρα στην αίθουσα της «Panatha USA» χωρίς καν να ενημερώσει τους δημοσιογράφους και μοιάζει με μια εξόριστη κυβέρνηση η οποία διαθέτει τα πρακτικά και τα άλλα έγγραφα της Ομοσπονδίας, αλλά δεν μπορεί να εισέλθει στο Σταθάκειο γιατί τα κλειδιά του τα κρατάει η πλειοψηφία της επιτροπής των Πρώην Προέδρων και συγκεκριμένα οι κ.κ. Δημήτρης Καλαμαράς, Δήμος Σιώκης, Ηλίας Τσεκερίδης, Νίκος Διαμαντίδης και Βασίλειος Σταθάκος και ο απερχόμενος πρόεδρος Κλεάνθης Μεϊμάρογλου.

Το εκλογικό συνέδριο και τις «εκλογές του πεζοδρομίου» το συγκάλεσε η μειοψηφία η οποία απαρτίζεται από τους κ.κ. Γιώργο Γεωργόπουλο, Απόστολο Τομόπουλο και Νικόλαο Βέλλιο. Οι κ.κ. Γιώργος Γεωργόπουλος και Νικόλαος Βέλλιος αν και ως πρώην πρόεδροι δεν δικαιούνταν, εν τούτοις έθεσαν υποψηφιότητα διότι κατά τα φαινόμενα έπρεπε να διασφαλίσουν πάση θυσία την εκλογή του Τιμολέοντα Κακούρου στην προεδρία της Ομοσπονδίας. Πέτυχαν τον στόχο τους, αλλά εξανέμισαν κάθε ελπίδα γεφύρωσης των διαφορών μεταξύ των Πρώην Προέδρων και κατέληξαν στα δικαστήρια.

Στην πρώτη σειρά από αριστερά οι Κώστας Λαμπρόπουλος, Γιάννης Νικολόπουλος, Γιώργος Αλμυρούδης, Νίκος Αλυσανδράτος και Κώστας Βαγγελάτος. Φωτογραφία Ντίνος Αυλωνίτης.

Η αγωγή

Η αγωγή κατατέθηκε στο Ανώτατο Δικαστήριο της Πολιτείας της Νέας Υόρκης για την κομητεία του Κούινς καθώς σ΄ αυτή την κομητεία έχει την έδρα της Ομοσπονδία. Ενάγουσα είναι η Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης η οποία εκπροσωπείται από τον Willian Bird III και εναγόμενοι είναι οι κ.κ. Γιώργος Γεωργόπουλος, Απόστολος Τομόπουλος, Νικόλαος Βέλλιος (πρώην πρόεδροι), Τιμολέων  Κακούρος και Ιωάννης Κουταλής, οι οποίοι απαγορεύονται να ασχοληθούν με τα της Ομοσπονδίας.  Κάνετε κλικ στον σύνδεσμο file:///C:/Users/tsaka_a08wiko/Downloads/Federation%20Summons%20and%20Complaint.pdf για να διαβάσετε την αγωγή της πλειοψηφίας της Επιτροπής των Πρώην Προέδρων κατά της μειοψηφίας και του εκλεγμένου από τις «εκλογές του πεζοδρομίου» προέδρου Τιμολέοντα Κακούρου.

Πανομογενειακή συγκέντρωση

Το βράδυ της Τετάρτης 6 Οκτωβρίου 2021 και λίγες ώρες μετά την καταχώρηση της αγωγής στα κατάστιχα του Ανωτάτου Δικαστηρίου η πλειοψηφία της Επιτροπής των Πρώην Προέδρων αντί να καλέσει έκτακτη Γενική Συνέλευση, που βάσει του Καταστατικού είναι το ανώτατο όργανο, συγκάλεσε για μια ακόμη φορά πανομογενειακή συγκέντρωση προκειμένου να ενημερώσει την ομογένεια για τα αίτια της άνευ προηγουμένου κρίσης της Ομοσπονδίας για τις παράνομες εκλογές, το παράνομο συμβούλιο και τον παράνομα εκλεγμένο πρόεδρο Τιμολέοντα Κακούρο.

Από αριστερά οι Δήμος Σιώκης, Χριστίνα Παναγοπούλου, Λου Κάτσος και Δημήτριος Παλιούρας. Φωτογραφία Ντίνος Αυλωνίτης.

Πρόκειται για την δεύτερη πανομογενειακή συγκέντρωση που συγκάλεσε η πλειοψηφία της Επιτροπής των Πρώην Προέδρων μετά το «παράνομο» εκλογικό συνέδριο της 5ης και 6ης Ιουνίου 2021 και η έδρα αναλώθηκε στα γεγονότα του χθες, χωρίς ωστόσο να παρουσιάσει ένα σχέδιο και συνάμα χρονοδιάγραμμα εξόδου από την κρίση.

Τα τετριμμένα περί παρανομιών και οικονομικών ατασθαλιών τα οποία επικαλέστηκε η έδρα προκάλεσαν την δυσφορία των παρισταμένων.

Οι πρώην πρόεδροι Δημήτριος Καλαμαράς, Βασίλειος Σταθάκος, Ηλίας Τσεκερίδης, Δήμος Σιώκης και Νίκος Διαμαντίδης ενημέρωσαν τους ομογενείς για τα τεκταινόμενα στην Ομοσπονδία και διεμήνυσαν σε όλους τους τόνους ότι δεν αναγνωρίζουν το παράνομο εκλογικό συνέδριο, τις παράνομες εκλογές και το παράνομα εκλεγμένο διοικητικό συμβούλιο και έθεσαν ως προϋπόθεση για την διενέργεια των εκλογών την ολοκλήρωση του οικονομικού ελέγχου από δικανικούς και ορκωτούς λογιστές και την παραπομπή στην δικαιοσύνη όλων όσων έχουν βάλει το δάκτυλο στο μέλι, την διαγραφή των συλλόγων σφραγίδων, την επανένταξη όλων των φορέων που έχουν αποχωρήσει από την Ομοσπονδία, την αλλαγή του Καταστατικού για περισσότερη διαφάνεια και δημοκρατία και όταν πληρωθούν οι εν λόγω όροι θα συγκαλέσουν εκλογικό συνέδριο και θα προχωρήσουν στις εκλογές.

Η δικηγόρος Μαρία Μάρκου. Φωτογραφία Ντίνος Αυλωνίτης.

Στη συγκέντρωση πήραν τον λόγο οι κ.κ. Κλεάνθης Μεϊμάρογλου, απερχόμενος πρόεδρος, Δημήτριος Α. Γωνιάς, καθαιρεθείς πρόεδρος της Εφορευτικής Επιτροπής, Γεώργιος Αλμυρούδης, πρώην πρόεδρος της Χιακής Ομοσπονδίας, Κώστας Μάστορας, επιχειρηματίας, Νίκος Αλυσανδράτος, πρώην πρόεδρος του Συλλόγου Κεφαλλονιτών «Κέφαλος», Μαρία Μάρκου, πρόεδρος της Συμμαχίας Ελλήνων Γυναικών και συνήγορος των κ.κ. Κλεάνθη Μεϊμάρογλου, Δημητρίου Α. Γωνιά, Κώστας Λαμπρόπουλος, πρώην στέλεχος της Επιτροπής Παρελάσεως, Κώστας Βαγγελάτος, γενικός Γραμματέας της Ομοσπονδίας Κεφαλλήνων και Ιθακήσιων «Οδυσσέυς», Αχιλλέας Λυγγέρας, επιχειρηματίας, Χρήστος Βουρνάς, πρώην πρόεδρος του Συλλόγου Αρκάδων «Γέρος του Μωριά» και πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, Λου Κάτσος, πρώην συμπρόεδρος της Επιτροπής Παρελάσεως, Κωνσταντίνος Πρέντζας, πολιτευτής και επιχειρηματίας, Θεόδωρος Παυλάκος πρόεδρος της Παλλακωνικής Ομοσπονδίας Αμερικής και Καναδά και του Συλλόγου Λακώνων Επιδαύρου Λιμηράς, Νίκος Φύλλας, πρόεδρος του Hellas – FM, Χρήστος Ματροκυριάκος (ο οποίος έχει μηνύσει τον Πέτρο Γαλάτουλα, τους αξιωματούχους της Ομοσπονδίας και την ίδια την Ομοσπονδία και μάλιστα έχει βάλει υποθήκη στο κτίριο της Ομοσπονδίας), ο πρώην ταμίας της Ομοσπονδίας Δημήτριος Παλιούρας, ο Νικόλαος Κωστόπουλος, πρώην σύμβουλος, ο Βασίλειος Γκουρνέλος, πρώην αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας και πρόεδρος της Επιτροπής Παρελάσεως, ο Δημήτριος Φίλιος, πρώην πρόεδρος του Συλλόγου Αρκάδων «Γέρος του Μωριά», Ιωάννης Κουταλής ο μοναδικός εκ των εναγομένων και Αγγελική Βουρνά, πρόεδρος της Πολιτιστικής Επιτροπής του Συλλόγου Αρκάδων Νέας Υόρκης «Γέρος του Μωριά». Υπήρξαν και άλλες παρεμβάσεις και ερωτήσεις.

Σε πρώτο πλάνο ο Δημήτριος Γιουσι Τσινόπουλος, αριστερά και ο Κώστα Μάστορας. Φωτογραφία Ντίνος Αυλωνίτης.

Αν και οι συζητήσεις τους διέφεραν ως το περιεχόμενό τους, εν τούτοις όλοι οι ομιλητές διεμήνυσαν ότι δεν αναγνωρίζουν τις παράνομες εκλογές και το παράνομο συμβούλιο και ότι πρώτα έλεγχος, αποκατάσταση της νομιμότητας, απόδοση δικαιοσύνης, διαγραφή των Συλλόγων Σφραγίδων και μετά εκλογές.

Οι απόψεις τους ως προς την επίλυση των διαφορών στα δικαστήρια διέφεραν. Μερικοί – μεταξύ των οποίων και ο Λου Κάτσος τους προέτρεψαν να λύσουν άμεσα τις διαφορές τους στην δικαιοσύνη, ενώ άλλοι τους υπενθύμισαν ότι η συνέχιση της δικαστικής διαμάχης θα οδηγήσει στην παράταση της κρίσης μέχρι να αποφανθεί το Δικαστήριο.

Μερικοί ομιλητές καταλόγισαν ευθύνες στην πλειοψηφία της Επιτροπής των Προέδρων καθώς πέρασαν τέσσερις μήνες από το παράνομο εκλογικό συνέδριο και δεν κατόρθωσαν να αλλάξουν τον ρου των εξελίξεων και να αναλάβουν τις τύχες της Ομοσπονδίας στα χέρια τους.

Από αριστερά οι Αχιλλέας Λυγγέρας, Χρήστος Βουρνάς και Δημήτριος Α. Γωνιάς. Φωτογραφία Ντίνος Αυλωνίτης.

Γενική Συνέλευση

Η πανομογενειακή συγκέντρωση όπως προαναφέραμε είχε ενημερωτικό και όχι νομοθετικό χαρακτήρα. Για να προβεί στις επόμενες κινήσεις και για να συγκροτήσει νέα εξελεγκτική επιτροπή η πλειοψηφία της Επιτροπής των Πρώην Προέδρων πρέπει να συγκαλέσει έκτακτη γενική συνέλευση. Άρα μέχρι και τα τέλη Οκτωβρίου δεν πρόκειται να γνωρίζουμε τι μέλλει γενέσθαι.

Οι χθεσινές εξελίξεις προμηνύουν ένα βαρύ φθινόπωρο και παρατεταμένο χειμώνα για την Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης και περαιτέρω απαξίωσή της.

Ο Δημήτριος Καλαμαράς, αριστερά, και ο Δήμοις Σιώκης. Φωτογραφία Ντίνος Αυλωνίτης.
Ο Νικόλαος Διαμαντίδης. Φωτογραφία Ντίνος Αυλωνίτης.
Ο Κλεάνθης Μεϊμάρογλου, αριστερά και ο Δημήτριος Καλαμαράς. Φωτογραφία Ντίνος Αυλωνίτης.
Από αριστερά οι Αχιλλέας Λυγγέρας, Χρήστος Βουρνάς, Δημήτριος Α. Γωνιάς, Νίκος Διαμαντίδης και Κλεάνθης Μεϊμάρογλου. Φωτογραφία Ντίνος Αυλωνίτης.
Ο Κώστας Μάστορας. Φωτογραφία Ντίνος Αυλωνίτης.
Ο Νίκος Αλυσανδράτος. Φωτογραφία Ντίνος Αυλωνίτης.
Ο Κώστας Βαγγελάτος. Φωτογραφία Ντίνος Αυλωνίτης.
Ο Αχιλλέας Λυγγέρας. Φωτογραφία Ντίνος Αυλωνίτης.
Ο Χρήστος Βουρνάς. Φωτογραφία Ντίνος Αυλωνίτης.
Ο Λου Κάτσος. Φωτογραφία Ντίνος Αυλωνίτης.
- Advertisement -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.